EI Април 2010

From eRepublik Official Wiki
Jump to: navigation, search
Languages: 
EnglishIcon-English.png
БългарскиIcon-Bulgaria.png

Clash of the Alliances

Публикувано на April 26th, 2010

Dreamstime 12241528.jpg

Скъпи граждани,

Гледаме всички бушуващи конфликти из целия еСвят и все още не можем да повярваме, че тези епични сблъсъци, които се случиха през уикенда са реални. Живеем в интересни времена; изходът от бушуващите битки в момента може да промени лицето на еНовия Свят завинаги. Само, за да представим какво се случва - през последните 60 минути повече от 90 битки започнаха! Разбира се, повечето от тези битки са тактически ходове, с цел да повлияят на изхода на наистина важните сблъсъци.

Всичко започна Сряда, с атаката на Унгария над Хърватия, която забави развитието на плановете на EDEN (един от основните съюзи в eRepublik) за симулативна атака над някои от най-важните региони на Феникс (другият голям съюз). Или може би това бе целта им? Но Петък, се случиха много луди неща - Полската крепост Rhone-Alps беше обсадена и атакувана тежко, Сърбия трябваше да защитава региона Lianoning, както и Унгарската крепост Heilongjiang. Но Heilonhjiang (или както е наричан "HelloKitty") не беше единствената тревога за Унгария: симулативна атака от страната на Румънците и Хърватите заплашваше суверенитета на Унгарските оригинални територии. И както знаете, патриотичните страсти и емоции винаги се намесват, когато става на въпрос да защитаваш родината си.

И последните моменти от "Битката на битките" отминаха: Rhone-Alps, Полската крепост-регион, която има 9000 души население и защитна стена от 1,300,000+ точки. В последните 30 минути имаше над 8200 граждани на линия в eRepublik. Този брой само показва, важността на тази битка. Нека видим няколко, спиращи духа, цифри:
Точно 20,848 души са участвали в битката, като са направили умопомрачителните 22,033,317! ВПЕЧАТЛЯВАЩО! Ако сте пропуснали края на тази битка, можете само да си представяте какво е било. След около един час допълнение, в което двете страни продължиха схватката, с цел да обърнат развоя на битката в своя полза, тежките танкове на Феникс успяха да превземат Rhone-Alps! Наистина Полша загуби и Berlin, и Rhone-Alps, но войната определено не е свършила! И с над 5,000,000 щети, които поляците са направили напълно сами в тази битка, можем да бъдем сигурни, че ще има продължение.

Изглежда, че Китай започва да играе все по-важна и по-важна стратегическа роля. Като се опитва да върне своите оригинални територии, китайците помагат косвено и на Еден. Петък, Китай започнаха симулативна битка срещу Унгария в легендарния регион Hello Kitty (1,155,742 щети и 2,201 участника в битката) и срещу Сърбия в Liaoning (4,960,363 щети и 8,225 души са се били). И Унгария, И Сърбия успяха да защитят регионите, но това отклони много от силите на Феникс и отвори възможността да се атакуват оригиналните Унгарски региони. Румънците превзеха Northern Great Plain, докато Хърватия (с 13 съюзника) се справи със съпротивата в Southern Transdanubia (2,531,382 нанесени щети и броят на войниците, които са участвали е 11,909). През същото време Унгария, подпомагана от 15 свои съюзника защити успешно Western Transdanubia (4,339,214 демидж и 8,396 участника в битката). В двете Transdanubian битки участваха над 30 държави... ИСТИНСКА СВЕТОВНА ВОЙНА!

След този нагорещен ден с 36,519,026 нанесени щети из целия свят от 56,552 играча, Полша загуби Rhone-Alps, а Унгария два свои оригинални региона. И това се случва едва до средата на уикенда!

