Enosi Dimokratikis Aristeras/Ελληνικά

From eRepublik Official Wiki
Jump to: navigation, search
Languages: 
EnglishIcon-English.png
ΕλληνικάIcon-Greece.png


Enosi Dimokratikis Aristeras

Άγνωστο κόμμα

Γενικές πληροφορίες
Χώρα Flag-Greece.jpg Greece
Χρώματα red, green
Πολιτικά
Πρόεδρος Giwrgos
Μέλη 231
Βουλή 11/40 seats, 27.5%
Το διαδέχθηκε Sons of Anarchy Club
Προσανατολισμός Center-Left
Ιδεολογία Libertarian


Η Ένωση Δημοκρατικής Αριστεράς είναι ένα κόμμα eΔημοκρατικό με eΣοσιαλιστικό προσανατολισμό και σαφής θέσεις και προτάσεις.Ένα κόμμα ΠΡΟΔΕΥΤΙΚΟ,ΣΥΜΜΕΤΟΧΙΚΟ,ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΟ και ΕΝΩΤΙΚΟ για την eΑριστερά.


Contents

Καταστατικό

Μέρος 1ο: Γενικά

Τίτλος

Το παρόν έγγραφο, ονομάζεται Καταστατικό της Ένωσης Δημοκρατικής Αριστεράς.

Εφαρμογή

Το παρόν Καταστατικό εφαρμόζεται σε όλα τα μέλη της Ένωσης Δημοκρατικής Αριστεράς.

Έναρξη

Το παρόν καταστατικό έχει ισχύ από την επόμενη της εκλογής Προέδρου της Ένωσης Δημοκρατικής Αριστεράς, στις 15 Δεκεμβρίου 2009.

Ερμηνεία

Σε αυτό το καταστατικό:

1) ΕΔΑ είναι η Ένωση Δημοκρατικής Αριστεράς. 2) Επιτροπή είναι η Κεντρική Επιτροπή, όπως περιγράφεται στο 2ο μέρος. 3) Βασικές Αξίες είναι οι Βασικές Αξίες που αναφέρονται και περιγράφονται στην παράγραφο 6. 4) Μέλος είναι ο κάθε ηΠολίτης που συμμετέχει στο κόμμα, σύμφωνα με το μηχανισμό που παρέχει το παιχνίδι. 5) Εγκύκλιος είναι μία εγκύκλιος που έχει προταθεί από κάποιο μέλος έτσι όπως περιγράφεται στο 3ο μέρος.

Στόχοι

Το κόμμα υπάρχει για να υπηρετεί τους στόχους της Αριστεράς στην ηΕλλάδα.

Βασικές Αξίες

Οι βασικές αξίες της ΕΔΑ είναι οι εξής:

Ίση πρόσβαση στο παιχνίδι

Πιστεύουμε πως έχουμε χρέος να στηρίξουμε τους αδύναμους πολίτες μέσα στο παιχνίδι, που εργάζονται για το βασικό μισθό, χωρίς να ρωτάει κανείς αν τους φτάνει για να σημειώσουν πρόοδο στο παιχνίδι. Η ΕΔΑ υπάρχει για να βεβαιωθεί ότι όλοι έχουν ίση πρόσβαση στην ανάπτυξη του χαρακτήρα τους.

Κρατική πρόνοια

Πιστεύουμε πως κάθε πολίτης έχει το δικαίωμα σε κρατική βοήθεια για να διατηρήσει το Wellness του σε υψηλά επίπεδα, για να μεγιστοποιεί την παραγωγικότητά του. Είναι ευθύνη που δεσμευόμαστε να καλύψουμε με οποιοδήποτε τρόπο.

Δίκαιη Τιμολόγηση Προϊόντων

Πιστεύουμε ότι κάθε επιχειρηματίας έχει δικαίωμα να βγάζει κέρδος από την επιχείρησή του. Έχει την υποχρέωση όμως να διατηρεί δίκαιες τιμές στα προϊόντα του.

