One:Buy/Consume food/Македонски

From eRepublik Official Wiki
Jump to: navigation, search
Languages: 
EnglishIcon-English.png
БългарскиIcon-Bulgaria.png
HrvatskiIcon-Croatia.png
ČeskoslovenštinaIcon-Czechoslovak.png
فارسیIcon-Iran.png
SuomiIcon-Finland.png
FrançaisIcon-France.png
DeutschIcon-Germany.png
ΕλληνικάIcon-Greece.png
MagyarIcon-Hungary.png
МакедонскиIcon-Macedonia.png
NederlandsIcon-Netherlands.png
PolskiIcon-Poland.png
PortuguêsIcon-Portugal.png
RomânăIcon-Romania.png
РусскийIcon-Russia.png
СрпскиIcon-Serbia.png
TürkçeIcon-Turkey.png


Erepublik Logo v1.jpg

This page has been saved as historical information from V1.
This information is out of date and should not be used for current game play.

Храна се нарачува од One:Marketplace.

Купување храна

Marketplace.jpg

На оваа страна има три филтери:

  1. Продукт/Индустрија (Селектирај храна како продукт)
  2. Квалитет левел (Избери едно од петте квалитет левели; новите играчи кои тренираат можат да ја одржуваат нивната сила со Q2 храна или да ја подобрат со Q3 храна).
  3. Држава (Селекција на сите еРепублик земји, меѓутоа државата не твојот граѓанин е стандарната)

Конзумирање храна

  • Еднаш на ден храната со највисок квалитет од вашиот инвентар автоматски се консумира.Ако твојата залиха со храна е празна, ќе бидеш предупреден со alerts дека треба да купиш храна, затоа гледај да не останете без храна. Инаку, твојот wellness левел ќе се намали со одредена сума секој ден. Кога јадеш храна,твојата сила се зголемува за износ пропорционален на квалитетот на храна (50% сила, QX храна дава wellness x).
  • Ако твојата сила достигне 0 преку глад, твојот еРепублик граѓанин ќе умре. Главната последица на ова е тоа што историјата на Новиот свет, ќе биде напишана без ваше учество. Вие ќе бидете информирани за овој случај следниот пат кога ќе влезете во вашиот профил, и ти тогаш ќе имаш можност да го рестартираш твојот живот во еРепублик со користење на "Revive" копчето.
  • Запомни дека не можеш да купуваш храна, ако немаш пари. Затоа, мора да имаш некоја форма на приходи (како што е заработувањето на платата како вработен).

Види исто така


Back.gif Back to One:Tutorial (short version)/Македонски page


V1 Menu

Водич · Мои места · Пазар · Информации · Правила · Историјат · Заедница