One:Военен наръчник

From eRepublik Official Wiki
Jump to: navigation, search
Languages: 
EnglishIcon-English.png
БългарскиIcon-Bulgaria.png
中文(简体)Icon-China.png
فارسیIcon-Iran.png
SuomiIcon-Finland.png
DeutschIcon-Germany.png
LatviešuIcon-Latvia.png
PolskiIcon-Poland.png
RomânăIcon-Romania.png
РусскийIcon-Russia.png
TürkçeIcon-Turkey.png
УкраїнськаIcon-Ukraine.png


Erepublik Logo v1.jpg

Тази страница е запазена като историческа информация от V1.
Тази информация е остаряла и не трябва да се използва за текущата игра.Войни

Военен наръчник · Обявяване на война · Война · Бойно поле · Въстание · Списък с военни конфликти

Често Задавани Въпроси относно войната

Кой обявява война?

Президентът е единственият, който може да предложи атака срещу друга държава, но парламентът трябва да одобри атаката с 24 часово гласуване и обикновено мнозинство (50%+1). Цената за обявяване на война е 200 злато + злато равняващо се на 10% от гражданите в страната (агресор) годни да се бият (имащи поне 10 точки опит).

Ако предложението за атака бъде одобрено, двете държави влизат във война, като страната агресор притежава инициативата в първите 24 часа на войната и може да атакува, докато защитаващата се страна не може да атакува. Цената за атака на регион е 50 злато + 0.25 злато за всеки гражданин населяващ региона, който е цел на атаката.

Има ли друг начин две страни да влязат във война?

Да, съществува още един начин две страни да влязат в директна война, при това без да е нужно одобрение на парламента. За целта обаче е нужна намесата на трета страна, с която защитаващата се страна има Пакт за взаимопомощ (Mutual Protection Pact, MPP - англ.). Как точно става това с конкретен пример: България и Гърция са съюзници. Турция е обявила война на Гърция и атакува. Турция е страната агресор, а освен това има обща граница, както с Гърция, така и с България. Когато страната агресор има обща граница заедно с един или повече от съюзниците на защитаващата се страна, то съюзниците на последната биват въвлечени в директна война с агресора. В нашия случай се отваря втора война Турция - България. Тъй като Турция е агресора, тя има 24 часа в които има инициативата в новооткритата война с България. По този начин президентът на Турция влиза във война с България без да е нужно да се плаща злато, или да се чака одобрението на парламента. Такава е механиката на играта (бел. авт.)

Кога приключва една война?

Войната може да приключи по два начина:

  • Една от двете страни бива напълно заличена (т.е. превезети са всички региони). В този случай страната която е заличена приключва всички отворени войни. При едно последващо въстание страната може да бъде освободена.
  • Сключи се мирно споразумение. За целта е нужно одобрение, както от парламента на държавата искаща мир, така и от отсрещната страна. Първо предложението за мир се гласува в парламента на държавата предложила мир, след 24 часа, ако предложението бъде одобрено е ред на държавата, на която е предложен мир да гласува споразумението. В случай, че двете държави се споразумеят (което в историята се е случвало не особено често, бел. авт.) войната бива закрита. Има опция едната държава да компенсира другата чрез злато в замяна на мирното споразумение.

Какво се случва с превзетите региони?

Превзетите по време на война региони, преминават в границите на атакуващата страна, докато не бъдат върнати от защитаващата се страна чрез ответна атака, или докато не бъдат освободени чрез въстание. Превземането на чужди региони оказва влияние върху икономиките на двете страни, тъй като фирмите, намиращи се в тези райони започват да работят за страната агресор. Населението може да се премести от окупираните територии, но фирмите не могат да променят местоположението си. Значението върху икономиките е толкова по-силно, колкото повече фирми са съсредоточени в превзетия регион. Региони, които са богати на ресурси, нерядко разполагат с множество фирми в добивния отрасъл и са ключови за държавите, които ги владеят. Нерядко войни се водят именно за контролирането на тези региони.V1 Menu

Урок · Моите места · Пазар · Информация · Правила · История · Общност