Δικαίωμα στην εργασία

Πιστεύουμε πως κάθε πολίτης έχει δικαίωμα σε μια ποιοτική εργασία με δίκαιο μισθό, που θα του παρέχει την δυνατότητα να αγοράζει τρόφιμα αρκετά καλής ποιότητας ώστε να διατηρεί το Wellness του.

Διεθνισμός

Πιστεύουμε πως κάθε πολίτης έχει δικαίωμα να παίζει το παιχνίδι χωρίς να έχει οποιαδήποτε σημασία η RL εθνικότητά του.

Εκπαίδευση

Πιστεύουμε πως οι ενεργοί πολίτες της eGreece, που γνωρίζουν τις πτυχές του παιχνιδιού συνεισφέρουν στην Εθνική Οικονομία, αλλά και στην απόλαυση του παιχνιδιού και θεωρούμε υποχρέωση του Κράτους να παρέχει στους νέους παίκτες την απαιτούμενη επιμόρφωση ώστε να ενσωματωθούν στο παιχνίδι όσο το δυνατόν νωρίτερα.

Δημοκρατική Διαδικασία

Πιστεύουμε πως κάθε πολίτης έχει δικαίωμα να εκφράσει την γνώμη του, και εξετάζουμε όλες τις απόψεις με νηφαλιότητα.

Κεντρικοποίηση της οικονομίας

Πιστεύουμε πως η σταθερότητα της Ελληνικής Οικονομίας, και η περαιτέρω ανάπτυξή της, είναι απαραίτητα για την βιωσιμότητα της eGreece, και είμαστε διατεθειμένοι να επέμβουμε με κάθε τρόπο όταν βλέπουμε κινήσεις ενάντια σ’αυτήν την σταθερότητα.

Συμμετοχή

Πιστεύουμε πως η ενεργή συμμετοχή μπορεί να κάνει όλους μας καλύτερους, γι’αυτό σε καλούμε να συμμετέχεις στις διαδικασίες της ΕΔΑ για να πετύχουμε πιο εύκολα και οργανωμένα τον στόχο μας.

Σύνταγμα

Πιστεύουμε στην καθιέρωση ενός Ελληνικού Συντάγματος, το οποίο θα προστατεύει τους πολίτες, και θα οχυρώνει το Δημοκρατικό Πολίτευμα της χώρας έμπρακτα.

Δημοψηφίσματα

Πιστεύουμε στη διενέργεια Δημοψηφισμάτων για τα μεγάλα εθνικά θέματα – πόλεμοι, σύνταγμα, κλπ. Είναι τρόποι επέκτασης της ενεργούς συμμετοχής στην διακυβέρνηση της χώρας.

Αποδοχή Βασικών Αξιών

Όλα τα μέλη πρέπει να αποδέχονται τις βασικές αξίες, και αυτή τους η αποδοχή λαμβάνεται ως δεδομένη από όλα τα μέλη του κόμματος. Τα μέλη τα οποία δηλώνουν πως δεν τις αποδέχονται, παύουν να είναι μέλη από την στιγμή της δήλωσης αυτής. Η πρόταση 1.7 δεν περιορίζει ούτε την ελευθερία του λόγου, ούτε εμποδίζει τα μέλη να προτείνουν αλλαγές στις Βασικές Αξίες.

Ψηφοφορία

Όλες οι ψηφοφορίες θα λαμβάνουν χώρα στο φόρουμ της ΕΔΑ, εκτός αν προταθεί κάτι άλλο εκτάκτως από την Επιτροπή.


Μέρος 2ο: Κεντρική Επιτροπή

Σύσταση Κεντρικής Επιτροπής

Ο οργανωτικός έλεγχος της ΕΔΑ αποτίθεται στην Κεντρική Επιτροπή, η οποία αποτελείται από τον Πρόεδρο και όσα μέλη διοριστούν από εκείνον. Όλα τα μέλη της Επιτροπής παραιτούνται με κάθε νέα εκλογή Προέδρου του Κόμματος.

