One:FAQ/Suomi

From eRepublik Official Wiki
Jump to: navigation, search
Languages: 
EnglishIcon-English.png
БългарскиIcon-Bulgaria.png
中文(简体)Icon-China.png
中文(繁體)Icon-Republic of China (Taiwan).png
HrvatskiIcon-Croatia.png
ČeskoslovenštinaIcon-Czechoslovak.png
EestiIcon-Estonia.png
فارسیIcon-Iran.png
SuomiIcon-Finland.png
FrançaisIcon-France.png
DeutschIcon-Germany.png
ΕλληνικάIcon-Greece.png
MagyarIcon-Hungary.png
ItalianoIcon-Italy.png
LatviešuIcon-Latvia.png
LietuviųIcon-Lithuania.png
NederlandsIcon-Netherlands.png
PolskiIcon-Poland.png
PortuguêsIcon-Portugal.png
Portugues BrasileiroIcon-Brazil.png
RomânăIcon-Romania.png
РусскийIcon-Russia.png
СрпскиIcon-Serbia.png
EspañolIcon-Spain.png
TürkçeIcon-Turkey.png
УкраїнськаIcon-Ukraine.png


Erepublik Logo v1.jpg

Tämä sivu on tallennettu historialliseksi tiedoksi V1 -versiosta.
Tieto on vanhentunutta, eikä sitä pidä käyttää pelin pelaamiseen.

Contents

Pelitili

Mitkä ovat laitteistovaatimukset eRepublikin pelaamiseen?

Pelataksesi eRepublikia sinun ei tarvitse ladata mitään - se vaatii ainoastaan internet-yhteyden- ja selaimen. Vähimmäisvaatimukset ovat: 233MHz prosessori, päivitetty versio Internet Explorerista, Safarista tai Mozilla Firefoxista sekä toiminnassa oleva JavaScript.

Kuinka monta tiliä minulla voi olla?

Yksi käyttäjä saa pelin sääntöjen mukaan hallita vain yhtä eRepublik-kansalaista. Ei poikkeuksia, säännön rikkominen johtaa porttikieltoon.

Mitä teen jos olen unohtanut salasanani?

Etusivulla, sisäänkirjautumisen yhteydessä, näet linkin "Forgot password". Sitä painamalla siirryt lomakkeeseen, johon sinun tulee ilmoittaa sähköpostiosoitteesi. Tämän jälkeen saat sähköpostiisi viestin, jossa on tarkemmat ohjeet salasanan resetoimiseksi.

Kuinka muutan käyttäjänimeni?

Kun olet kerran valinnut nimen käyttäjätilillesi, et voi vaihtaa sitä jälkikäteen. Tämä siksi, ettei tapahtuisi väärinkäsityksiä muiden käyttäjien keskuudessa. Jos sinulla on todellinen syy käyttäjänimesi vaihtamiseen, ota yhteyttä admineihin. Älä unohda mainita syitä, miksi haluat nimesi vaihdettavan. Jos ylläpitäjien mielestä syysi ovat kyllin painavia nimen vaihtamiseksi, he muuttavat sen.

Kuinka voin näyttää kuvan profiilissani?

Jotta voit muokata profiiliasi, tulee sinun olla kirjautuneena sisään peliin. Mene profiilisivullesi ja paina "Edit profile". Avautuvalla sivulla voit valita haluamasi kuvan, joka näkyy profiilissasi muille käyttäjille.

Kuinka paljon eRepublik maksaa?

Rekisteröityminen ja pelin aloittaminen on täysin ilmaista. On kuitenkin mahdollista ostaa eRepublik-kultaa oikealla rahalla kerran viikossa, kuten myös muita etuisuuksia.

Kuinka voin kutsua ystäviäni pelaamaan eRepublikia?

Kun saavutat tason neljä, saat rajattomat määrät lähetettäviä kutsuja peliin. "Invite friends"-painike löytyy Community-pudotusvalikosta. Voit kutsua ystäviäsi täyttämällä heidän sähköpostinsa oikeaan kenttään. Voit myös halutessasi lähettää kutsun kaikille ystävillesi Yahoo!, Gmail, MSN tai AOL-listoillasi. Pelaajia voi kutsua myös reference-linkin kautta. Kun joku peliin kutsutuista henkilöistä saavuttaa tason kuusi, hänet kutsunut henkilö saa aarrekartan.

