Вести

From eRepublik Official Wiki
Jump to: navigation, search
Languages: 
EnglishIcon-English.png
ShqipIcon-Albania.png
БългарскиIcon-Bulgaria.png
中文(繁體)Icon-Republic of China (Taiwan).png
HrvatskiIcon-Croatia.png
فارسیIcon-Iran.png
FrançaisIcon-France.png
DeutschIcon-Germany.png
ΕλληνικάIcon-Greece.png
Bahasa IndonesiaIcon-Indonesia.png
ItalianoIcon-Italy.png
한글Icon-South Korea.png
PolskiIcon-Poland.png
PortuguêsIcon-Portugal.png
Portugues BrasileiroIcon-Brazil.png
RomânăIcon-Romania.png
РусскийIcon-Russia.png
СрпскиIcon-Serbia.png
SlovenščinaIcon-Slovenia.png
EspañolIcon-Spain.png
УкраїнськаIcon-Ukraine.png

Вести у eRepublik-у служе као платформа за константну комуникацију међу грађанима. Вести служе као средство за промовисање идеја, обавештавање грађана, или чак ширења пропаганде. Редовно проверавање вести обезбедиће ти да будеш у току са свим националним и интернационалним дешавањима. Најбољи начин за новог корисника да постане познат другима, је да пише и коментарише чланке. Имај пун увид у сва дешавања, пиши и врло брзо ћеш бити познато име у eRepublik заједници.

Медијски простор

Homepage news (Српски).png

Испод наслова "Вести" стоје линкови ка различитим категоријама вести. Постоје следеће категорије вести:

  • Први кораци у еРепублику
  • Војна наређења
  • Ратне анализе
  • Политичке дебате и анализе
  • Финансијско пословање
  • Друштвена интеракција и забава
  • Претплате

Да би видео новинске чланке о темама које те занимају, кликни на категорију са тим темама. Опис сваке категорије је дат ниже у тексту.

Страница вести

Овој страници можеш приступити кликом на линк више вести у новинском одељку на почетној страници,

News-selectors (Српски).png

Користите опције које имате на страници како би сте пронашли вест коју желите да прочитате.

Први падајући мени са леве стране је избор начина сортирања листе: овде можете изабрати да ли желите видети приказ најважнијих вести или последнјих објављених вести из категорије. У овом менију такође можете сазнати која су последња дешавања на војном плану, видети своје претплате као и најважније интернационалне вести.

У другом падајућем менију бирате земљу из које желите да видите вести.

Тастери за избор категорије се налази десно од падајућег менија за избор земље. Више информација о категоријама можете прочитати у тексту ниже.

На десној страни екрана можете видети број новина на које сте претплаћени. О овом падајућем менију можете сазнати више на страници претплата.

Категорије

У еРепублику постоји шест различитих категорија вести. Када уредник напише чланак он/она мора изабрати категорију у којој жели да објави свој чланак.

Icon-media-First steps in erepublik.png Први кораци у еРепублику

Сваки грађанин је у неком тренутку био нови грађанин еРепублик-а. Ово је одељак у коме свако може објавити чланак са упутствима за "новопридошле". Ова категорија се разликује од осталих и по томе што су вести у овој категорији видљиве пуних недељу дана - у осталим категоријама је овај период ограничен на два дана.

Icon-media-Battle orders.png Војна наређења

Као што и сам наслов каже, овај одељак је за војна наређења која могу издавати државни органи али и обични грађани. Не заборави да са времена на време провериш ову секцију како би се борио у оним биткама у којима је твоја штета најпотребнија твојој држави.

Icon-media-Warfare analysis.png Ратне анализе

Понекад ратови могу бити компликовани и тешки за разумевање. Овај одељак је као створен за оне уреднике који се не боје иѕаѕова: све врсте ратних иѕвештаја и аналиѕа требају бити објављене у овом одељку. Уколико вас занима ратовање, овај одељак је намењен управо вама.

Icon-media-Political debates and analysis.png Политичке дебате и анализе

Политика је веома важна у еРепублик-у. Уколико желите да вас чују, овде можете објавити чланак у коме ће те представити своје политичке циљеве и идеје. Уколико желите да будете изабрани као представник своје државе, ово је права категорија за вашу изборну кампању. Овде можете објављивати и анализе о тренутној политичкој ситуацији.

Уколико вас интересује политика, ово је право место ѕа вас.

Icon-media-Financial business.png Финансијско пословање

Због чега је курс тако низак? Куда је нестао сав новац из државног трезора? Ово је место за овакав тип чланака. Уколико је чланак о економији, ово је права категорија за његово објављивање. Читајући овај одељак можете добити и неки савет како инвестирати... Никад се не зна.

Icon-media-Social interactions and entertainment.png Друштвена интеракција и забава

Уколико тема вашег чланка не потпада ни под једну од наведених категорија, ово је право место за ваш чланак. Ово је место за такмичења, игре, састанке и друге друштвене теме.

Icon-media-Newspaper subscriptions.png Претплате

Види главни чланак претплата

Ову категорију можете сами прилагодити. Уколико сте наручили новине (претплатник сте тих новина), приступ чланцима из тих новина ће те имати преко ове категорије. На врху листе су најновији објављени чланци. Можете видети највише 20 последњих чланака из новина на које сте претплаћени.

Други начини сортирања

Поред горе објашњених категорија, постоји још неколико листи чланака које можете наћи у овом модулу.

Најважније интернационалне вести

Овај одељак садржи укупно 50 чланака - по један из сваке земље. Да би доспео на ову листу, ваш чланак мора имати највише гласова у вашој земљи. Међутим, у овој листи се не приказују чланци из категорија "војна наређења" и "први кораци у еРепублику".

Савет: На ову страницу можете стићи притискањем комбинације тастера SHIFT+T.

Најважније вести на националном нивоу

еРепублик линк: https://www.erepublik.com/en/news/rated/all

Најважније вести на националном нивоу вам приказују листу чланака из ваше земље са највише гласова. У овој листи ће бити видљиви чланци из свих категорија. Уколико не знате шта би сте читали у неком тренутку, добар почетак може бити преглед ове листе.


Медији

Новине Писање чланка Чланак Уредник новина Претплате