Υποχρεώσεις και Δικαιώματα της Κεντρικής Επιτροπής

Η επιτροπή έχει την υποχρέωση, και την ισχύ που είναι απαραίτητη για να: • Ελέγχει τα διαρθρωτικά ζητήματα της ΕΔΑ και τους πόρους της συμπεριλαμβανομένου και των Organizations, εταιριών, φόρουμ και άλλων τρόπων επικοινωνίας, • Διευκολύνει τη δημόσια συζήτηση των πολιτικών της ΕΔΑ, και την καταγραφή συζήτηση και ψήφιση των προτεινόμενων Εγκυκλίων, • Εφαρμόζει όλες τις διατάξεις αυτού του Καταστατικού δίκαια για όλα τα μέλη, • Διατηρεί την ασφάλεια των πόρων της ΕΔΑ, • Φτιάχνει κανόνες για την αποτελεσματική διοίκηση της ΕΔΑ, • Δημοσιεύει όλες τις προτάσεις και αποφάσεις της ΕΔΑ, • Οργανώνει τις δημόσιες σχέσεις της ΕΔΑ και να μεσολαβεί με τους εκπροσώπους άλλων κομμάτων, Με τρόπο που ενισχύει την ΕΔΑ και υπόκειται σε όσες διατάξεις τον αφορούν.

Μέρος 3ο: - Εγκύκλιοι και Άσκηση Πολιτικής

Πρόταση Εγκυκλίου

Κάθε μέλος μπορεί να προτείνει μία εγκύκλιο, για να αλλάξει την πολιτική της ΕΔΑ για ένα θέμα, σε συμφωνία με τις βασικές αξίες, να ορίσει μία επίσημη θέση της ΕΔΑ ή να τροποποιήσει το παρόν Καταστατικό. Κάθε πρόταση πρέπει να υποστηριχθεί από ένα μέλος ακόμα, και να υποβληθεί μέσω μιας φόρμας που θα αποδώσει η Επιτροπή.

Διαβούλευση

Με την κατάθεση, η Επιτροπή θα ανοίξει δημόσιο Διάλογο για ένα εύλογο χρονικό διάστημα, στο φόρουμ της ΕΔΑ.

Ψηφοφορία

Αφού κλείσει η διαβούλευση σε μία προτεινόμενη εγκύκλιο, η επιτροπή θα ανοίξει μία ψηφοφορία για ένα εύλογο χρονικό διάστημα, όχι μικρότερο από 24 ώρες. Όλα τα μέλη θα μπορούν να ψηφίσουν, και μόλις κλείσει η ψηφοφορία, η επιτροπή πρέπει να ανακοινώσει τα αποτελέσματα. Η πρόταση για εγκύκλιο εγκρίνεται, αν περάσει με: (α) Στην περίπτωση που αφορά αλλαγή του καταστατικού – δύο τρίτα, (β) σε όλες τις άλλες περιπτώσεις – ένα δεύτερο συν έναν, από τα μέλη που ψήφισαν.

Εφαρμογή της Εγκυκλίου

Μία εγκύκλιος είναι δεσμευτική για όλα τα μέλη του κόμματος, και υπόκειται στις διατάξεις του Καταστατικού και των Βασικών Αρχών.

Μέρος 4ο: - Αντιπρόσωποι στις εκλογές

Κοινοβουλευτικές Εκλογές

Εκλογιμότητα

Όλα τα μέλη της ΕΔΑ έχουν δικαίωμα εκλογής ως μέλη του κοινοβουλίου, εάν έχουν το απαιτούμενο επίπεδο που απαιτείται από το παιχνίδι και δεν έχουν ανακηρυχθεί υποψήφιοι για τις επόμενες Εθνικές Προεδρικές Εκλογές.

Διαλογή Υποψηφίων

Η επιτροπή θα αποφασίζει την μέθοδο διαλογής υποψηφίων και την περίοδο που θα κατατίθενται υποψηφιότητες για κάθε εκλογή κοινοβουλίου, και μπορεί να δίνει στους υποψηφίους κάθε λογική οδηγία που βλέπει ως απαραίτητη για το κοινό καλό της ΕΔΑ.

Εκλογές Προέδρου Δημοκρατίας

Εκλογιμότητα

Όλοι οι ηΠολίτες μπορούν να προταθούν για την θέση του Προέδρου της Δημοκρατίας αρκεί να έχουν το απαιτούμενο επίπεδο σύμφωνα με τους κανόνες του παιχνιδιού και να μη είναι υποψήφιοι για τις κοινοβουλευτικές εκλογές.

