War/Shqip

From eRepublik Official Wiki
< War
Jump to: navigation, search
Languages: 
EnglishIcon-English.png
ShqipIcon-Albania.png
БългарскиIcon-Bulgaria.png
中文(繁體)Icon-Republic of China (Taiwan).png
HrvatskiIcon-Croatia.png
فارسیIcon-Iran.png
SuomiIcon-Finland.png
FrançaisIcon-France.png
DeutschIcon-Germany.png
ΕλληνικάIcon-Greece.png
עבריתIcon-Israel.png
ItalianoIcon-Italy.png
한글Icon-South Korea.png
МакедонскиIcon-North Macedonia.png
PolskiIcon-Poland.png
PortuguêsIcon-Portugal.png
Portugues BrasileiroIcon-Brazil.png
RomânăIcon-Romania.png
РусскийIcon-Russia.png
СрпскиIcon-Serbia.png
EspañolIcon-Spain.png
TürkçeIcon-Turkey.png
УкраїнськаIcon-Ukraine.pngFillimi i Luftës

Artikujt kryesorë: Declare war, Airstrike dhe Natural enemy

Lufta mund të filloj në dy mënyra: duke i deklaruar Armik Natyral ndonjë shtet ose duke iu deklaruar ndonjë shtet Armik Natyral. Kur deklarohet Armik Natyral ndonjë shtet iniciatori do të paguaj me GOLD në varësi të popullsisë së saj.Nëse një shtet ju propozon Armik Natyral nuk dohet të paguhet.

Sulmimi

Kur të filloj një luftë iniciatori duhet të vendos një rajon i kundërshtarit që të sulmoj. Kurse vendi kundërshtar nuk mund ta sulmojnë.Ata mbajnë iniciativë derisa të përfundoj beteja. Në momentin kur beteja është humbur tani kundërshtari do tv sulmoj ndonjë rajon i shtetit të sulmimit.

Por kjo nismë nuk mund të çndroj gjithmonë: presidenti do të ketë 24 orë për të sulmuar një rajon të shtetit kundërshtar. Pasi të kalojnë 24 orë një betejë hapet automatikisht. Gjithashtu nuk mund të jetë një betejë në një kohë kështu që nuk mund të sulmohet 2 herë një shtet në të njejtën kohë.

Këtu është paraqitur një shtet i cili është gati për të sulmuar

Rajonet

Një rajon nuk mund të sulmohet gjersa është një luftë aktive në atë rajon.

 • Një betejë mund të filloj atëhere kur përfundon beteja që ishte në atë vend duke mos ndryshuar pushtuesin e atij rajoni
 • Nëse pas beteja ka filluar sulmuesi humbet kufirin e saj me rajonin sulmuar, fushata nuk do të ndalet.

Funksionimi i Betejës

Artikujt kryesorë: Division battle dhe Aircraft battle

Luftërat zhvillohen në fusha ku marrin pjesë dy shtetet: Mbrojtsi mbron vendin nga pushtimi. Luftërat kanë shumë beteja. Në çdo luftë ka 5 divizione duke u bazuar në ekperiencën e qytetarëve.

Ekspedita

Në Ekspedita zhvillohet lufta mes dy shteteve. Të dy shtetet marrin pjesë në një fushë. Ekspedita mund të zgjas 12 orë deri në 30 orë. Fituesi i një ekspedite duhet të arrij 94 pikë për të fituar dhe për të sulmuar në betejën e ardhshme. Çdo divizionit i mbledhen pikët ku ipet rezultati përfundimtar, kjo është paraqitur si më poshtë.

Divizioni Pikët e ekspeditës
Icon division 1 blue.png 1
Icon division 2 blue.png 2
Icon division 3 blue.png 3
Icon division 4 blue.png 5
Icon division Airforce blue.png 22

Campaign hero ose hero i betejë ajo medalie mund të fitohet nga 2 ushtarë. Ai ç bën më së shumti dëm dhe ai çë bën më së shumti dëm në anën e kundërshtarit

Betejat

Qdo fushatë ka 8-15 beteja të cilat zgjsin 1.5 orë deri në 2 orë.

