History of Greece/Ελληνικά

From eRepublik Official Wiki
< History of Greece
Revision as of 18:23, 13 November 2018 by Jimkats1 (Talk | contribs) (Moved history from Greece/Ελληνικά)

(diff) ← Older revision | Latest revision (diff) | Newer revision → (diff)
Jump to: navigation, search
Languages: 
EnglishIcon-English.png
ΕλληνικάIcon-Greece.png


Η παλαιότερη ιστορία της Ελλάδας δεν είναι γνωστή. Ωστόσο, ξέρουμε ότι μια γυναίκα με το όνομα Eunike έγινε η πρώτη πρόεδρος της Ελλάδας το Δεκέμβριο του 2007, αλλά πολύ λίγα είναι γνωστά για εκείνη την εποχή.

Εποχή Capelli

Στις 2 Απριλίου του 2008, ο Capelli King εκλέχθηκε για πρώτη φορά πρόεδρος. Υπηρέτησε για δύο θητείες τη χώρα. Στα τέλη του Μάη του 2008, τρία κύρια πολιτικά κόμματα, το κόμμα των Σπαρτιατών, της Οικογένειας και το Ελληνικό Κόμμα Εθνικιστών ενώθηκαν για να δημιουργήσουν το Κόμμα της Ενωμένης Ελλάδας. Η σύμπραξη αυτή επέλεξε τον Capelli King για αρχηγό της.

Μερικούς μήνες αργότερα, μέσα Ιουνίου, μια νέα εθνική ομάδα εμφανίστηκε στην Ελλάδα. Γνωστοί ως Goons και βοηθούμενη από την ηγεμονία της "Ηνωμένης Ελλάδας", που χρησιμοποιούσε κρατικές βιομηχανίες για να επηρεάσει τις τιμές του φαγητού και να αντιμετωπίσει τους goons. Όταν ο Rathen Holton ανακοίνωσε τη σύσταση του κόμματος (καθοδηγούμενο από τους goons) Ελληνική Επανάσταση, υψηλά στελέχη της "Ενωμένης Ελλάδας" τον κορόιδευαν.

Τα γέλια σταμάτησαν στις 20 Ιουνίου, οπότε και η "Αντίσταση" νίκησε τις εκλογές στη χώρα. Γνωρίζοντας ότι η εξουσία του θα τελείωνε πολύ σύντομα, ο Capelli διέταξε το Ελληνικό Νομισματοκοπείο να τυπώσει 4.3 δις δραχμές, που μοιράστηκαν ανά τον κόσμο, καταστρέφοντας αποτελεσματικά την Ελληνική Οικονομία. Παράλληλα, η "Αντίσταση" προσπάθησε να πάρει την προεδρία της χώρας και το κοινοβούλιο, εδραιώνοντας τον έλεγχό της στην Ελλάδα με Πρόεδρο και 32 από τις 40 έδρες στο Κοινοβούλιο.

Βαλκανικός Πόλεμος και Τουρκική Κατοχή

Καθώς η "Αντίσταση" κυβερνούσε στην Ελλάδα, κάποια από τα μέλη της άρχισαν να προκαλούν τη γείτονα χώρα Τουρκία. Ορισμένες Ελληνικές εφημερίδες αμφισβητούν το φύλο του Κεμάλ Ατατούρκ, ιδρυτή της σύγχρονης Τουρκίας. Τα πνεύματα οξύνθηκαν τον Ιούνιο και στις 20, του ίδιου μήνα, ξέσπασε ο Βαλκανικός Πόλεμος μεταξύ της Ελλάδας της Ρουμανίας και Βουλγαρίας ενάντια στην Τουρκία, καταλήγοντας στην απώλεια των περισσότερων ελληνικών εδαφών. Ενώ οι Τουρκικές δυνάμεις πίεζαν από όλες τις πλευρές, ο Αντιπρόεδρος John Daker υπέγραψε συμφωνία με τη συμμαχία FIST που επέτρεπε στην Ελλάδα πολεμική σύμπραξη με το πανίσχυρο τότε Πακιστάν, πράξη που έσωσε τη χώρα από την ολοκληρωτική κατάκτησή της. Ο Daker εκλέχθηκε Πρόεδρος λίγες μέρες μετά και συναντήθηκε με τον Τούρκο Πρόεδρο Phaedrus Lidox, έναν πρώην Έλληνα πολίτη που εκλέχθηκε υποστηρίζοντας την ειρήνη. Η συνάντησή τους είχε σαν αποτέλεσμα την υπογραφή της Συνθήκης των Αθηνών, τερματίζοντας οριστικά τον Βαλκανικό Πόλεμο.

Κατάκτηση και Ανεξαρτησία

Μετά την υπογραφή της Συνθήκης των Αθηνών, Ελλάδα και Τουρκία παρέμειναν σύμμαχοι, καθώς στην πρώτη κυβερνούσε το κόμμα της "Ανεξαρτησίας", ενώ στη δεύτερη το Τουρκικό Απελευθερωτικό Μέτωπο μέχρι το Δεύτερο Βαλκανικό Πόλεμο το Δεκέμβριο, στον οποίο η Ελλάδα κατακτήθηκε. Ο Efthimios Pappas, τελευταίος Πρόεδρος της Ελλάδας, διατηρούσε μια κυβέρνηση στη Λαμία, μη αναγνωρίσιμη από την Τουρκία, καθώς ο Ελληνικός Λαός διασκορπίστηκε στο εξωτερικό για να γλιτώσει από την Τουρκική Κυριαρχία.

Η Μεγάλη Ελληνική Εξορία

Αφού η Τουρκία κατέκτησε την Ελλάδα, η οποία δεν είχε πρόεδρο, ενώ το Κοινοβούλιο της είχε κυριευθεί από ξένους βουλευτές-εχθρικών συμφερόντων, οι πολίτες της ταξίδεψαν στο Νέο Κόσμο για να βρουν ένα ειρηνικό μέρος να ζήσουν και να οργανώσουν την επανάσταση.

Διάφοροι Επαναστατικοί Πόλεμοι έλαβαν χώρα στην Τουρκία προσπαθώντας να απελευθερώσουν την Αττική ή την Κεντρική Ελλάδα καταλήγοντας σε μεγάλη σφαγή. Οι ηττημένοι Έλληνες, όμως, δε σταμάτησαν.

Το Φεβρουάριο στις 19, οι πολεμιστές της επανάστασης καθοδηγούμενοι από τον Efthimios Pappas και υποστηριζόμενοι από την Ελβετία και τους γενναίους στρατιώτες της ATLANTIS απελευθέρωσαν την Ελληνική πόλη της Αλεξανδρούπολης και η Ελληνική Σημαία υψώθηκε στη Θρακική Γη. Τον Ιούνιο 2009 απελευθερώθηκαν η Μακεδονία, η Αττική και η Κεντρική Ελλάδα.

H Ελλάδα είναι ελεύθερη

Στις 15 Αυγούστου 2009 απελευθερώθηκε και η τελευταία περιοχή της Ελλάδας που κατείχε η Τουρκία, τα νησιά του Αιγαίου. Επιτέλους, η Ελλάδα είναι ελεύθερη.