Sistemi i Votimeve

From eRepublik Official Wiki
Jump to: navigation, search
Languages: 
EnglishIcon-English.png
ShqipIcon-Albania.png
عربيIcon-Arabic.png
БългарскиIcon-Bulgaria.png
中文(简体)Icon-China.png
中文(繁體)Icon-Republic of China (Taiwan).png
HrvatskiIcon-Croatia.png
فارسیIcon-Iran.png
SuomiIcon-Finland.png
FrançaisIcon-France.png
DeutschIcon-Germany.png
ΕλληνικάIcon-Greece.png
MagyarIcon-Hungary.png
Bahasa IndonesiaIcon-Indonesia.png
ItalianoIcon-Italy.png
한글Icon-South Korea.png
LatviešuIcon-Latvia.png
NederlandsIcon-Netherlands.png
PolskiIcon-Poland.png
PortuguêsIcon-Portugal.png
Portugues BrasileiroIcon-Brazil.png
RomânăIcon-Romania.png
РусскийIcon-Russia.png
СрпскиIcon-Serbia.png
EspañolIcon-Spain.png
SvenskaIcon-Sweden.png
TürkçeIcon-Turkey.png
УкраїнськаIcon-Ukraine.png


Sistemi i votimit është metodë me të cilën zgjedhjet demokratike të zhvillohen në të njëjtën kohë të gjithë eRepublik.

Këto zgjedhje të zhvillohen çdo muaj dhe kërkojnë që qytetarët të kenë një titull të rriturve në mënyrë që të lejohen të votojnë. Çdo herë që një votes qytetare, ata marrin PE 5.

 • Më 5 të muajit qytetaret mund të votoni në zgjedhjet presidenciale që po zhvillohen në një vend.
 • Më 15 të muajit qytetaret mund të votoni në zgjedhjet partiake në qoftë se ata janë anëtarë të një partie.
 • Më 25 të muajit qytetarët mund të votojnë në zgjedhjet e Kongresit në vendin e tyre të banimit.

Nëse një qytetar ka votuar tashmë në një vend / partisë, ata nuk janë të lejuar të votojë përsëri edhe nëse ato ndryshojnë vendin e tyre / partiake në të njëjtën ditë.

Rezultatet nuk do të lirohet deri në 6 orë pas zgjedhjeve ka mbaruar. Më shumë ...

Shenime

 • Në mënyrë që të jetë një kandidat për zgjedhjet e kongresit, një qytetar ka nevojë për të paktën 300 EP (niveli 15). Çdo herë që ata janë të zgjedhur, ata marrin 20 EP.|
 • Në mënyrë që të jetë një kandidat për zgjedhjet partiake, një qytetar ka nevojë për të paktën 335 EP (niveli 16). Çdo herë që ata janë të zgjedhur, ata marrin 20 EP.
 • Në mënyrë që të jetë një kandidat për zgjedhjet e Presidentit, një qytetar ka nevojë për të paktën 410 EP (niveli 18). Çdo herë që ata janë zgjedhur si President, ata marrin 50 EP.

Sapo hyri në faqen e votimit ka 3 situatat e mundshme:

 • Nëse një qytetar ka mjaft përvojë pikë në mënyrë që të votojnë dhe ata nuk e kanë votuar ende një listë të kandidatëve do të shfaqet. Një votim vendoset duke shtypur butonin e votave. Pas votimit, një përgëzim ekran mesazhi dhe rezultatet e pjesshme do të shfaqet.
 • Nëse një qytetar nuk do të ketë 80 pikë përvojë, një mesazh do shfaqet njoftimi ndjekur nga një listë e rezultateve të pjesshme.
 • Nëse një qytetar ka mjaft përvojë pikë në mënyrë që të votojnë, por ata tashmë kanë votuar ata do të merrni një listë të rezultateve të pjesshme.


