Statsborgerskapet

From eRepublik Official Wiki
Jump to navigation Jump to search
Languages: 
EnglishIcon-English.png
ShqipIcon-Albania.png
БългарскиIcon-Bulgaria.png
中文(简体)Icon-China.png
中文(繁體)Icon-Republic of China (Taiwan).png
HrvatskiIcon-Croatia.png
فارسیIcon-Iran.png
SuomiIcon-Finland.png
FrançaisIcon-France.png
DeutschIcon-Germany.png
ΕλληνικάIcon-Greece.png
MagyarIcon-Hungary.png
Bahasa IndonesiaIcon-Indonesia.png
ItalianoIcon-Italy.png
МакедонскиIcon-North Macedonia.png
NorskIcon-Norway.png
PolskiIcon-Poland.png
PortuguêsIcon-Portugal.png
Portugues BrasileiroIcon-Brazil.png
RomânăIcon-Romania.png
РусскийIcon-Russia.png
СрпскиIcon-Serbia.png
SlovenščinaIcon-Slovenia.png
EspañolIcon-Spain.png
SvenskaIcon-Sweden.png
TürkçeIcon-Turkey.png
УкраїнськаIcon-Ukraine.png


En borger som bor i landet vedkommende har statsborgerskap i

Statsborgerskapet er forbindelsen mellom individet og staten. Det gir enkelte privilegier, som for eksempel stemmerett. Statsborgerskapet ble introdusert til Den Nye Verden den 29. juli 2009.

Reglement for statsborgerskap

  • Statsborgere har kun stemmerett i staten vedkommende innehar statsborgerskap i, uavhengig av nåværende bosted.
  • Statsborgere kan endre sitt statsborgerskap ved å flytte utenlands, for så å legge inn en søknad om statsborgerskap hos landets kongress
  • Statsborgere kan kun ha statsborgerskap i ett land om gangen.

Statborgerens rettigheter

Statsborgeren har følgende rettigheter:

  • Stemmerett ved valg
  • Rettigheten til å bli med i et politisk parti (man må også befinne seg i staten en har statsborgerskap i for å gjøre dette)
  • Rettigheten til å danne sitt eget politiske parti (man må også befinne seg i staten en har statsborgerskap i for å gjøre dette)
  • Rettigheten til å stille som kandidat under valg (man må også befinne seg i staten en har statsborgerskap i for å gjøre dette)

Endring av statsborgerskap

Statsborgeren kan endre sitt statsborgerskap først når han bor i et land som vedkommende ikke innehar statsborgerskap i. Man kan søke om statsborgerskap to steder på profilen:

  • I profilen kan man finne en knapp som videresender en til siden hvor man kan søke om nytt statsborgerskap, om man er bosatt i et land hvor man ikke innehar statsborgerskap.
  • Etter at statsborgeren har endret bosted til et nytt land, vil han få en notis om at endringen har vært vellykket og et spørsmål om han har lyst til å søke om statsborgerskap i den nåværende staten.

Se siden om søknad for statsborgerskap for mer informasjon.

FAQ

Hvordan kan jeg bli statsborger av en stat som enda ikke har valgt en kongress? I tilfeller hvor det enda ikke er valgt en kongress, grunnet nyvunnet frihet eller nydannet stat, innvilges statsborgerskap automatisk.

Kan jeg flytte etter at jeg har søkt om nytt statsborgerskap? Både ja og nei. I påvente av svar på søknad om statsborgerskap kan man kun flytte innad landet man befinner seg i.

Hvordan påvirker dette min stemmerett? Kan jeg stemme i kongressvalget selv om jeg bor i et annet land? Du kan stemme i det landet du har statsborgerskap i uansett hvor du bor. Under kongressvalg vil du kunne stemme i den regionen du sist befant deg i.

Hva skjer om staten jeg har lagt inn søknad om statsborgerskap hos blir erobret i krig før søknaden er ferdig behandlet? Da blir søknaden annullert fordi du ikke lenger befinner deg i den staten du søkte om statsborgerskap i.

Hva skjer om regionen jeg bor i blir erobret? Vil jeg automatisk få statsborgerskap hos den seirende stat, eller beholder jeg mitt gamle? For statsborgere som får sin region erobret, vil de beholde sitt statsborgerskap, men vil bli ansett som bosatt i et fremmed land. Altså kan man enten søke om statsborgerskap hos seierherren, eller flytte tilbake til gjenværende regioner staten man innehar statsborgerskap hos fortsatt måtte ha i behold. Om man velger å bli, så stemmer man i kongressvalget fra hovedstaden istedenfor regionen man sist var bosatt i.

Flere spørsmål og svar (på engelsk): Citizenship FAQ and launch date

Se også


Menu

Introduction · Rules · Tutorial · History