Pelaaminen

Kun olen rekisteröitynyt, mitä minun pitäisi tehdä?

Sivun oikeassa yläkulmassa oleva Palto auttaa sinua. Kun sinun tarvitsee tehdä jotain, hän ilmoittaa siitä. Suoritettuasi toimenpiteen ilmoitus poistuu.

Mitä kulta on ja miksi tarvitsen sitä?

Käytetystä terminologiasta huolimatta eRepublik-kultaa on rajallinen määrä, joten valuuttoja ei voi vaihtaa kullaksi loputtomiin.

Kultaa tarvitaan:

Kuinka saan työn?

Ensimmäiseksi mene "One:Job market"-alueelle. Täällä näet kaikki avoimet työtarjoukset, ja voit valita itsellesi parhaiten sopivan. Ole tarkkana, sillä jokaiselle tarjoukselle on asetettu skillissä vaadittu vähimmäistaso.

Miksi en saa täyttä palkkaani???

Tulovero vähennetään automaattisesti palkastasi.

Voinko työskennellä useammassa kuin yhdessä yrityksessä?

Ei, et voi. Voit tosin omistaa useamman kuin yhden yrityksen - yhden jokaisesta teollisuudenalasta, maksimissaan siis 12.

Kuinka kansalainen syö?

Kerran päivässä kansalaisesi syö automaattisesti parhaan laatuista ruokaa, jota sinulla on inventoryssasi. Ruokaa saa ostettua kaupasta. Muista, että kansalaisesi hengissä selviämisen kannalta on välttämätöntä, että sinulla on aina saatavilla ruokaa, sillä se vaikuttaa wellnessisi kehittymiseen.

Mitä on wellness ja mihin siitä on hyötyä?

One:Wellness kuvastaa kansalaisesi terveyttä ja mielialaa. Se auttaa saavuttamaan korkeamman tuottavuuden työskennellessä ja kasvattaa taistellessasi tekemän vahingon määrää. Jos wellness putoaa 0, kansalaisesi menehtyy.

Mitä ovat kokemuspisteet ja kuinka niitä saadaan?

Kokemuspisteet kuvastavat tietoa, jonka kansalainen on saavuttanut. Joka kerta, kun työskentelet, treenaat voimaa tai kulutat ruokaa, saat yhden kokemuspisteen. Peruskäyttäjä saa siis hyvin vähällä panoksella kolme ep/päivä. Kokemuspisteitä saa myös:

 • Ensimmäisestä avataristasi
 • Ensimmäisestä työpaikastasi
 • Sodassa taistelemisesta
 • Äänestämisestä
 • Omistamasi yrityksen laadun korottamisesta
 • Tullessasi valituksi kongressiin
 • Tullessasi valituksi puolueenjohtoon
 • Tullessasi valituksi presidentiksi

Kuinka voin avata toimintoja eRepubliksissa?

Joka kerta kun saavutat uuden tason(joka määräytyy kokemuspisteiden perusteella), uusi toiminto aukeaa sinulle.

Kuinka kehitän taitojani?

Taidot Rakentamisessa, alkutuotannossa ja teollisuudessa kasvavat sen mukaan, monenako päivänä olet työskennellyt kyseisten alojen firmoissa. Joka työskentelykerta skilli kasvaa jonkin verran - korkeammilla tasoilla luonnollisesti hitaammin. Strength lisääntyy samalla periaatteella joka kerta kun treenaat.

Kuinka tulen sotilaaksi?

Osallistuaksesi sotilaalliseen toimintaan eRepublikissa, sinun tulee olla sotilas. Kaikilla pelaajilla on oikeus ryhtyä sotilaiksi, ja se tapahtuu yksinkertaisesti treenaamalla voimaa ja taistelemalla sodissa.

Palkkani on pienempi kuin ruoan hinta! Mitä teen?

 • Rauhoitu, taitosi nousee ja löydät varmasti parempipalkkaisen työpaikan
 • Etsi matalamman tason työpaikka. Tämä vähentää päivittäin menettämäsi wellnessin määrää
 • Jotkut suosittelevat voiman kehittämisen lopettamista kunnes taitotasosi työpaikalla on kohonnut
 • Monilla mailla on omat ohjelmansa uusien pelaajien auttamiseksi wellnessin ylläpidossa. Kysy kokeneemmilta pelaajilta, he varmasti auttavat

Kuinka voin tienata enemmän rahaa?