На следващия ден, Испания извоюва обратно Rhone-Alps от Словения в битка без активирани съюзи (2,158,891 щети, нанесени от 6,399 играча). Унгария попадна в хватката на Румъния и Хърватия. Въпреки това унгарците успяха да защиитят Southern Great Plain от хърватските атаки и Northern Hungary от Румъния. Но истински голямата битка беше за Western Transdanubia. Въпреки, че беше спасен от унгарците само преди ден, този път Хърватия и нейните съюзници доказаха, че са по-корави и превзеха регионът след битка с над 9,591,393 щети, направени от 17,866 играча!

Това бяха едни от, а може би и най-интересните дни в историята на eRepublik, съдейки по активността - 94,821 активни играча, които са участвали в битки и над 52,097,281 щети нанесени само за два дни, и това само за 10 от 90+ активни битки, Ето на това се казва "Уау!"

Ако сте пропуснали събитията от уикенда, не се притеснявайте, защото това не е краят! Румъния и Хърватия натискат Унгария като атакуват два унгарски оригинални региона: Central Transdanubia и Central Hungary. Китай започна поредната си атака над Heilongjiang. Полша, Германия, Русия и много други страни са буквално военни зони в момента. Затова, грабвай оръжието и започай да пишеш еИстория!

Поздрави,
Екипът на Ерепублик

[Новите Икономически и Военнен модули] Краен Обзор

Публикувано на April 22th, 2010

Скъпи граждани,

Достигнахме края на нашето развитие на новият икономически и военни модули. Това е окончателният бюлетин, който обединява повечето от готините неща и основните идеи от двата модула.

И така, за какво става дума? Наред с другите неща, имаме нова концепция за управление на времето, която ще позволи на гражданина ви да изпита 24 виртуални часа всеки ден в еРепублик. По този начин вие ще бъдете в състояние да решите какво да правите с вашия герой, колко да работи, да се обучава, да учи или да се забавлява, като всяко едно от тези ще има известно влияние върху живота на героя ви (като заплащането ви, увеличаването на уменията ви с оръжието и т.н.). След тежък ден идва време за почивка, така че не забравяйте да запазите няколко часа за това! И най-хубавото нещо? Можете да направите всичко това само за няколко реални минути!

Става дума и за щастие, което добавя малко по-голяма сложност в живота ви и също превръща еРепублик в един по-реалистичен социален симулатор. В крайна сметка, в реалния живот не сте просто по-силни или по-слаби, умели или некадърни в професията, здрави или болнави. Вие сте и щастливи или нещастни! Тази нова характеристика ще окаже влияние върху дневните ви резултати при работа / тренировки / учене. Вашето щастие намалява с всеки час, изразходвани за нещо друго, и се възстановява с всеки час запазен за почивка. Можете също така да увеличите вашето щастие от консумацията на определени продукти, или като прекарате време за почивка.

Става дума и за цял куп нови професии. Най-вероятно работата на вашите мечти е включена сред тях. мечтали ли сте като деца да станете Ръководител на проекти(Project Manager)? Считайте, че го имате! Или може би Архитект? Или Маркетингов мениджър?
Няма проблем, имаме единадесет професии, от които да избирате!

Професиите ще направят възможно запълването на пазара с продукти по поръчка, всеки вид продукт (като храна, къща и т.н.), състоящи се от няколко Продуктови компонента. Всяка професия ще отговаря за доставката на някои компоненти към продукта и всеки компонент ще влияе на специфична характеристика. Новите атрибути варират от срок на експлоатация на сгради и оръжия до способността на билетите да ви преместят на дадено разстояние. Но има още атрибути, здравето и щастието на гражданите, щетата, отбранителната и атакуващата стойност на оръжията, областта на действие на сградите, всички тези атрибути могат да се персонализират. Работата на Главния Мениджър ще включва да коригира тези променливи, така че техните продукти да се окажат наистина успешни.