Zgjedhjet Partiake

Party elections vote.png

Qytetarët duhet të jenë anëtarë të një partie në mënyrë që të votojnë në zgjedhjet partiake dhe, natyrisht, ata mund të votojnë vetëm për udhëheqjen e partisë së tyre.

Ata mund të hyni në zonën e votimit nga faqja e partisë së tyre duke klikuar mbi "Konkuro për zgjedhjet partiake".

Nëse nuk ka kandidatë për zgjedhjet e kryetarit të partisë, i ulur presidenti i partisë ruan pozicionin e tyre.

Për një qytetar për të votuar, ata kanë për të:

 • të hyrë në ekran zgjedhje dhe
 • klikoni butonin "Vote" tjetër për zgjedhjen e tyre.


Zgjedhjet e Kongresit

Congress elections 1.png

Për të votojnë në zgjedhjet e kongresit, qytetarët duhet të hyjë në ekranin e votimit. Ata do të paraqiten me partitë në zgjedhjet për rajonin Ata janë anëtarë të.

 • Ata duhet të klikoni emrin e partisë për të parë kandidatët
 • Ata duhet të klikoni butonin "votojnë" për të votuar.

Pasi ata kanë votuar, ata do të paraqiten me rezultatet e pjesshme për të gjitha zgjedhjet e kongresit në vendin e tyre.

Anëtarët e Kongresit e vjetra humbasin pozitat e tyre.

 • Për informacion mbi t'u bërë një kandidat për kongres apo detyrat e anëtarit të kongresit, shih anëtarin e Kongresit.
 • Për informacion mbi mënyrën se si anëtarët e Kongresit janë të ndarë, shih Divizionin e anëtarëve të Kongresit.

Vetëm top 5 partitë politike (në bazë të numrit të anëtarëve) do të ketë kandidatë për zgjedhjet e Kongresit.

Zgjedhjet e Presidentit te Vendit

Artikulli Kryesor: Presidential elections
 1. Para së të gjithë kandidatëve duhet të jetë një kandidat për zgjedhjet presidenciale.
 2. Kërkesat janë:
  1. Ata kanë nevojë për të zhbllokuar funksion presidenciale duke arritur nivelin përvojë 18.
  2. Ata duhet të jetë një anëtar i partisë
  3. Ata duhet të jenë miratuar nga çdo president partiak
 3. Pasi ata kanë përfunduar të gjitha tri kërkesat për t'u bërë një kandidat, ata gjithashtu do të duhet për të fituar zgjedhjet në mënyrë që të bëhet presidenti i vendit

Kandidati me numrin më të madh të votave të bëhet President. Nëse barabartë, niveli më i lartë i XP do të merren në konsideratë.

Në qoftë se presidenti i ri është një anëtar i Kongresit, ata humbasin kongresesh vendin e tyre anëtare.Presidenti i vjetër humbet pozicionin e tyre presidentin.

Rishikimi i Zgjedhjeve

IntermediateResults.jpg

Procesi zgjedhor do të përfundojë si zakonisht në 00:00 (koha eRepublik), por për gjashtë orët e ardhshme rezultatet nuk do të jetë përfundimtar. Gjatë kësaj kohe do të analizojnë Admins votat për të siguruar ndershmërinë e zgjedhjeve. Nëse llogaritë e rreme ishin përfshirë në votim, votat casted prej tyre do të hiqet. Pra, fituesit lehtë mund të ndryshojë në qoftë se ka pasur llogaritë e rreme të përfshira në zgjedhje.

Gjatë 24 orëve të vonojë kryetarët e vjetra, anëtarët e Kongresit apo kryetarëve të partive të mbajnë vendet e tyre. Këto alarme dhe shpërblime për fituesit do të dërgohet në 24:00 kohë eRepublik dhe Kryetarët i ri / anëtarët e Kongresit / presidentët e partisë do të futemi në zyrë.Politika

Sistemi i Votimit · Zgjedhjet partiake · Zgjedhjet për Kongres · Zgjedhjet për President · Lista e Presidentëve të botës · Administrimi i Shtetit