Resource concession/Română

From eRepublik Official Wiki
Jump to: navigation, search
Languages: 
EnglishIcon-English.png
FrançaisIcon-France.png
RomânăIcon-Romania.png


Legi care pot fi propuse de

Președinte: Mesaj cetățean nou · MPP/Pactul de protecție mutuală · Declară război · Lovitură aeriană · Tratat de pace · Embargoul comercial · Concesionarea resurselor
Congres: Donații de țară · Salariu minim · Demiterea președintelui · Emitere bani · Taxe · Acceptarea cetățeniei
Fie președinte, fie Congres: Inamic natural
Dictator: Oricare dintre legile de mai sus, cu excepția Mesaj cetățean nou și Demiterea președintelui

Resource concessions.png

Legea de Concesiune de resurse acționează ca un contract între țări – aceasta permite țărilor să crească bonusul de producție sau să completeze venitul țării prin închirierea regiunilor și necesită o votare de 50% + 1 (majoritate simplă).

O țară poate concesiona resurse din regiunile sale inițiale care nu se află sub ocupație străină. Odată acceptată de congresul țării contractante (țara A), legea necesită apoi aprobarea țării concesionare (țara B), la fel ca legea pentru semnarea unui tratat de pace.

După ce contractul de concesiune va fi acceptat de ambele țări, resursa nu va mai fi luată în considerare la bonusul de productivitate al țării A și va fi adăugată la rezerva de resurse a țării B, ca și cum ar fi conectată la capitală (full bonus). Resursa sa naturală, totuși, nu va fi dezrădăcinată din regiune și va conta în continuare pentru bonusurile regiunii.

Numărul de resurse pe care o țară îl poate avea sub concesiune este limitat. Regiunile ocupate vor acorda în continuare bonusuri de productivitate ca anterior. Companiile stabilite într-o regiune în care o concesiune este valabilă vor beneficia în continuare de productivitatea regiunii în resursa concesionată, dar bonusul pentru țară nu se va mai aplica.

Taxa de concesiune

Resource concession fee.png

În fiecare zi în care închirierea resurselor este în vigoare, țara concesionară va percepe veniturile pentru concesiune direct de la trezorerie, iar taxele se vor adăuga vistieriei țării concedente (țara A). Costul pentru concesiune (taxa de chirie) este determinat pe baza rarității (bonusului) resursei concesionate și a impactului pe care îl are asupra economiei țării care deține concesiunea.

Resurse Raritate Bonus Procentul zilnic din PIB
Nisip, Fier, Peşte, Magneziu Foarte comun 10% 1% din PIB-ul industriei
Lemn, Aluminiu, Fructe, Titan Comun 15% 2% din PIB-ul industriei
Argilă, Petron, Șeptel, Tungsten Neobișnuit 20% 3% din PIB-ul industriei
Calcar, Salpetru, Grâu, Cobalt Rar 25% 4% din PIB-ul industriei
Granit, Cauciuc, Cerbi, Neodimiu Foarte rar 30% 5% din PIB-ul industriei

Taxa de concesiune va fi aditivă și concesionarea a două sau mai multe resurse de la aceeași ramură industrială va crește taxa PIB în consecință. Exemplu: închirierea Șeptelului (taxa de 3%) și Cerbilor (taxa de 5%) vor avea ca rezultat o taxă zilnică totală de 8% din PIB-ul industriei alimentare pentru ziua precedentă.

O țară care deține o concesiune pentru o resursă va beneficia de bonusul suplimentar de productivitate, atât timp cât țara inițială deține regiunea pentru care este concesiunea valabilă. Pierderea regiunii de către proprietarul inițial nu va rupe concesiunea (deoarece ar putea să o recupereze până la sfârșitul duratei concesiunii), iar țara concesionară (Țara B) va fi încărcată în fiecare zi.

Întrebări frecvente

Resource consession law.png
 • Q:Voi închiria doar o anumită resursă dintr-o regiune sau trebuie să închiriez fiecare resursă din acea regiune specifică? Concesiunea este pe teritoriu sau pe resurse specifice?
  • A: Teritoriul nu este concesionat. Concesiunea se face pe regiune și pe resursă. Pentru a închiria toate resursele dintr-o regiune (să presupunem 3), vor trebui adoptate 3 legi diferite de concesiune.
 • Q: Ce se întâmplă când țara care închiriază o resursă ocupă și teritoriul din care face parte resursa? Obțin 100% din resursa închiriată și 50% din celelalte resurse de pe teritoriu sau totul coboară până la 50%, presupunând că nu există graniță.
  • A:Nu puteți concesiona resurse către / din țările în care sunteți în război și nici nu puteți da resurse de concesiune din regiunile cucerite.
 • Q: dDșman natural sau un război activ afectează concesiunea dintre țări?
  • A: Da, ei o fac. Nu puteți avea relații comerciale bune cu țările ostile.
 • Q: Se va renunța la concesiunea cu Țara A după ce a trecut o lege a dușmanului natural sau a fost declarat război?
  • A: Da.
 • Q: Ce se va întâmpla atunci când o țară nu are suficiente fonduri pentru a plăti concesiunea?
  • A: Concesia va fi anulată.
 • Q: Se poate propune o lege de concesiune între țări cu: embargou comercial, un dușman natural sau un război?
  • A: Nu.
 • Q: Care este limita de concesiune a resurselor?
  • A: O țară nu poate lua mai mult de 3 resurse în concesiune în același timp.
 • Q: Se aplică limita de concesiune țării care deține regiunea sau țara care primește concesiunea?
  • A: Limita de concesiune se aplică țării beneficiare. Ca exemplu, Franța poate concesiona toate resursele alimentare, dar Franța va putea primi doar 3 resurse din alte țări.
 • Q: Taxa de concesiune poate fi afectată de alte circumstanțe?
  • A: Da, Taxa de concesiune va fi afectată de Tributul către alte țări (care ocupă regiunile lor de bază) ȘI de menținerea dictaturii. De exemplu: Dacă o țară aflată în dictatură închiriază o resursă pentru care are o taxă zilnică de 100.000, menținerea dictaturii va consuma jumătate din suma destinată trezoreriei.