One:Experience points/Македонски

From eRepublik Official Wiki
Jump to: navigation, search
Languages: 
EnglishIcon-English.png
БългарскиIcon-Bulgaria.png
中文(简体)Icon-China.png
中文(繁體)Icon-Republic of China (Taiwan).png
HrvatskiIcon-Croatia.png
ČeskoslovenštinaIcon-Czechoslovak.png
EestiIcon-Estonia.png
فارسیIcon-Iran.png
SuomiIcon-Finland.png
FrançaisIcon-France.png
DeutschIcon-Germany.png
ΕλληνικάIcon-Greece.png
MagyarIcon-Hungary.png
ItalianoIcon-Italy.png
LatviešuIcon-Latvia.png
LietuviųIcon-Lithuania.png
МакедонскиIcon-Macedonia.png
NederlandsIcon-Netherlands.png
PolskiIcon-Poland.png
PortuguêsIcon-Portugal.png
Portugues BrasileiroIcon-Brazil.png
RomânăIcon-Romania.png
РусскийIcon-Russia.png
СрпскиIcon-Serbia.png
EspañolIcon-Spain.png
TürkçeIcon-Turkey.png
УкраїнськаIcon-Ukraine.png


Erepublik Logo v1.jpg

This page has been saved as historical information from V1.
This information is out of date and should not be used for current game play.


Кариери во Новиот Свет
Искуствени Поени · Патишта на Кариерите

Искуствени поени (Experience Points) (or EP, or XP) го преставува знаењето на граѓанинот во еРепублик. Искуствените поени ќе ви помогнат да ги отклучите другите можности во еРепублик, како што се тепање во војни или кандидирање на иззбори. Ако го немате потребниот број на искуствени поени за да ја користите некоја можност тогаш ќе добиете порака која ќе ве информира уште колку искуствени поени ви требаат и како можете да ги отклучите другите можности во еРепублик.

Profile V1.jpg

Вие можете лесно да стигнете до ниво 2 со освојување на 6 искуствени поени од самиот старт:

  • со тоа што првпат ќе се вработите (5 EP);
  • со работање (1 EP);

Со само уште 4 искуствени поени вие ќе напреднете во ниво 3:

  • со тренирање (2 EP);
  • со прикачување на вашиот аватар (слика) (2 EP).

Вие лесно можете да добивате 3 искуствени поени секој ден со само неколку кликови

  • 1 искуствен поен се добива секој ден со работење;
  • 2 искуствени поени секој пат кога ќе тренирате.

Дополнително, вие ќе добивате EP од економски, воени и политички активности.

  • Војска – Вие ќе добиете по 2 искуствени поени во секоја борба во која ќе учествувате.
  • Економија – Вие ќе добиете 5 искуствени поени за секое надградување на квалитетот на фирмата која што ја поседувате.
  • Политика – Вие ќе добиете 1 искуствен поен (EP) секогаш кога ќе гласате, 20 искуствени поени ако победите на партиски или конгресни избори и 50 искуствени поени ако бидете избран за претседател на држава.

Ако вашиот граѓанин е на ниво 15 или повисоко тогаш вие можете да купите 40 здравствени пакети на еРепублички ден.

Пред ден 912, можно беше да се добие инстантен влез до сите можности во еРепублик со купување на пакетот за отклучување на сите можности.
Забележете дека овој пакет ги отклучува сите можности во еРепублик но не ги додава искуствените поени на сметката на граѓанинот.

Нивоа, карактеристики и придобивки

Ниво Отклучени можности Потребни
ИП (EP)
Добиени
ИП (EP)
Добиено злато
(за достигнување ниво)
1 Најди работа – прв пат кога ќе се вработите 0 5 --
Работи 1/на ден --
Прв пат поставување на аватар (слика) 2 --
Конзумирање храна -- --
Уредување профил -- --
Додади / избриши пријатели -- --
Купување продукти -- --
Креирај граѓанска реклама -- --
Размени пари -- --
2 Тренирај 7 2/на ден --
3 Промена на локација 10 -- --
4 Неограничени покани 15 -- --
5 Борење 25 2/по борба --
6 Гласање 35 1/по глас Icon-gold.gif 5 Златo
7 Влез во партија 40 -- --
8 Создавање весник 50 -- --
9 Создади / купи компанија 65 5/по надоградба на квалитет --
10 Создади чат 80 -- --
11 Создавање организација 90 -- --
12 Кандидирај се за влез во Конгрес 100 20/по победа на избори --
13 Создади партија/кандидирај се за партиски претседател 125 20/по победа на избори --
14 Кандидирање за претседател на држава 200 50/по победа на избори --
15 Купи 40 здравствени пакети / на ден 300 -- --
16 -- 500 -- Icon-gold.gif 5 Златo
17 -- 750 -- Icon-gold.gif 5 Златo
18 -- 1,000 -- Icon-gold.gif 5 Златo
19 -- 1,500 -- Icon-gold.gif 5 Златo
20 -- 2,000 -- Icon-gold.gif 5 Златo
21 -- 3,000 -- Icon-gold.gif 5 Златo
22 -- 5,000 -- Icon-gold.gif 5 Златo
23 -- 7,000 -- Icon-gold.gif 5 Златo
24 -- 10,000 -- Icon-gold.gif 5 Златo
25 -- 15,000 -- Icon-gold.gif 10 Златo
26 -- 20,000 -- Icon-gold.gif 10 Златo
27 -- 25,000 -- Icon-gold.gif 15 Златo
28 -- 30,000 -- Icon-gold.gif 15 Златo
29 -- 40,000 -- Icon-gold.gif 15 Златo
30 -- 50,000 -- Icon-gold.gif 20 Златo


V1 Menu

Водич · Мои места · Пазар · Информации · Правила · Историјат · Заедница