Tienataksesi enemmän kuin päiväpalkkasi, voit perustaa yrityksen tai keinotella valuutoilla. Kumpikaan ei kuitenkaan takaa helppoa ja riskitöntä tulonlähdettä.

Kuinka lisään ystäviä ystävälistaani?

Kun katselet toisen henkilön profiilisivua, näet "Add as friend"-painikkeen. Painaessasi sitä peli lähettää huomautuksen kyseiselle pelaajalle, ja hänen hyväksyessään ystäväpyynnön, teidät lisätään automaattisesti toistenne ystävälistaan. Näet ystäviesi shoutbox-huudot pelin kotisivulla, jonka avulla voit pysyä yhteydessä heihin helposti.

Kuinka lahjoitan tuotteita tai rahaa toiselle käyttäjälle?

Jokaisen kansalaisen profiilissa on "Donate"-painike. Painaessasi sitä pääset sivulle, jonka kautta voit valita omasta inventorystasi esineet tai rahasumman jotka/jonka haluat siirtää toiselle henkilölle. Esineiden valinta tapahtuu vetämällä tavarat omasta inventorystasi vastaanottajan inventoryyn.

Mikä on "ranking"?

Ranking-lista osoittaa asemasi eRepublikissa kokemuspisteittesi perusteella. Pelin parhaimmat kansalaiset löydät "Best of"-listalta. Peli tarjoaa myös muita listoja, kunten suosituimmat sanomalehdet tai suurimmat puolueet.

Mitä ovat "shoutit"?

Shoutit - huudot - ovat eRepublikissa eräs tapa pelaajien kommunikoida keskenään. Näet shoutboxin kotisivullasi kolmessa eri välilehdessä: "ystävät"(friends), "maakohtainen"(officials) ja "kaikki"(everyone). Pysy yhteydessä ystäviisi ja kerro heille eRepublikin tapahtumista joissa olit osallisena, tai ilmoittele muuten vain mukavia ja henkeviä asioita.

Kuinka voin taistella eRepublikissa?

Voit nähdä onko asuinmaasi osallisena sodissa tai vapaussodissa tarkastelemalla sotalistaa pelin kotisivulla. Kun olet päättänyt, missä taistelussa taistelet, yksinkertaisesti paina "Fight"-painiketta taistelun sivulla. Taistellessa menetät wellnessiä, mutta voit hakeutua sairaalaan taisteltuasi vähintään kerran. Tekemääsi vahingon määrään vaikuttaa käytössäsi olevan aseen laatu, sotilasarvosi ja wellness.

Kuinka voin vaihtaa kansalaisuuteni?

Sinun tulee ensin olla maassa jonka kansalaiseksi haluat tulla.

Tämän jälkeen mene Info - Social Stats. Tällä sivulla paina "View requests". Kansalaisuudenhakusivulla paina "Hae kansalaisuutta". Kirjoita lyhyt viesti miksi haet kansalaisuutta, ja maan kansanedustajat tekevät sen perusteella päätöksen kansalaisuuden myöntämisestä.

Kuinka opin nopeasti pelin perusasiat?

Tietoa löytyy niin pelin virallisesta wikistä kuin täällä foorumilla olevista oppaista. Parhaiten oppii kuitenkin pelaamalla peliä, ja tarvittaessa voit kysyä apua muilta pelaajilta pelissä, foorumilla tai irkissä.

Politiikka

Kuinka tulen kansanedustajaksi?

Puolueenjohtaja esittää maksimissaan 40 ehdokkaan listan(tietysti maan koosta riippuen) osallistumaan eduskuntavaaleihin, jotka järjestetään 25. päivä jokaista kuukautta. Vain viisi jäsenmäärältään suurinta puoluetta voi asettaa ehdokkaita näissä vaaleissa, ja jokaisen ehdokkaan tulee olla saavuttanut taso 12.

Kuinka tulen maan presidentiksi?

Ainoastaan viiden jäsenmäärältään suurimman puolueen puheenjohtajat voivat asettaa joka kuukausi 5. päivä järjestettävissä presidentinvaaleissa ehdokkaat - halutessaan vaikka itsensä. Jokaisen ehdokkaan tulee olla saavuttanut taso 14 tai lunastanut "Unlock features"-pack.

Yritykset, organisaatiot ja sanomalehdet

Miksi minun pitäisi ostaa vientilisenssi?

