Help:Contents/Vandalism/Română

From eRepublik Official Wiki
Jump to: navigation, search
Languages: 
EnglishIcon-English.png
فارسیIcon-Iran.png
FrançaisIcon-France.png
PortuguêsIcon-Portugal.png
RomânăIcon-Romania.png


Green check.jpg

Această pagină reprezintă o pagină oficială de ajutor eRepublik Wiki.
Aceasta este o pagină administrativă. Vă rugăm să anunțați administratorul când editați această pagină.


Erepublik-logo.jpg

Vezi si


Conținut

Citește și: Wikipedia: Politici și linii directoare

Tipuri de vandalism

Vandalismul din Wikipedia poate intra în una sau mai multe dintre următoarele categorii:

Tip Descriere
Golirea paginii Eliminarea întregului conținut sau părți semnificative a conținutului paginilor fără niciun motiv sau înlocuirea paginilor întregi cu prostii. Uneori, referințele verificabile importante sunt șterse, fără motiv (e) valabil (e) prezentat (e) în rezumat. Cu toate acestea, eliminarea semnificativă a conținutului nu este de obicei considerată a fi vandalism atunci când motivul eliminării conținutului este ușor evident prin examinarea conținutului în sine sau în cazul în care este furnizată o explicație non-frivolă pentru eliminarea conținutului aparent legitim, legat de , sau la care se face referire într-un rezumat de editare.
Alungirea paginii Adăugarea unor cantități foarte mari (măsurate prin numărul de octeți) de conținut de rea-credință într-o pagină, astfel încât timpul de încărcare al paginii să fie anormal de lung sau chiar să facă pagina să nu poată fi încărcată pe unele computere. Adăugarea unor cantități mari de conținut de bună-credință nu este vandalism.
Spam Adăugarea sau adăugarea continuă a linkurilor externe către site-uri nerelevante sau irelevante (de exemplu, pentru a face publicitate site-ului) pe pagini după ce a fost avertizat este vandalism sau site-uri care au o anumită relație cu subiectul în cauză, dar promovează sau promovează în interesul utilizatorului.
Roboți vandali Un script sau "robot" care încearcă să vandalizeze sau să spameze un număr masiv de articole (sute sau mii).
Vandalism prostesc Adăugarea de limbaj, graffiti, caractere aleatorii sau alte prostii la pagini; crearea de pagini fără sens și evident non-enciclopedice etc. Vă rugăm să rețineți că adăugarea de caractere aleatorii la pagini este un mod obișnuit de testare a editării de către utilizatorii noi și este posibil să nu fie intenționat rău intenționat.
Vandalism ascuns Vandalism care este mai greu de observat sau care, în alt mod, ocolește detectarea. Aceasta poate include adăugarea unor dezinformări plauzibile la articole, (de exemplu, modificări minore ale faptelor sau adăugări de păcăleli care sunau plauzibil), ascunderea vandalismului (de exemplu, prin efectuarea a două editări greșite și revenirea doar la una), folosirea a două sau mai multe conturi și / sau adrese IP diferite la un moment dat pentru a vandaliza sau a reveni la modificările legitime, cu scopul de a împiedica îmbunătățirea paginilor. Unii vandali chiar își urmăresc vandalismul cu o editare care afirmă că "întoarce vandalismul" în rezumatul editării pentru a da aparența vandalismului a fost înlăturat.
Vandalism în spațiul utilizatorilor Adăugarea de insulte, limbaj etc. la paginile de utilizator sau la paginile de discuții ale utilizatorilor.
Vandalism de imagine Încărcarea imaginilor șocante, plasarea necorespunzătoare a imaginilor explicite pe pagini sau pur și simplu utilizarea oricărei imagini într-un mod perturbator. Vă rugăm să rețineți că Wikipedia nu este cenzurată pentru protecția minorilor și că imaginile explicite pot fi încărcate și / sau plasate pe pagini din motive legitime.
Vandalism de șablon Modificarea limbajului wiki sau a textului unui șablon într-un mod dăunător sau perturbator. Acest lucru este deosebit de grav, deoarece va avea un impact negativ asupra aspectului mai multor pagini. Unele șabloane apar pe sute de pagini.