Προτάσεις

Η επιτροπή θα ορίσει μέθοδο πρότασης και την περίοδο που θα κατατίθενται προτάσεις για κάθε εκλογή Προέδρου.

Έγκριση

Η Επιτροπή, αφήνοντας αρκετό χρόνο για να κατατεθούν υποψηφιότητες, θα ανοίγει μία ψηφοφορία, για την εκλογή του Υποψηφίου Προέδρου. Η ψηφοφορία θα είναι ανοιχτή για τουλάχιστον 48 ώρες και στην περίπτωση που οι υποψήφιοι δεν είναι μέλη της ΕΔΑ, η Επιτροπή θα φροντίζει να φαίνονται ξεκάθαρα οι κομματικές τους τοποθετήσεις.

Ισοψηφία

1. Στην περίπτωση ισοψηφίας δύο υποψηφίων, εκ των οποίων ένας είναι μέλος της ΕΔΑ, και άλλος όχι, ο υποψήφιος που είναι μέλος, έχει προβάδισμα. 2. Στην περίπτωση ισοψηφίας ανάμεσα σε μέλη της ΕΔΑ, ο Πρόεδρος του κόμματος επιλέγει τον υποψήφιο.


Εκλογές Προέδρου της ΕΔΑ

Επιλογή

Η επιλογή του Προέδρου της ΕΔΑ γίνεται μέσω της μηχανής του παιχνιδιού που τους επιλέγει.

Βασικές Αρχές

Η Ε.Δ.Α. δεν έχει σαφή RL προσανατολισμό,έχει προσανατολισμό να γίνει ένα κίνημα και μια συσπείρωση των αριστερών και προοδευτικών δυνάμεων μέσα στο παιχνίδι και να βασίζετε στις εξής αρχές:

  • Στην Δημοκρατία και τις Δημοκρατικές διαδικασίες,συνεπώς και στην Λαϊκή Κυριαρχία και την ελευθερία του λόγου
  • Στην Εθνική Ανεξαρτησία της eGreece
  • Στην οικονομική ανάπτυξη με γνώμονα το συμφέρων του εργαζομένου και της κοινωνίας
  • Σε ένα eκράτος πρόνοιας για τους eπολίτες του(νέους και παλιούς)
  • Στην πολιτιστική και κοινωνική ανάπτυξη
  • Σε μια κοινωνία ισότητας,ίσων ευκαιριών και ίσης αντιμετώπισης
  • Στην εδραίωση της eGreece με πρωταγωνιστικό ρόλο στα παγκόσμια δρώμενα ειρηνικής συνύπαρξης των eΛαών
  • Σε ένα κράτος ελεύθερο,δίκαιο,προοδευτικό,ενωτικό,
σε ένα κράτος που ανήκει σε όλους τους πολίτες της eΕλλάδας

Βασικές Θέσεις

eΚοινωνία

Ελευθερία Έκφρασης και Διαλόγου

Στηρίζουμε το αδιαμφισβήτητο δικαίωμα του καθενός,την ελεύθερη έκφραση των απόψεών του μέσα σε ένα Δημοκρατικό πλαίσιο.Η Ε.Δ.Α. είτε συμφωνεί είτε διαφωνεί με μια άποψη,έχει την υποχρέωση να την αφήσει να ακουστεί δημοκρατικά και να κρατηθεί ο διάλογος σε ένα επίπεδο ανταλλαγής απόψεων και επιχειρημάτων.Ενθαρρύνουμε και πιστεύουμε στην Δημοκρατία,όχι στο φίμωμα!

Βοήθεια στους νέους παίκτες

Δέσμευση μας το 90% του προϋπολογισμού του κόμματος,να πηγαίνει για διαφήμιση(η διαφήμιση είναι το μόνο που μπορούν να αξιοποιηθούν δυστυχώς) για οδηγούς νέων παικτών,επιχειρηματικούς οδηγούς,στρατιωτικούς,Media Mogul Project's και γενικά άρθρων που βοηθούν στην ανάπτυξη των συμπαικτών μας και εν τέλη της χώρας μας.

