Rising:Experience points/Македонски

From eRepublik Official Wiki
Jump to: navigation, search
Languages: 
EnglishIcon-English.png
БългарскиIcon-Bulgaria.png
中文(简体)Icon-China.png
中文(繁體)Icon-Republic of China (Taiwan).png
HrvatskiIcon-Croatia.png
فارسیIcon-Iran.png
SuomiIcon-Finland.png
FrançaisIcon-France.png
DeutschIcon-Germany.png
ΕλληνικάIcon-Greece.png
MagyarIcon-Hungary.png
Bahasa IndonesiaIcon-Indonesia.png
ItalianoIcon-Italy.png
МакедонскиIcon-Macedonia.png
NederlandsIcon-Netherlands.png
PolskiIcon-Poland.png
Portugues BrasileiroIcon-Brazil.png
RomânăIcon-Romania.png
EspañolIcon-Spain.png
УкраїнськаIcon-Ukraine.png


Erepublik-rising-logo.jpg

This page has been saved as historical information from Rising.
This information is out of date and should not be used for current game play.


Искуствени поени (Experience Points) (or EP, or XP) го преставува знаењето на граѓанинот во еРепублик.Искуствените поени ќе ви помогнат да ги отклучите другите можности во еРепублик, како што се тепање во војни или кандидирање на иззбори. Ако го немате потребниот број на искуствени поени за да ја користите некоја можност тогаш ќе добиете порака која ќе ве информира уште колку искуствени поени ви требаат и како можете да ги отклучите другите можности во еРепублик.

Кога ќе достигнете ниво When 6 вие ќе добиете мапа на богатство, која ќе ви донесе случајна количина на Icon-gold.gif злато.

Исто така, ако сте биле поканети од друг граѓанин кога ќе достигнете ниво 6 тогаш и на тој граѓанин ќе му биде дадена мапа на богатство и тој ќе добие 10% од богатството што вие сте го добиле. Тој исто така ќе добиве и 10% од мапите на богатство што ќе ги добиете од ниво 16 па нагоре.

Ниво Отклучени можности Потребни
ИП (EP)
Добиени
ИП (EP)
Награда Потребни
денови
Функциите не се зависни од нивото
1 Најди работа 0 2 (first time only) -- 1 Конзумирање храна
Покани пријатели
Држава / избриши пријатели
2 Работи 5 2/на ден -- 1 --
3 Тренирај 10 2/на ден -- 1 Студија
4 Пазар (само туторијал) 15 2 (само туторијал) -- 1 --
5 Погледнете ја врската за упатување
(само туторијал)
20 2 (само туторијал) Treasure map icon.jpg
мапа на богатство
1 Опуштете се
Купување продуктик
Користење профил
Приказ на светска мапа
Влезни сандачиња
поставете аватар
(+2 EP Прв пат поставување на аватар)
6 Борење 30 1/хит (копче за борба) -- 1 Примање донации
Купете злато на монетарниот пазар
7 Промена на локација
+ Пријавете се за ново државјанство
40 -- -- ? --
8 Собери злато од поканети пријатели 50 -- -- ? --
9 Создавање весник 60 -- -- ? --
10 Креирај реклама
Создади чат
70 -- Treasure map icon.jpg
мапа на богатство
? --
11 -- 80 -- -- ? --
12 Создади организација
+ Создади / купи компанија
90 -- -- ? --
13 Влез во партија 100 -- -- ? --
14 Гласање 120 5/по глас -- ? --
15 Кандидирај се за влез во Конгрес
+ Направете злато / пари Донации
+ Продава злато на монетарниот пазар
150 20/по победа на избори Treasure map icon.jpg
мапа на богатство
? --
16 Создади партија
Kандидирај се за партиски претседател
180 20/по победа на избори -- ? --
17 Започнете ја војната за отпор 230 -- -- ? --
18 Кандидирање за претседател на држава 300 50/по победа на избори -- ? --
19 -- 400 -- -- ? --
20 -- 500 -- Treasure map icon.jpg
мапа на богатство
? --
21 -- 1000 -- Treasure map icon.jpg
мапа на богатство
? --
22 -- 1500 -- Treasure map icon.jpg
мапа на богатство
? --
23 -- 2000 -- Treasure map icon.jpg
мапа на богатство
? --
24 -- 3000 -- Treasure map icon.jpg
мапа на богатство
? --
25 -- 5000 -- Treasure map icon.jpg
мапа на богатство
? --
26 -- 7000 -- Treasure map icon.jpg
мапа на богатство
? --
27 -- 10000 -- Treasure map icon.jpg
мапа на богатство
? --
28 -- 15000 -- Treasure map icon.jpg
мапа на богатство
? --
29 -- 20000 -- Treasure map icon.jpg
мапа на богатство
? --
30 -- 25000 -- Treasure map icon.jpg
мапа на богатство
? --

Further Reading