Jotta yrityksesi voisi viedä tuotteitaan ulkomaille myyntiin, pitää sinun ostaa vientilisenssi jokaiseen maahan johon haluat tuotteitasi myydä. Lisenssin hinta on 20g. Perustaessasi yrityksen, saat ilmaiseksi vientilisensin siihen maahan, johon yrityksesi perustat. Huom! Jos olet perustamassa raaka-aine-yritystä, kannattaa varmistua siitä, että alueella jonne firmasi perustat on kyseistä raaka-ainetta.

Mitä ovat organisaatiot?

Organisaatiot ovat sidoksissa kansalaisprofiiliin jolla ne on luotu. Niillä ei ole kaikki kansalaisprofiilien oikeuksia, mutta vastaavasti niillä on jotain lisättyjä ominaisuuksia. Organisaatio ei voi treenata, taistella, osallistua politiikkaan, olla puolueen jäsen tai omistaja, äänestää tai työskennellä. Organisaatioita käytetään pääasiassa yritysten ylläpitoon, mutta myös esimerkiksi ministeriöinä tai pelaajien henkilökohtaisina varastoina.

Miten voin luoda sanomalehden?

Luodakseen sanomalehden, pelaajan tulee olla saavuttanut ainakin taso 8. "My places"-valikossa valitse kohta "Newspaper". Jos sinulla ei ole sanomalehteä, voit luoda sellaisen 2 kullalla. Sanomalehdet ovat suurimpia kansalaisten välisen kommunikaation välineitä, ja ne ovat voimakkaita propagandan ja mainonnan välineitä eRepublikissa.

Mitä tehdä jos...

...joku perheenjäsenistä haluaa pelata samasta IPstä?

Saman IPn käyttö useamman kuin yhden kansalaisen toimesta EI ole kriteeri multaamiseen syyllistymiseen. Rajoituksia ei ole, ja toivomme että kaikilla on hauskaa.

...haluan poistaa eRepublik-tilini?

Lähetä vain pyyntö yhteydenottolomakkeen välityksellä aiheella "Game Support"

...haluan vaihtaa kansalaiseni nimeä?

Pelissä ei ole vielä toimintoa joka sallisi vaihtaa nimen. Jos haluat, voit pyytää ylläpitäjiä poistamaan kansalaisesi jotta voit aloittaa uudella.

...haluan vaihtaa organisaationi nimen?

Pelissä ei ole vielä toimintoa joka sallisi vaihtaa nimen. Tällaista mahdollisuutta odotellessa voit luoda toisen organisaation. Rahasi eivät menisi hukkaan, sillä voit käyttää sitä ylimääräisenä varastotilana.


...haluan asua toisella alueella?

Kun saavutat tason 3, voit hyödyntää "Change residence"-toimintoa profiilisivullasi muuttaaksesi toiselle alueelle.

Tähän vaaditaan yksi matkalippu, jonka voit ostaa Marketista. Muuttaminen vaikuttaa wellnessiisi riippuen käyttämäsi matkalipun laadusta.

Jos alue jolle muutat sijaitsee toisessa maassa, saat myös mahdollisuuden anoa kyseisen maan kansalaisuutta.

...haluan siirtää yritykseni toiselle alueelle?

Ei ole mahdollista. Voit kuitenkin yrittää myydä yrityksesi ja perustaa uuden haluamallesi alueelle.

...haluan siirtää sanomalehteni toiselle tilille?

Lähetä pyyntö "Game Support"-otsikolla, joka sisältää tarvittavat tiedot. (http://www.erepublik.com/en/forum/topic/86927/transfering-newspaper-to-another-organization-or-citizen/1)

...haluan ostaa mustasta pörssistä?

Tämä tarkoittaa, että ostat tuotteita suoraan toiselta pelaajalta ilman virallisen kauppapaikan toimimista välikätenä. Tämä sisältää monia riskejä.

Välttääksesi ne, tarvitset sopimuksen, jonka voit tehdä niille varattuun foorumiosioon. Jos toinen osapuoli ei kunnioita sopimuksen ehtoja, voit vaatia ylläpidolta toimenpiteitä aloittamalla "oikeudenkäynnin".

Jos sinulla ei ole pitävää sopimusta, käyt mustan pörssin kauppaa täysin omalla vastuullasi.V1 Menu

Opas · My places · Kaupat · Info · Lait · Historia · Yhteiso