One:Organization/Македонски

From eRepublik Official Wiki
Jump to: navigation, search
Languages: 
EnglishIcon-English.png
БългарскиIcon-Bulgaria.png
中文(简体)Icon-China.png
中文(繁體)Icon-Republic of China (Taiwan).png
HrvatskiIcon-Croatia.png
EestiIcon-Estonia.png
فارسیIcon-Iran2.png
SuomiIcon-Finland.png
FrançaisIcon-France.png
DeutschIcon-Germany.png
ΕλληνικάIcon-Greece.png
MagyarIcon-Hungary.png
Bahasa IndonesiaIcon-Indonesia.png
ItalianoIcon-Italy.png
LatviešuIcon-Latvia.png
LietuviųIcon-Lithuania.png
МакедонскиIcon-Macedonia.png
PolskiIcon-Poland.png
PortuguêsIcon-Portugal.png
Portugues BrasileiroIcon-Brazil.png
RomânăIcon-Romania.png
РусскийIcon-Russia.png
СрпскиIcon-Serbia.png
TürkçeIcon-Turkey.png
УкраїнськаIcon-Ukraine.png


Erepublik Logo v1.jpg

This page has been saved as historical information from V1.
This information is out of date and should not be used for current game play.

Типови на еРепублик членска сметка

Граѓанин · Организација

Организација е слична сметка со граѓанин , единиствено што организацијата од една страна има некои права кои се извадени а некои додадени во однос на граѓанската сметка.

Листа на одземени права во однос на граѓанин:

 • не може да тренира или да се бори
 • не може политички да учествува односно не може да биде партиски член и не може да гласа;
 • не може да биде дел од државната администрација
 • не може да регистрира нова организација
 • организациите собираат непренесувачки искуствени поени (од надоградување на компаниите)и не можата да имаат достигнувања.
 • не може да праќаа покани;
 • не може да работат;
 • немаат здравје, не јадат (немаат куќа, ја нема сликата со преглед на вашето здравје на левата страна).


Листа на додадени права:

 • Организациите ги имаат отклучено сите опции од самиот старт
 • Организациите може да примаат суровини во својот инвентар

За што се користат организациите ?

 • За менаџирање на компаниите со тоа му овозможува на граѓанинот да работи за својата компанија или за некоја друга компанија.
 • Селење со цел купување на суровини или стоки од странски пазари.
 • Да послужи како додатен инвентар за складирање.
 • Од организацијата можете да му давате подароци на вашиот граѓанин.
Создавање на организација

Како се создава организација?

Вие можете да создадете следејќи го следниов линк My places - Organizations.

потребни услови:

Следниве информации треба да ги внесете при создавање на организација:

 • Име на организацијата: 4-30 знаци, специјални знаци не се дозволени. Освен букви и бројки дозволени се и следниве знаци: ! # $ % * ? | / ^ . { } ` ~ & ' + - = _ и space(празно место).
  • Забелешка: Бидете внимателни! Вие не можете да го менувате името на организацијата по нејзиното создавање!
 • Валидна email адреса
  • Забелешка: Email адресата мора да биде различна од онаа што е користена кај вашиот граѓанинот
 • Лозинка(најмалку 6 знаци )
 • Аватар на организацијата – поставите слика за вашата организација

Како можам да ги сменам деталите на мојата организација?

Со влегување во 'Edit details' на главната страна на организацијата можете да промените некои од деталите на организацијата (но не и името).

Следниве организациски детали може да се променат :

 • Email адреса
 • Лозинка
 • Аватар на организацијата

Процедурата на вклучување/исклучување е идентична како и кај граѓанската сметка.

Организациска Страна

Organization page

Во оваа страна можете да ги видите следниве информации:

 • Името и аватарот на организацијатаOrganization name and avatar (large version)
 • Локација: држава, регион
 • Линк до вики страната на организацијата
 • Сметки (локална валута и Злато)
 • Последни повици (можете да ги гледате сите повици преку копчињата next / previous)

Други структурирани информации:

 • Имот
  • Економски преглед - ако организацијата поседува компании можете да видите:
  • Медиски преглед - ако организацијата поседува весник можете да видите:
 • Пријатели - Тука можете да ја видите листата на ваши пријатели(слично на граѓанскиот профил):
  • Аватар (го покажува и искуственото ниво),
  • Името на Граѓанинот,
  • Копче за праќање пораки,
  • Копче за отстранување на пријатели.

Информации кои можат да ги гледаат само сопствениците на организацијата:

 • Инвентар -- Тип на предмети и нивно ниво на квалитет

Исто како граѓаните и во организацијата може да се складираат само 20 предмети во инвентарот без разлика на типот и квалитетот. Организацијата може да се откаже од било кој продукт со притискање на копчето 'x'. Ако организацијата купи 'пакет за дополнителен простор' тогаш ќе добие дополнителни 30 празни места во својот инвентар.

Стекнување на злато или додатоци за граѓанинска/организациска сметка НЕ вклучува автоматско активирање на истото тоа на друга граѓанска/организациска сметка која е поврзана со претходната сметка.

Дејствија на располагање:
Донирање
Додади за пријател
Прати порака

Други Прашања

 1. Колку организации може да поседува еден граѓанин? Колку што тој/таа сака.
 2. Дали може организацијата да се сели откако ќе биде создадена? Да може но за тоа е потребно преселна карта.
 3. Можам ли да го сменам името на мојата организација? Не.


Back.gif Back to My places page

Rising Мени

Почетна страна · Пазар · Заедница · Правила · Историјат