Administrimi i Shtetit

From eRepublik Official Wiki
Jump to: navigation, search
Languages: 
EnglishIcon-English.png
ShqipIcon-Albania.png
БългарскиIcon-Bulgaria.png
中文(简体)Icon-China.png
中文(繁體)Icon-Republic of China (Taiwan).png
HrvatskiIcon-Croatia.png
فارسیIcon-Iran.png
SuomiIcon-Finland.png
FrançaisIcon-France.png
DeutschIcon-Germany.png
ΕλληνικάIcon-Greece.png
MagyarIcon-Hungary.png
Bahasa IndonesiaIcon-Indonesia.png
ItalianoIcon-Italy.png
한글Icon-South Korea.png
LatviešuIcon-Latvia.png
NederlandsIcon-Netherlands.png
PolskiIcon-Poland.png
PortuguêsIcon-Portugal.png
Portugues BrasileiroIcon-Brazil.png
RomânăIcon-Romania.png
РусскийIcon-Russia.png
СрпскиIcon-Serbia.png
EspañolIcon-Spain.png
TürkçeIcon-Turkey.png
УкраїнськаIcon-Ukraine.png

Qytetar i thjeshtë

This citizen is not an elected official.

Nese nuk jeni president ose Anëtar parlamenti në vendin tuaj , ju mund të i shihni këto propozime të ligjeve:

  • Emrin dhe llojin e ligjit
  • Kohën kur është propozuar
  • Statusin (Pranuar, Në proces të votimit, E refuzuar)
  • Linkun me detajet për secilin prej tyre


Anëtaret e parlamentit

Artikulli Kryesor: Congress member/Shqip
Congress member administration view.png

Në momentin që një qytetar zgjidhet si anëtar i parlamentit, ai mund të bejë propozime për ligje, saktësisht dy (2) ligje mund të propozoj një deputet gjatë ushtrimit të mandatit të tij 1 mujor. Anëtari i parlamentit, mund të jap dorëheqje nga pozicioni i tij/saj si anëtarë parlamenti, duke klikuar në "Jep dorëheqje".

Presidenti

Artikulli Kryesor: President/Shqip
President laws.jpg


Dictators

Artikulli Kryesor: Dictator

Si votohen ligjet

Për çdo ligh të propozuar, do të jetë një zonë e debatit për anëtaret e parlamentit/presidentin në të cilen do të diskutohet ligji. Ashtu sikur edhe është thenë më lartë, anëtaret e parlamentit gjatë mandatit të tyre 30 ditor mund të propozojnë vetëm 2 ligje, kurse presidenti i shtetit ka një numër të pa caktuar të propozimit të ligjeve Nese një ligj është në proces të votimit, ligji për çeshtjen e njejtë nuk mund të propozohet perseri.

Përiudha kohore e votimit të ligjit është 24 (njëzet e kater) orë

Në menyrë që ligji të miratohet, shumica e votave duhet të jetë në favor të ligjit(në rast se votat do të jenë të barabarta, ligji konsiderohet të jetë i refuzuar). Një perjashtim e benë ligji për shkarkimin e presidentit që kerkon 66% të votuesve të deklaruar për të kaluar ligji Presidenti, poashtu mund të votoj ligjet e propozuara. Pra, si perfundim, presidenti dhe anëtaret e parlamentit mund të votojnë për ligjet e propozuara vetëm një herë(parimi një anëtar, një votë), por, ata mund të propozojnë ligje të ndryshme.


Back.gif Ktheu tek faqja My country


Politika

Sistemi i Votimit · Zgjedhjet partiake · Zgjedhjet për Kongres · Zgjedhjet për President · Lista e Presidentëve të botës · Administrimi i Shtetit


Laws that can be proposed by

President: New citizen message · MPP · Declare war · Airstrike · Propose peace · Trade embargo · Resource concession · Leave alliance · Change alliance leader
Congress: Country donations · Minimum wage · President impeachment · Issue money · Change taxes · Accepting citizenship
Either President or Congress: Natural enemy
Dictator: Any of the above Laws except New citizen message and President impeachment