Shënim: beteja është e mbyllur automatikisht pas 2 orë, edhe nëse palët nuk arrijnë 1800 pikë.

Fituesi shpallet atëherë kur arrihen 1800 pikë ose ai çë ka mv së shumti pikë pas 2 orëve. Çdo minutë nga njëra anë ka mbi kontrollin e 50% do të japë anën me numër X të pikave ku X është:

 • 0-30 minuta të betejës, 10 pikë për çdo minutë
 • 31-60 minuta të betejës, 20 pikë për çdo minutë
 • 61-90 minuta të betejës, 30 pikë për çdo minutë
 • 91-120 minuta të betejës, 60 pikë për çdo minutë

Në mënyrë që për një betejë deri në fund, çdo divizion ka nevojë për një krah për të arritur 1800 pikë.Nëse një divizion arrin 1800 pikë ai duhet të pres edhe divizionet e tjera çë ti arrinë 1800 pikë dhe ta përfundojnë betejën.Kështu çë pë çdo division betejat fillojn në kohë të njejt

Shënim:Nëse të dy shtetet arrin 1800 pikë në tv njejtën kohë atëherë shteti mbrojtës shpallet fitues

Arritja Battle hero ose Hero i Betejës mund të arritin u ushtarë:për secilin qytetar me ndikim të lartë në ndarjen e tyre të veçant,në të dy anët. Nëse merren dy shtetas, qytetari me eksperiencv më të lartë merr medalien.

Medalia ka këto shpërblime.

Fundi i Luftës

Kemi 2 mënyra të pvrfundimit të luftës

 • Nënshkrimin e një traktati paqeje
 • Që nuk ka kufij më të zakonshme,kur nuk ka fushatë (fushata rezistencës përjashtuar) në atë luftë është aktiv.

Nëse dy vendet nuk kanë kufi me njëri tjetrin ligji i armikut natyral nuk do të egzistojë

Lista e Luftërave

List of military campaigns on the homepage.
Artikulli Kryesor: Wars

Listën e Luftërave përfshin të gjitha luftërat çë zhvillohet në botë. Lista mund të shihet tek Luftërat çë është tek administrimi i shtetit

Këtu ju mund të shihni emrin dhe flamurin e vendit sulmuar dhe mbrojtur.

Detajet e Luftës

War details.png

Ju mund ti shihni detajet e luftës tek "Ushtria" çë gjendet tek administrimi i shtetit. Rezultate do tju tregojnë:

 • Emrat e sulmuesit, mbrojtësi dhe aleatëve të tyre;
 • Sa kohë lufta ka qenë aktive;
 • Betejat aktive;
 • Rezultatet e betejave të mbyllura;
 • Lokacionin e betejës;

Çfarë ndodh kur një rajoni është pushtuar?

Battle won.png
 • Rajoni i takon vendit fitues
 • Në qoftë se është rajoni i fundit i vendit mbrojtur
  • Të gjithë qytetarët do ti takojnë vendit pushtues;
  • Të gjitha luftërat mbrojtëse mbyllen;
  • Kompanitë në atë vend nuk do të shkojë tek pushtuesi;
  • Në qoftë se dita e zgjedhjeve dhe e kontrolluar votimi apo votimi është ende në vazhdim e sipër;
   • Për zgjedhjet e kongresit: kongresi i ri nuk zgjedhet
 • Në qoftë se ajo nuk është rajoni fundit atëherë;
  • Në qoftë se ajo ishte kryeqyteti, kapitali i ri do të jetë rajoni më i populluar i përkasin vendit mbrojtur.
  • Nëse rajoni është pushtuar gjatë zgjedhjeve të kongresit, kandidatët në rajon pushtuar nuk do të marrë në kongresin;
 • Qytetarët të cilët janë të lindur në rajon do të marrin shtetësinë pushtuar e pronarit origjinal


Luftërat

Turtoriali ushtarakLuftaShpallja e luftesArmiku natyrorSulmi ajrorVendluftimiBetejat e avionëveBetejat e divizioneveRezistencaDeterminationEmpireDefence shield
Luftërat in-game pageList of military conflicts