Тепањето/борењето

From eRepublik Official Wiki
Jump to navigation Jump to search
Languages: 
EnglishIcon-English.png
ShqipIcon-Albania.png
БеларускаяIcon-Belarus.png
БългарскиIcon-Bulgaria.png
中文(简体)Icon-China.png
中文(繁體)Icon-Republic of China (Taiwan).png
HrvatskiIcon-Croatia.png
فارسیIcon-Iran.png
SuomiIcon-Finland.png
FrançaisIcon-France.png
DeutschIcon-Germany.png
ΕλληνικάIcon-Greece.png
MagyarIcon-Hungary.png
Bahasa IndonesiaIcon-Indonesia.png
עבריתIcon-Israel.png
ItalianoIcon-Italy.png
한글Icon-South Korea.png
LatviešuIcon-Latvia.png
МакедонскиIcon-North Macedonia.png
PolskiIcon-Poland.png
PortuguêsIcon-Portugal.png
Portugues BrasileiroIcon-Brazil.png
RomânăIcon-Romania.png
РусскийIcon-Russia.png
СрпскиIcon-Serbia.png
SlovenščinaIcon-Slovenia.png
EspañolIcon-Spain.png
SvenskaIcon-Sweden.png
TürkçeIcon-Turkey.png
УкраїнськаIcon-Ukraine.pngВоени Активности

Војник · Кампови за Тренирање · Војување · Воено Поле · Воен Чин · Воени Формули

Energy and what influences it

Recovering energy: FoodHouseWeekly challengePower packPower Pack Booster
Items: Energy barFirst aid kitWinter treatPumpkinCarrotIce creamBonbon
Spending energy: FightDeployGuerrilla fightsTrainWorkMoving ticket
Energy pool: HouseEnergy centerCentral parkSeveral Packs


Тепањето/борењето е процес кој може да биде извршен од секој граѓански корисник на воено поле. Битка во која можете да се борите може лесно да се избере од почетната страна каде секој граѓанин има листа на битки во кои неговата држава е инволвирана. Запомнете да проверите ако вашата држава има воени наредби за граѓаните.

Потребни услови

Граѓанин може да се бори ако:

  • е ниво 3 или поголемо;
  • неговото здравје е над 9;
  • се наоѓа во една од државите кои учестуваат во битката.

Подготовки

Кога се борите во битка вие губите здравје. Затоа подобро е да купите храна пред да влезете во некоја битка. Вие можете да купите храна од пазар. Прочитајте повеќе за конзумирање храна овде. Вие истота така можете да користите здравствени пакети или болници за да го зголемите своето здравје.

Ако сакате можете да купите и некое оружје со цел да ја зголемите штетата што ја правите во војната.

Борење

Порака за поразен непријател.

Кога ќе дојдете на военото поле Вие ќе видите ваков вид на интерфејс.

Борењето е едноставно Вие само треба да кликнете на копчете бори се(Fight). Секогаш кога ќе го кликнете копчето за борење:

  • Вие ќе изгубите 10 поени од здравјето;
  • Издржливоста на вашето оружје ќе се намали за еден;
  • Вие ќе му направите штета на вашиот противник.

Fight button.png

Откако вашиот непријател е мртов:

  • Вашата штета се додава на битката;
  • Вие ќе добиете искуствени поени (1 поен за секое кликање на копчето за борење);
  • Вие ќе добиете ранк поени (10% од штетата).

Вие ќе видите pop-up прозорец кој ви ги прикажува ефектите на вашата борба. Вие можете да продолжите да се борите со кликање на копчето "Додај штета (Add influence)".

Вие можете да се борите додека вашето здравје не достигне 0 и тогаш морате да го зголемите здравјето ако сакате да продолжите да се борите. Вие можете да користите храна, здравствени пакети или болница (Ако има) за да го зголемите вашето здравје.

Види исто така

Историски податоци