Betejat e divizioneve

From eRepublik Official Wiki
Jump to: navigation, search
Languages: 
EnglishIcon-English.png
ShqipIcon-Albania.png
БългарскиIcon-Bulgaria.png
中文(简体)Icon-China.png
中文(繁體)Icon-Republic of China (Taiwan).png
HrvatskiIcon-Croatia.png
فارسیIcon-Iran.png
FrançaisIcon-France.png
DeutschIcon-Germany.png
ΕλληνικάIcon-Greece.png
MagyarIcon-Hungary.png
Bahasa IndonesiaIcon-Indonesia.png
ItalianoIcon-Italy.png
LietuviųIcon-Lithuania.png
МакедонскиIcon-North Macedonia.png
PolskiIcon-Poland.png
PortuguêsIcon-Portugal.png
RomânăIcon-Romania.png
РусскийIcon-Russia.png
СрпскиIcon-Serbia.png
EspañolIcon-Spain.png
TürkçeIcon-Turkey.png
УкраїнськаIcon-Ukraine.png


Luftërat

Turtoriali ushtarakLuftaShpallja e luftesArmiku natyrorSulmi ajrorVendluftimiBetejat e avionëveBetejat e divizioneveRezistencaDeterminationEmpireDefence shield
Luftërat in-game pageList of military conflicts

Duke filluar nga Dita 1,665 e Botës së Re çdo qytetar do të jetë një pjesë e një divizioni.

Divizioni Tipi Niveli Pikët e përvojës te kërkuara
1 Forcë kombëtare 01 34 0
2 Ushtarë 35 49 50,000
3 Forcë Speciale 50 69 125,000
4 Tank 70 225,000

Një betejë tani është e ndrë në 4 mini-beteja, çdo divizion e ka betejen e vet. Për shembull nëse një qytetar i nivelit 36 do të futet në betejë, ai do të luftoj me Divizionin e 2.

Fitorja e betejës

Mesazhi shfaqet pas një ndarje ka fituar një mini-betejë

Një betejë e divizioneve përfundon kur një shtet arrin 1800 pikë apo dominon për 2 orë. Çdo divizion lufton në një rund për ti dhënë fund betejës. Përveç kësaj, duke fituar një divizion në një betejë ai i shton pikë shtetit të vet në në ekspeditë.

Divizioni Pikët e Ekspeditës
1 - Forcë Kombëtare 1
2 - Ushtarë 2
3 - Forcë Nacionale 3
4 - Tenk 5

Një rund përfundon kur të gjitha divizionet i japin fund betejave. Nëse një betejë arrin 1800 pikë dhe divizionet e tjera nuk e kryejn betejën atëherë divizioni që e ka kryer do të pres për divizionet e tjera. Prandaj të gjitha betejat fillojn në të njejtën kohë.

Fitorja e ekspeditës

Përfundimi i një ekspedite

Çdo përfundim i një beteje i jep pikë ekespeditës.

Shembull: Pas betejës së parë, Shteti A fiton divizionin e 1 (1 pikë) dhe divizioni 3 (3 pikë). Shteti B fiton divizioni 2 (2 pikë) dhe divizionin 4 (5 pikë). Pikët e ekspeditës janë: Shteti A = 4 pikë totale dhe Shteti B = 7 pikë totale.

Pas ekspeditës të 2të, Shteti A fiton divizionin 3 (3 pikë) dhe divizionin 4 (5 pikë), Shteti B fiton divizionin 1 (1 pikë) dhe divizionin 2 (2 pikë). Pikët totale të ekspeditës janë: Shteti A = 4+8 = 12 pikë totale dhe Shteti B = 7+3 = 10 pikë totale

Për të fituar një ekspeditë nevoiten 83 pikë totale. Një ekspeditë mund të zgjas deri në 15 beteja. 83 pikë duhet ti kenë të gjitha betejat e një shteti në të katërtat divizione.

Hero i Betejës dhe i Ekspeditës

Në fund të çdo beteje jepet medala Hero i Betejës atij qytetari që bën më së shumti dëm në divizionin e vet. Si shprërblim do të marrin shuma të ndryshme të Icon - Gold.gif Gold-it sipas divizioneve.

Divizioni Gold për Medalien Hero i Betejes
1 - Gardë Kombëtare Icon - Gold.gif 1 Ar
2 - Ushtarë Icon - Gold.gif 2 Ar
3 - Forcë Speciale Icon - Gold.gif 3 Ar
4 - Tenk Icon - Gold.gif 5 Ar

Medalen Hero i Ekspeditës e marrin ata qytetarë të cilët bëjnë më së shumti dëm në të gjithë ekspeditën, në çfardo divizioni qofshin.

Lufta për ta mposhtur një armik

Butoni Fight button (Shqip).png është përmisuar. Ju nuk duhet të klikoni disa herë për ta mposhtur një armik. Një klik është i mjaftueshëm ta mposhtni një armik. Energjia varet nga hits që shkaktoni mbi armikun dhe dëmi, grada ,pikët e nivelit varen gjithashtu nga rrethanat.

Shembull: Ju do të klikoni butonin Fight button (Shqip).png për ta vrarë një armik që merr 3 hits për ta vrarë. Zakonisht ju merrni 200 dëm kur luftoni me armë Q2. Lur ju klikoni menjëherë ju do të bëni 600 dëm duke përdorur 30 Energji. Ju merrni 3 pikë për nivel dhe 60 pikë për gardën ushtarake.

Nëse ju nuk keni energji të mjaftueshme për ta vrarë një armik do të bëhen hite të mjaftueshme derisa të shkoj energjia në 0 por armikun nuk e vrasin. Energjia nuk konsumohet automatikisht por nëse keni ende energji ju duhet ta mbushni, nëse nuk keni ju mund të konsumoni Icon - Energy bar.png Energy Bars. Pasi të mbusheni me energji ju mund ta mposhtini armikun.


Termet lidhur me ushtrinë

Ushtarë · Vend tranjimi · Luftimi · Luftimet guerrile · Vendluftimi ·Grada ushtarake · Formualt ushtarake