Belgisch Kerkelijk Blad/Nederlands

From eRepublik Official Wiki
Jump to: navigation, search
Languages: 
EnglishIcon-English.png
NederlandsIcon-Netherlands.png


Belgisch Kerkelijk Blad

Belgisch Kerkelijk Blad.jpg
General Information
Country Flag-Belgium.jpg Belgium
Owner Monsieur Jonas
Founded March 2009
Readership
Subscribers 5
Articles 5


The Belgisch Katholiek Dagblad, (English: Belgian Catholic Daily Paper), since 1st March 2009 the Belgisch Kerkelijk Blad (English: Belgian Churchist Paper) is a Belgian newspaper with the opinion of Monsieur Jonas about, mostly, political affairs.

Intro

Bij deze verkondig ik de creatie van het Belgisch Katholiek Dagblad. Nee, niet ingame maar wel op het forum zal dit dagblad te lezen zijn (toch tot ik genoeg geld bijeengezameld heb en de zekerheid heb dat ik wil blijven schrijven).

Dit dagblad zal, ondanks 'katholiek' in de naam geen religie trachten op te dringen. Wel een visie waarbij er een alternatief wordt gezocht tussen liberaalse en socialistische visies die nu reeds het politieke landschap beheersen. Een dagblad voor iedereen en de ongezouten mening van een (vrij) nieuw burger. Aanschouwt hoe hij zijn eerste stapjes zet in den wereld.

Opvallend zal zijn dat wij in onze artikels nationalisme en sociaal engagement zullen prediken. Helpt uw medemens, want daar wordt den Belgische Natie sterker van! Leg de Real Life-discussies naast u neer en werk grensoverschrijdend: Wallonië en Vlaanderen behoren tot één natie. In dit spel kan (en mag) taal, zeker met als communicatiemiddel het Engels, geen probleem zijn.


17 February 2009

Lezers!


Wat door de hoofdredacteur van het Belgisch Katholiek Dagblad (moi) reeds gevreesd werd lijkt uit te komen. Nu al duikt er een stem op voor de creatie van een (con)federale staat België met gewesten en een hoofdstad. Echter, dit lijkt mij niet verwezenlijkbaar binnen het spel. Allereerst staren we ons blind op RL-discussies en politieke standpunten. Daarnaast is al uitgewezen met het recente Roemeense probleem (de poging tot staatsgreep) nog lang niet stevig in de schoenen staat. Toch wilt men onze regering en diens bevoegdheden, op gronde van RL-ingesteldheid, opdelen en de facto verzwakken! Het Belgische volk mag, en kan, dit niet aanvaarden, wil het in een voortvarende staat kunnen leven. Taal mag geen muur vormen tussen de taakgroepen binnen de Belgische Staat, zeker niet omdat beide kanten het Engels vrij goed meester zijn en overleg dus zeker mogelijk is.

Hiervan gebruik makend, roep ik de administratie van het Belgische forum op tot het vertalen van het forum naar Frans en Engels (hiermee doelend op de namen van de categoriën en subfora), zodat iedere Belg wegwijs geraakt door het forum.

Een federatie, confederatie of misschien zelf corporatieve republiek? Dat behoort allemaal tot de mogelijkheid, maar laten we dan eerst met een sterke, gecentraliseerde regering beginnen en wanneer nodig de mogelijkheid toevoegen tot het opdelen van bevoegdheden.


Belgen aller landen, verenigt U!


21 February 2009

Lezers!


La gloire est arrivé! Met volle vastberadenheid bestormden Belgische revolutionairen vandaag (21 februari 2009) het Brussels stadhuis. In een laatste, wanhopige, poging om de rebellie ten einde te brengen, hadden de Britse troepen zich langzaam maar zeker teruggetrokken naar het stadhuis. Onder zware artillerie-aanvallen vochten onze dappere opstandige Brusselaars zich echter een weg naar het centrum. Met aan kop de Brusselse bisschop, die lustig met ons vaandel de richting wees waar iedereen naartoe moest. Uiteindelijk viel het gebouw in de handen van onze glorieuze Belgische soldeniers en kon onze vlag weder waaien op den vlaggenmast!

Brusselse Rebellie propaganda.jpg

Niet lang na de verovering van deze uiterst belangrijk stelling, gaven ook andere, kleinere stellingen zich één na één over. Symbolisch werd de Britse vlag, half in flarden geschoten tijdens de strijd, van de vlaggenmast gehaald en overhandigd aan de Belgische president, Palodigon, om daarna in de stadsarchieven te verdwijnen. Onder gehoorngeschal werd uiteindelijk de Belgische vlag plechtig de hoogte in gehesen.
De Brusselse vlag, met een Brits symbool op, bleef ongewijzigd aan de vlaggenmast wapperen. Uit respect voor de Britse gastvrijheid en gezamelijke geschiedenis.

Den Brusselse Rebellie ligt nu achter ons. We gaan vooruit! Nee, we MOETEN vooruit! De Belgische Staat is volledig, de burgeraantallen nemen toe en de economie zal bloeien! Er wachten ons gouden tijden! Of in het ergste geval, een zwart gat.

Belgen aller landen, verenigt U!