Natural enemy/Română

From eRepublik Official Wiki
Jump to: navigation, search
Languages: 
EnglishIcon-English.png
ShqipIcon-Albania.png
БългарскиIcon-Bulgaria.png
中文(简体)Icon-China.png
中文(繁體)Icon-Republic of China (Taiwan).png
HrvatskiIcon-Croatia.png
ČeskoslovenštinaIcon-Czechoslovak.png
فارسیIcon-Iran.png
FrançaisIcon-France.png
DeutschIcon-Germany.png
ΕλληνικάIcon-Greece.png
Bahasa IndonesiaIcon-Indonesia.png
ItalianoIcon-Italy.png
한글Icon-South Korea.png
PolskiIcon-Poland.png
PortuguêsIcon-Portugal.png
Portugues BrasileiroIcon-Brazil.png
RomânăIcon-Romania.png
РусскийIcon-Russia.png
СрпскиIcon-Serbia.png
SlovenščinaIcon-Slovenia.png
EspañolIcon-Spain.png
TürkçeIcon-Turkey.png
УкраїнськаIcon-Ukraine.png


Icon naturalenemy.gif Inamic Național este o lege care poate fi folosită pentru a defini cel mai mare dușman al țării tale.
Fiecare țară poate avea un singur inamic național ales la un moment dat. Atât congresul cât și președintele îl pot propune.

Ecranul de propunere al Inamicului Național văzut de congresmeni / președinte.
Inamic Național actual, văzut în fila Militară a paginii Țării, împreună cu momentul de marcare a momentului în care a fost setată (în sensul că voturile au fost active și bonusurile NE au devenit active).

Setarea inamicului național

O țară poate declara o alta ca Inamicului Național numai dacă împarte o frontieră comună.

Țările care au un pact de protecție reciprocă se pot seta reciproc ca inamic național.

Inamicul Național poate fi ales prin propunerea și votarea unei legi. Această lege este prima lege care poate fi propusă atât de președintele țării, cât și de parlamentarii care pot alege între lista țărilor vecine.

Votare

Legea este votată de congres și președinte ca toate legile normale. Cu toate acestea, propunerile Inamic Național necesită o majoritate superioară, sau 66% din voturi să fie pozitive.

Efecte

Când propunerea este acceptată:

  • va fi deschis un război gratuit între țări
  • cetățenii din țara care declară obține un bonus de 10% atunci când lupți împotriva inamicului național
    • Nota 1: Acest lucru se aplică numai influenței făcute asupra zidului. Punctele de rang nu sunt afectate de Inamic Național.
    • Nota 2: Veți obține + 10% influență numai în campaniile dintre țara dvs. de cetățenie și Inamicul Național al țării dvs. de cetățenie.

Nu puteți semna un tratat de pace cu Inamicul Național: ambele țări trebuie să desființeze mai întâi inamicul național înainte de a putea semna un tratat de pace. Odată ce Inamicul Național este setat, acesta nu poate fi schimbat timp de 7 zile.

După ce au trecut 7 zile, actualul Inamic Național poate fi schimbat în altă țară sau nesetat. Dacă dezactivați Inamicul Național, cetățenii țării dvs. nu vor mai primi bonusul de daune de 10% față de fostul Inamic Național. Puteți seta un nou Inamic Național imediat după anularea precedentului.

Întrebări frecvente

Inamicul Național este reciproc? Dacă Țara A declară Țara B ca Inamic Național, înseamnă că Țara B are și Țara A ca și Inamic Național?
Nu, Inamic Național nu este reciproc, cu excepția cazului în care cele două țări implicate nu se declară Inamic Național. Deci, s-ar putea întâmpla ca Țara A să aibă Țara B ca Inamic Național și Țara B să aibă Țara C ca Inamic Național. În acest caz, toți cetățenii cu cetățenia Țării A vor avea un bonus de 10% de influență de război în războiul împotriva Țării B, în timp ce cetățenii cu cetățenia țării B nu vor avea niciun bonus în același război. Cetățenii cu cetățenia din țara B vor beneficia de 10% bonus de influență în războiul împotriva Țării C.
Poate fi aleasă țara mea ca Inamic Național de mai multe țări simultan?
Da, o țară poate fi aleasă ca Inamic Național de mai multe țări în același timp.
Voi putea să-mi anulez Inamicul Național?
Da, atunci când propuneți o lege a Inamicului Național, o opțiune este să vă anulați Inamicul Național actual. Dar acest lucru se poate face numai dacă au trecut 7 zile (7x24 ore) de la Inamicul Național anterior care a devenit activ (asta înseamnă că de când legea a trecut și bonusurile NE au devenit active). Dacă Inamicul Național nu este stabilit între Țara A și Țara B, războiul dintre ele rămâne activ.
Bonusul Inamicului Național se va aplica și aliaților?
Nu, bonusul Inamicului Național nu se aplică în niciun fel aliaților.
Ce se întâmplă dacă există deja un război împotriva Țării B și există două legi în același timp, una care declară pacea Țării B și alta care propune Țara B drept Inamic Național?
Dacă pacea este votată înainte de Inamicul Național, războiul va fi inițial închis, iar apoi se va redeschide gratuit ca urmare a declarației Inamicului Național. Dacă Inamicul Național este acceptat înainte de pace, pacea va fi respinsă automat.
Ce se întâmplă dacă Inamicul Național nu mai împarte o frontieră cu noi?
Inamicul Național va fi șters automat.
Dacă Țara A a declarat Inamicul Național, înseamnă că cetățenii Țării A vor primi un bonus de 10% în toate războaiele împotriva Inamicului Național?
Nu, numai războaiele dintre Țara A și Inamicul Național vor oferi cetățenilor din Țara A un bonus de 10%. De exemplu, dacă cetățenii din țara A luptă împotriva Inamicul Național într-un război început de țara C, nu li se va da niciun bonus. De asemenea, nu li se va da un bonus în niciun Război de rezistență.
Dacă Țara A declară Țara B drept Inamic Național și o atacă înainte ca Țara B să stabilească Țara A ca Inamicul Național, când va fi activat bonusul de 10% pentru Țara B?
Bonusul de 10% pentru Țara B va fi activat la începutul primei runde după votarea legii Inamicul Național.

Citește și


Back.gif Înapoi la pagina Country administration