Но защо ще искате да си купувате персонализирани танк, или пушка, или хеликоптер? Ами, защото, когато започне война, ще имате нужда от тях. Вие ще сте там, заедно с приятелите си, но и съвсем сами, само вие и оръжието ви. Когато моментът на истината настъпи, това ще бъде сблъсък между вас и един от враговете ви, избран от вас. Или може би вие ще бъдете избран от един ваш враг. Един срещу един. Това ще се проведе на картата на региона, която ще бъде разделена на плочки, като всяка плочка е в състояние да помества сгради.
От многото плочки, една от тях ще е най-важна, защото това ще бъде Столицата на региона. Загубата на плочката с болница може да е болезнена, защото след като бъде загубена сградата ще лекува врага, новият собственик на плочката. Но все пак загубата на "Столицата" е едно от двете условия да загубите битката! Другото условие е свързано с процента от задържани плочки или пленници.

Преди да решите да нападнете някого, трябва да вземете под внимание, вида на терена на плочките, а също и специализацията в оръжия на противника ви. Това е така, защото всеки вид терен дава преимущества на определена военна единица и също има преимущества над друга такава. Ако искате да наваксате с тези предимства, погледнете в този Insider. Ясно е, че бъдещите бойни полета ще изискват координация и сътрудничество. Войниците трябва да общуват, да имат стратегия. В нападение на гореща точка, като мост, ще се изисква не само груба сила, но и стратегия! Представете си една масивна група пехотинци при нападение на мост защитаван от една групичка силни танкове. Изходът на битката е лесно предвидим. Настоящата акумулирана сила ще се превърне в четири типа "оръжейни умения", и те вече няма да бъдат изписвани като "умение 16,8". Всяко ниво на умение ще има име, като "новобранец" или "наивник" или "ветеран". Същото важи и за икономическите професии: няма да бъдат "2,3 точки квалифицирани в производството", вместо това ще бъдат нещо от сорта на "Младши дърводелец". По този начин ще преодолеем сегашната граница на умение 7 в пазара на труда. Също включваме и добавяне на звездите в пагоните на ранга “Фелдмаршал”, така че вече и военна кариера няма да свършва дотам.

Както казахме, има много други подробности, които ще откриете сами с времето. Единственото нещо, което остана е Бюлетин, посветен на миграцията, който ще отговори на въпроси, като какво ще се случи с настоящите сила, умения, дружества, дялове и др.


My places V1.jpgRising profile.jpgTemp company.jpgTargetaqquired.jpg
Thefightbegins.jpgSofarsogood.jpgRoadtovictory.jpgOhyeah.jpg

Екипът на eRepublik

Съкровищни Карти

Публикувано на April 10th, 2010

Скъпи граждани, днес ще ви представим напълно нова концепция от играта, наречена - "карти на съкровища". Надяваме се съкровищните карти да се превърнат в едно от най-обичаните неща в eRepublik, след като ще дават Ви дават шанса да намирате безплатно ЗЛАТО. Казахме "намирате"? По-точно казано "откривате", защото вие, буквално, ще откривате скрити съкровища.

Картите на съкровища заместват сегашната система от възнаграждение след спечелване на медал. Следователно вместо да получавате "alert", който ви съобщава, че сте получили злато, след като сте спечелили медал или, поканен от вас приятел е достигнал шесто ниво (6 level), вие ще получавате готина карта на съкровище, предлагаща ви много възможности. Не е задължително да изследвате картата веднага, но все пак ще имате лимит от 30 дни, в който можете да я използвате. След 30 дни картата ще се превръща в невъзможна за четене и следователно неизползваема. Всяка карта ще има три пътя на нея, чиито край ще бъде маркиран с X, и всеки X ще маркира различно съкровище от Злато.

Трябва да се каже също, че и средната стойност на съкровището ще се изменя, не ето тук идва и моментът да покажете, че сте късметлия и вдъхновен: Пътят, който изберете ще Ви води до съкровище, което може да съдържа средно, по-малко или по-голямо на брой количество от злато. Разбира се, разликата между тях няма да бъде голяма. Но ти си късметлия, нали? :) Запомнете, че можете да избирате само ЕДИН път.

