Političke titule

From eRepublik Official Wiki
Jump to: navigation, search
Languages: 
EnglishIcon-English.png
ShqipIcon-Albania.png
БългарскиIcon-Bulgaria.png
中文(简体)Icon-China.png
中文(繁體)Icon-Republic of China (Taiwan).png
HrvatskiIcon-Croatia.png
فارسیIcon-Iran2.png
ქართულიIcon-Georgia.png
DeutschIcon-Germany.png
ΕλληνικάIcon-Greece.png
MagyarIcon-Hungary.png
Bahasa IndonesiaIcon-Indonesia.png
ItalianoIcon-Italy.png
PolskiIcon-Poland.png
PortuguêsIcon-Portugal.png
Portugues BrasileiroIcon-Brazil.png
RomânăIcon-Romania.png
РусскийIcon-Russia.png
СрпскиIcon-Serbia.png
EspañolIcon-Spain.png
TürkçeIcon-Turkey.png
УкраїнськаIcon-Ukraine.png


Postoje dvije vrste političkih titula:

  • Stranačke titule
  • Državne titule

Svaki građanin može imati jednu stranačku titulu i jednu državnu titulu u isto vrijeme. Svaka stranka/država može dodijeliti jednu vrstu titule jednom građaninu.
Npr. Država može imati samo jednog Premijera
Ne postoji ograničenje u količini titula koju stranka/država može imati bez kršenja pravila iznad. Titule ne daju posebne mogućnosti ili moć.

Stranačke titule

Stranačka stranica za promjenu titula

Predsjednik Stranke je u mogućnosti promjeniti titule članovima stranke na stranici za promjene titula unutar neke političke stranke. U stranici za promjene postoji novi odjeljak zvan Dodijeli stranačku titulu.

Predsjednik stranke je u mogućnosti odabrati titulu iz padajućeg izbornika sa ponuđenim titulama, te ih tada dodjeljuje članu stranke. Način na koji je član stranke odabran za poziciju je u biti isti kao i odabir člana stranke za predsjedničke izbore (Pop-up prozor s popisom članova stranke i tražilicom će se pojaviti.)

Jednom kada je titula dodijeljena, na stranici za promjenu titule unutar političke stranke pojaviti će se ime građanina kojom je titula dodijeljena sa gumbom za promjenu/brisanje pokraj imena. Već dodijeljena titula neće biti prikazana na padajućem izborniku. Ako su sve titule dodijeljene, nijedna neće biti vidljiva za dodjelu.

Određene Stranačke titule

Državne titule

Predsjednik države može dodijeliti državnu titulu svakom građaninu koji ima isto državljanstvo na stranici Državna Administracija.

Određene Državne titule

Predloži novu titulu

Ispod padajućeg izbornika za određene titule postoji gumb pod nazivom "Predloži novu titulu". Klikom na gumb Predloži novu titulu, građanin će biti preusmjeren na sistem podrške. Bazirano na predloženim titulama, buduće titule će biti dodane na listu određenih titula.


Politics

Voting system · Party elections · Congress elections · Presidential elections · President · List of current presidents · Country administration