One:Hospital/Македонски

From eRepublik Official Wiki
Jump to navigation Jump to search
Languages: 
EnglishIcon-English.png
БългарскиIcon-Bulgaria.png
中文(简体)Icon-China.png
中文(繁體)Icon-Republic of China (Taiwan).png
HrvatskiIcon-Croatia.png
EestiIcon-Estonia.png
فارسیIcon-Iran.png
SuomiIcon-Finland.png
FrançaisIcon-France.png
DeutschIcon-Germany.png
ΕλληνικάIcon-Greece.png
MagyarIcon-Hungary.png
Bahasa IndonesiaIcon-Indonesia.png
ItalianoIcon-Italy.png
LatviešuIcon-Latvia.png
LietuviųIcon-Lithuania.png
МакедонскиIcon-North Macedonia.png
PolskiIcon-Poland.png
PortuguêsIcon-Portugal.png
Portugues BrasileiroIcon-Brazil.png
RomânăIcon-Romania.png
РусскийIcon-Russia.png
СрпскиIcon-Serbia.png
EspañolIcon-Spain.png
TürkçeIcon-Turkey.png
УкраїнськаIcon-Ukraine.png


Erepublik Logo v1.jpg

This page has been saved as historical information from V1.
This information is out of date and should not be used for current game play.


Продуктите

Храна · Подароци · Билети · Оружја · Куќи · Болници · Одбранбени Системи


Здравје и термини поврзани со него

Здравје · Храна · Куќа · Болница · Подарок · Прва Помош · Тренирање · Работење · Генерален Директор · Војување · Билет · Смрт · Revive


Болница

Icon - Hospital.jpg

Quality Cost Bonus
Quality 1 +10 wellness
Quality 2 +20 wellness
Quality 3 +30 wellness
Quality 4 +40 wellness
Quality 5 +50 wellnessБолницата се користи за покачување на здравјето на војниците кои се борат во битки. Болниците не се за тие кои не се борат моментално.

Болниците се создадени со вештината производство компании користејки дрво. Тие можат само да се земат со молба до претседателот на државата со конгреско одобрување. Тие не се поставени во специфичен регион на државата.

Ако регионот е освоен во војна, болницата, без оглед на квалитетот, ќе биде уништена.

Како да се користи болницата

После борењето барем еднаш, ќе ја имате опцијата на користење на болницата. Меѓутоа, морате да имате најмалку 40 здравје (wellness) пред борењето. Откако се боревте еднаш, следете ги овие чекори за да ја користите болницата:

 1. После борењето, кликнете го копчето "Назад (Back)".
 2. Во центарот на страницата, под стоперицата, ќе видите порака на која пишува, "Можете да земете повеќе здравје (wellness) од болницата (You can get more wellness from the hospital)."
 3. Кликнете го тој линк.
 4. Под селекцијата "Constructions" , до "Болницата", има копче "Лечи (Heal)".
 5. Кликнете го копчето за да добиете здравје (wellness).

Важно!: Можете да ја користите болницата еднаш дневно

Зошто неможам да ја користам болницата?

Болницата е достапна само ако овие постапки се исполнетиThe hospital is available only if all these conditions are met:

 1. Ако сте се бореле барем еднаш во битка тој ден.
 2. Ако претходно не сте ја користеле болницата тој ден.
 3. Ако имате под 100 здравје (wellness).
 4. Ако вашиот регион има болница.
  • Ако нема, не треба да се борите, и купете Билет од Маркет преселете се во регион кој го има најголемиот квалитет за болница (обично Q5 болница е покажано дека болницата има 5 зелени ѕвезди).

Конструкции

 • Дрвото е потребно за да се изгради болница.
  • 2000 парчиња од дрво се користи за изградба на конструкција.
  • Сумата на дрвото е дуплирано во зависност од квалитетот на болницата која треба да се гради.
   • Пример: Q1 (квалитет 1) болница за да се исгради се потребни 2000 парчиња дрво (wood). За да се изгради Q3 болница се потребни 6000 парчиња, бидејки: 2000 * 3 = 6000.


Видете истотака