History of Romania/Hrvatski

From eRepublik Official Wiki
Jump to: navigation, search
Languages: 
EnglishIcon-English.png
HrvatskiIcon-Croatia.png
Romania
Flag of Romania   Coat of Arms of Romania

On the map


Map of Romania


U ovom clanku cete saznati najbitnija dogadjanja u istoriji eRumunije

Istorija Rumunije

Unija Rumunije i Moldavije

Map of Greater Romania
Posto je uveden novi ratni modul, predsjednici Moldavije i Rumunije , Pan Halippa i Titu Maiorescu napravili su referendum o ujedinjenu ove dvije drzave. Vecina glasova je bila ZA i 4.04.2008. godine Rumunija je za jedan dan pokorila Moldaviju. Interesanto je da je ovo prva unija 2 drzave napravljena na ovaj nacin, tj pokorivanjem.Rumunsko-Ukrajinski rat

FAR - Fortele Aeriene Romane
Tokom prvog mandata kao predsednika Rumunije, Alex Craciun objavljuje rat Ukrajini . Razlog ovoga rata su bile neke Istorijski vazne regije koje je Rumunija željela za sebe. Zbog daleko manje stanovnika Ukrajina i njen saveznik Turska borili su se samo par dana, od 14. do 17. maja 2008. godine. U tim danima stvorena je jedna od najpoštovanijih jedinica eSvijeta FAR- Rumunska Vazduhoplovna Jedinica ili Fortele Aeriene Romane.

Jun - Juli 2008. godine

Kroz ova dva mjeseca Rumunija je stala na stranu Grcke zbog politickih razloga jer je Turska pomagala Ukrajini nekoliko mjeseci ranije, a Turska i Grcka su bile u ratu odnosno Rumunija i Ukrajina. Jos jedan veliki potez bio je prekid MPP sa Madjarskom i sve zesce politicko prepucavanje. To vrijeme bilo je pocetak onoga sto i danas postoji, rivalstvo izmedju ova 2 Titana ! Takodje Victor Petrescu je uspješno izvrsio PTO Irske

World War I

WW1 je poceo tako sto je Rumunski predsednik Alex Craciun objavio rat Madjarskoj. Rumunska objava je dosla 2 dana posle formiranja PEACE GC alijanse i nije bilo moguce potpisati sve te MPP-ijeve tj. nije ni bilo potrebe u trenutku. Posle 5 dana teske borbe, Rumunija je pokorila cijelu Slovacku i skoro cijelu Madjarsku , na 3. Septembar 2008. godine, ukljucujuci i glavni grad u Madjarskoj, Budimpestu. WW1 je zaustavio admin zbog previse bagova u ratovima jer bitke nisu mogle da se odrze normalno, a on nije želio da se najzabavnije upropasti pa je prekinuo ratove dok ne dodje V1 ...

Rumunsko-Ruski rat

U svom cetvrtom predsjedničkom mandatu Alex Craciun 12. Decembra 2008. godine, stavio je na glasanje objavu rata Rusiji. Prva bitka je bila 27. Decembra 2008. godine i to je bila bitka za Moscow and Central Russia koju je Rumunija dobila protiv 6 clanica PEACE GC. Posle 10 dana 6. Januara 2009. godine Rumunija se budi i osvaja sve preostale regije : Central Black Earth , Volga Vyatka, Western Siberia. Ovo je uradjeno preko Politickog Preuzimanja, Lic ptg je postao CP Rusije uz pomoc Rumunske vojske. Kada je postao Predsednik Rumunija je napala i pokorila sve regije Rusije i dobila mnostvo High regija i tako se ekonomski pojacala i pripremala put ka Aziji.

Kampanja u Aziji

dsalageanu objavljuje rat Iranu 2. Februara 2009. godine. Ovaj dugo ocekivani rat je prekinut swapom regija od strane Irana, Indonezije i Pakistana . Posto je doslo do swapa 3. Marta 2009. godine Rumunija objavljuje rat Indoneziji. Indonezija napada svoga neprijatelja osvaja regije u Rusiji kao sto su WSR i Northern Russia uz pomoc Madjarske koja je napala Rumuniju. Southern Great Plain i Southern Transdanubia su oslobodjene posle 7 mjeseci okupacije.

19. Maja, u dogovorenom ratu, Norveska, predaje regiju bogatu gvozdjem Urals Rumuniji, dozvoljavajuci joj da udari kontra-napad na Indoneziju i povrati WSR. Sledeceg mjeseca Rumunija ide dublje u Aziju i priblizava se Karnataci jedinoj High Iron regiji Indonezije i jedinoj High iron regiji PEACE GC sem one u Brazilu ! Posle uspjesnog PTO Pakistana koji je predvodio Han Solo Rumunija osvaja vecinu Kineskih regija i krece zapadno ka ostalim Pakistanskim regijama. U najvecem vrhu svoga postojanja, Rumunska Imperija imala je preko 40 regija pruzajuci se na 2 kontinenta, skoro cijele osvojene Azije sve do juznih obala Indije!

Ali kada je Rumunska vojska dosla do zadnje regije koja ih dovaja od Karnatake Tamil Nadu, Indonezija podize RW i Indija povrace Karnataku. Posto je objava rata bila veoma skupa Rumunija je sastavila pakt sa Indijom, Rumunija ce napasti a za uzvrat dace Indiji par regija i q5 bolnicu koja je tada bila bogatstvo. Indija se slozila ali cekanje od 24h je bilo dovoljno da Madjarska napadne Rumuniju, tako da je Indonezija dobila inicijativu i okrenula tok rata. U zadnjim danima Marta, Rumunija predaje regiju Volhynia, Poljskoj i tako je uvlaci u Rumunsko-Madjarski rat. U aprilu Rumunija nekoliko puta swapuje regiju Northern Hungary sa Poljskom kako je Madjarska ne bi preuzela. Ali 5. Aprila Madjarska uzima tu regiju od Poljske. Rumunija "poklanja" WSR, Norveskoj. Norveska predaje par Ruskih regija Finskoj samo nekoliko minuta prije PTO Norveske od strane Madjarske! Na kraju aprila Indonezija, Kina, Rusija i Iran nastavljaju sa napadima na Rumuniju. 30. Aprila Juzna Afrika ulazi u rat ali ce kasnije zazaliti.

13. Maja 2009. godine pocinje bitka za Podoliju i posle nekoliko casova takodje bitka za WSR, najbogatiju regiju u Novom Svetu. U bitkama su ucestvovali ATLANTIS i PEACE GC savezi, bitke u kojima je Indonezija ostecena zbog buga koji je otjerao zid 200k u minus i tako se Rumunija izvukla. 15. maja 2009. godine bitke se ponavljaju, Podolija pada u ruke Madjara a WSR u ruke Indonezije. Ovaj dan je obiljezio pad eRumunskog carstva, najvece eSile koja je krocila eSvetom !