Капeтански избори

From eRepublik Official Wiki
Jump to: navigation, search
Languages: 
EnglishIcon-English.png
ShqipIcon-Albania.png
БългарскиIcon-Bulgaria.png
中文(简体)Icon-China.png
中文(繁體)Icon-Republic of China (Taiwan).png
HrvatskiIcon-Croatia.png
فارسیIcon-Iran.png
FrançaisIcon-France.png
DeutschIcon-Germany.png
MagyarIcon-Hungary.png
ItalianoIcon-Italy.png
МакедонскиIcon-North Macedonia.png
PolskiIcon-Poland.png
PortuguêsIcon-Portugal.png
Portugues BrasileiroIcon-Brazil.png
RomânăIcon-Romania.png
РусскийIcon-Russia.png
СрпскиIcon-Serbia.png
SlovenščinaIcon-Slovenia.png
УкраїнськаIcon-Ukraine.png


Капeтански избори се избори кои се одржуваат секој месец на 15-ти во секоја чета од воената единица. Капетанот има моќ да отстранува членови од неговата чета и да дава дневна задача за неговата чета.

Како да гласам во капетанските избори?

Military unit voting banner.png

За да можете да гласате, вие треба да бидете член на воената единица, а не регрут. Секој 15-ти од месецот се гледа еден банер во страницата на воената единица. Кликнете на банерот за да гласате!

Како да се кандидирам за капетанските избори?

За да бидете кандидат за капетан во вашата чета вие мора да бидете:

  • барем 2 дена да сте во Воената единица
  • да имате ранк најмалце Icon rank Captain.png Captain
  • да бидете член, а не регрут

Откако ги исполнувате овие барање, вие можете да се кандидирате со кликање на копчето "Candidate" на крајот на вашиот ред од листата на членови.

Кога и како се изборите?

  • На 14-ти секој месец, секој член кој ги исполнува барањата за да биде капетан може да се кандидира
  • На 15-ти секој месец секој регимент ке гласа за нивни кандидати; вие неможете да гласате за себе
  • На 16-ти секој месец изборите ќе влезат во процесот на верификација кој трае се до 06:00
    • кога изборите се верифицирани, победникот ќе добие известување(alert) за да дознае дека тој е избран за капетан за неговата чета

Напомена: Секој регимент има свои избори.

Победнички услови

Основните победнички услови се ако вие имате најмногу гласови вие ќе победите на изборите.

Секако, ако има еднаков број на гласови, тој што има поголем воен чин победува. Ако има случај каде што двајцата имаат ист воен чин, едниот со поголем број на ранк поени, победува.

Видете исто така


Back.gif Back to Voting system page


Воени Активности

Војник · Кампови за Тренирање · Војување · Воено Поле · Воен Чин · Воени Формули