Abuzul de etichete Plasarea cu rea-credință a șabloanelor (notificărilor) sau a altor etichete pe pagini care nu îndeplinesc astfel de criterii. Aceasta include eliminarea politicii de lungă durată și a etichetelor conexe, fără a se ajunge mai întâi la un consens cu privire la o astfel de modificare.
Vandalism de mutare a paginii Schimbarea denumirilor paginilor (denumite „mutarea paginilor”) în termeni perturbatori, irelevanți sau altfel inadecvate Wikipedia permite acum utilizatorilor înregistrați activi timp de cel puțin patru zile să mute pagini.
Link vandalism Modificarea linkurilor interne sau externe dintr-o pagină, astfel încât acestea să apară la fel, dar să trimită la o pagină / site pe care nu sunt destinate (de exemplu, spam, auto-promovare, o imagine explicită; un site de șoc).
Vandalism evitant Eliminarea etichetelor pentru a ascunde candidații de ștergere sau pentru a evita ștergerea unui astfel de conținut. Rețineți că acest lucru este adesea realizat în mod eronat de către utilizatorii noi care nu sunt familiarizați cu procedurile de ștergere și că acești utilizatori ar trebui să beneficieze de îndoieli și să indice pagina corespunzătoare pentru a discuta problema.
Modificarea comentariilor utilizatorilor Editarea comentariilor altor utilizatori pentru a-și schimba semnificativ sensul (de exemplu, întoarcerea votului cuiva), cu excepția cazului în care se elimină un atac personal (care este oarecum controversat în sine). Semnificația faptului că un comentariu este nesemnat este o excepție. De asemenea, rețineți că corectarea greșelilor de scriere a altor utilizatori este descurajată.
Vandalismul paginilor de discuții Ștergerea postărilor altor utilizatori din alte pagini de discuții decât a dvs., a spațiului Wikipedia și a altor discuții, în afară de eliminarea spamului intern, a vandalismului etc., este considerată în general vandalism. O excepție evidentă este mutarea posturilor într-un loc adecvat. Eliminarea atacurilor personale este adesea considerată legitimă și se consideră acceptabilă arhivarea unei pagini de discuții prea lungi prin crearea unei pagini de arhivă și mutarea textului de pe pagina principală de discuție de acolo. Notă: Regulile de mai sus nu se aplică propriei pagini de discuții a utilizatorului. Editorilor li se acordă o latitudine considerabilă în ceea ce privește editarea propriilor pagini ale spațiului utilizatorilor (inclusiv pagini de discuții), iar înlăturarea propriei pagini de discuții a utilizatorului nu este interzisă în mod specific.
Încărcarea repetată a materialelor protejate prin drepturi de autor Încărcarea sau utilizarea materialului pe Wikipedia în moduri care încalcă politicile de copyright ale Wikipedia după ce au fost avertizate este vandalism. Deoarece utilizatorii pot să nu fie conștienți de faptul că informațiile sunt protejate prin drepturi de autor sau de politicile Wikipedia referitoare la modul în care un astfel de material poate și nu poate fi utilizat, o astfel de acțiune devine vandalism numai dacă continuă după ce natura materialelor protejate prin drepturi de autor și politica relevantă care restricționează utilizarea acestuia au fost comunicate. către utilizator.
Crearea unui cont rău intenționat Crearea de conturi cu nume de utilizator care conțin termeni deliberat ofensatori sau perturbatori este considerată vandalism, indiferent dacă este folosit sau nu contul.
Vandalismul editării sumarului Efectuarea de rezumate de ediții jignitoare în încercarea de a lăsa un semn care nu poate fi eliminat cu ușurință din înregistrare (rezumatele de editare nu pot fi pur și simplu „anulate” și rămân vizibile atunci când vizualizați istoricul unei pagini. Adesea combinat cu crearea de conturi rău intenționate.
Vandalism ascuns Orice formă de vandalism care folosește text încorporat, care nu este vizibil pentru redarea finală a articolului, dar vizibil în timpul editării. Aceasta include vandalismul legăturilor (descris mai sus) sau plasarea de mesaje rău intenționate, jignitoare sau altfel perturbatoare sau irelevante sau spam în comentariile ascunse pentru ca editorii să le vadă.