Εξωτερική Πολιτική

Διεθνής Σχέσεις-Συμμαχίες

Η συνέχιση και βελτίωση της διεθνής αναγνώρισης μας,σαν μια χώρα Δημοκρατική και αξιοκρατική,η δημιουργία συμμαχιών και διαλόγου με όλες τις αντίστοιχες προοδευτικές δυνάμεις,μην ξεχνώντας όμως το eΠαρελθόν!

Οι προσωπικές απόψεις των μελών που έχουν εκφραστεί τον περασμένο καιρό ή θα εκφραστούν,είναι καθαρά προσωπικές και μέσα στα πλαίσια της ελευθερίας του λόγου. Λέμε ΟΧΙ σε κάθε προσπάθεια εθνικιστικών διεκδικήσεων απο τα γειτονικά κράτη αλλά και τις χώρας μας προς αυτά.Στόχος μας μια αναξάρτητη eΕλλάδα με σχέσεις ειρήνης και αμοιβαίου σεβασμού.Εχθρός μας όποιος επιβουλεύεται την ανεξαρτησία μας(οικονομική,εδαφική κτλπ) ή την ανεξαρτησία όμορων προοδευτικών κρατών.

Εσωτερική Πολιτική

Στρατός

Η δομή,η οργάνωση και η πορεία του Ε.Σ. είναι πάνω σε σοσιαλιστικές βάσεις διοίκησης και οργάνωσης των στρατιωτικών μονάδων.Το μόνο που μπορούμε να προτείνουμε είναι η συνέχιση και η διεύρυνση σιγά-σιγά του μεγέθους,πάντα σε ένα συνολικό πλαίσιο ανάπτυξης.

Οικονομία

Ανάπτυξη στην βάση των συμφερόντων των εργαζομένων και της κοινωνίας.Ενθάρυνση δημιουργείας εταιριών λαϊκής βάσης και μπλοκάρισμα των μονοπωλίων.Στήριξη των πολιτών σε οικονομικά θέματα με δημοσιεύσεις από το αρμόδιο υπουργείο(προτεινόμενοι μισθοί,τιμές,οδηγοί κτλπ) και ανάπτυξη βοηθητικών εργαλείων.

Ανάπτυξη

Δημιουργία ενός Υπουργείου "Τεχνολογίας" με σκοπό την δημιουργία,συντήρηση και εξέλιξη script και βοηθημάτων για τους συμπαίκτες μας αλλά και για την κυβέρνηση της χώρας ώστε να επιτύχουμε την καλύτερη δυνατή ανάπτυξη και την καλύτερη δυνατή αποτίμηση του δυναμικού μας.

Αυτονόητο και πάγιο,το αίτημα για εγκατάσταση Q5 Hospitals & DS σε όλες της περιοχές της χώρας,με βάση ένα πλάνο και πλαίσιο ανάπτυξης βασισμένο,στην ισότητα,στην αποκέντρωση και την ενδυνάμωση της περιφέρειας και των συνόρων μας.

Με δεδομένο ότι η εΕλλάδα πέραν του Iron,δεν έχει κάποια άλλη high πηγή για raw materials,μπορεί να χρηματοδοτεί το κράτος για την έκδοση license και την υπογραφή ενός μνημόνειου συνεργασίας(είτε με άλλη χώρα είτε με ιδιώτες) για να παρέχονται στην ελληνική αγορά φτηνά και σε προσυμφωνημένη ποσότητα raw materialls(oil,diamond,wood) για τις εταιρίες μας και αντίστροφα,εμείς να παρέχουμε επίσης σε αυτούς το Iron με αντίστοιχες συμφωνίες.

Κράτος

Μέλημα μας είναι να παρέχετε σε κάθε eΈλληνα, η δυνατότητα να προσφέρει στην καθημερινή προσπάθεια καλυτέρευσης της eκοινωνίας μας. Ένα κράτος με διαφανείς λειτουργίες και πράξεις,ένα κράτος ίσων ευκαιριών και ίσων υποχρεώσεων.