Говорейки за късмет, Вие със сигурност ще чуете истории от някои граждани, които ще ви се струват легендарни, как бедни еГраждани са се превърнали в богаташи само за вечер. Кой знае... може човекът от легендарните истории, за който всички говорят,да сте точно Вие! Можете да откриете легендарното Кралско съкровище, след което спокойно можете да напуснете вашата работа и да живее вашия еЖивот със стил, поне за известно време :D Знаем какво си мислиш "Сериозно, админи? Шансът е един на милион, нали?" но нещата не са точно така. Разкриването на "Кралските Съкровища" ще бъде сравнително често, старите крале от преди Новия Свят имат несметни богатства, затова очаквайте няколко десетки откривания на ден! Всичко, което трябва да направите е да изберете път, да копаете и да повярвате във вашия късмет.

Но нека и снимките "говорят":

Treasures1.jpgTreasures2.jpg
Treasures3.jpgTreasures4.jpg

Нека избраният път да ви заведете към неземни богатства и да промени вашата съдба, а защо не и на цялата ваша еНация!

Заради въвеждането на новите "Карти на Съкровища", утре (ден 873 от Новия Свят), ще се наложи спиране на сървърите за около час, като това ще започне от 02:00 AM, еРепубликанско време.

Освен това ви молим съвсем искрено да избягвате спаменето в Insider-ите. Всеки Insider си има тема и затова ви молим да дебатирате на зададената тема.

Екипът на eRepublik

[Новият военен модул] Как се води битката(I)

В този брой ще обърнем повечко внимание, на това как ще се провеждат Player-versus-Player [PvP(един срещу друг)] битките в новият военен модул. Нека започнем с голямата снимка: битки и как да ги спечелим.

Всички видове битки споделят същите условия за победа, било това атака на регион от друга държава или въстание. Веднъж започната войната , продължава 24 часа и за да бъде спечелена , било то от атакуващите или защитаващите, трябва да отговарят на следните изисквания на края на битката: да са уловени определен процент от плочките на бойното поле и също така плочката със столицата на региона, ако ли не са изпълнени изискванията, битката продължава в режим "внезапна смърт" , докато някоя от страните не изпълни условията. Във всеки случай битката се води до 72 часа максимум и ако никой не е победил до края, това си остава така.[няма победители]

Битката няма да продължат вечно, защото ние въведохме т. нар. Battle Queue. В момента няколко страни могат да нападнат един регион. Това ще се промени в новият военен модул: един по един , само една страна ще може да атакува регион в даден момент. Ако някой друг реши да атакува , ще трябва да изчака, докато битката приключи. (Или с други думи , ще трябва да се редим за атака)

Провежда се битка и ти желаеш да участваш на бойното поле. Какво трябва да направиш? Първо, трябва да стигнеш до бойното поле, точно както си го правил и досега. След като си вече там, можеш да разгледаш картата, да погледнеш мини-картата (mini map) или прозореца с информация за битката (Battle Info), за да добиеш цялостна представа какво се случва, кой печели за момента и кои са най-силните войници на бойното поле.

След бърз преглед ще видиш къде точно на бойното поле се бият твоите бойни другари или съюзници. Винаги е добра идея да се присъедините към участък, където са разгърнати и други приятелски войски. След това просто изберете оръжието, с което искате да се биете (танк, пушка, противовъздушна артилерия или хеликоптер) и след това изберете участъка, в който искате да бъдете спуснат. Можете лесно да видите на картата, къде са разположени вражеските войски също. Преместете се до участък, който е до вражески такъв и го атакувайте. Сега изберете един опонент от списък с пет. Като добавка можете да си изберете и допълнение (Booster), например Граната, Ракета и др, което ще ви даде преимущество над вашия опонент. Освен това можете и да избирате дали искате да се биете само с един човек или желаете да продължите в случай, че сте спечелили в боя(=влизате в Berserk)

Значи вече се спуснахте на бойното поле, предвижихте се и избрахте опонент; единственото, което ви остана е да чакате е вашият ред да свърши и битката Човек-срещу-човек (PvP fight) да започне. Всеки изстрел може да уцели или пропусне опонента ви. Шансът за уцелване зависи от стойностите и показателите на атаката и защитата на вашето оръжие и вашия опонент. Правилото е: Колкото по-високи показатели има вашата атака в сравнение с защитните показатели на вашия опонент, толкова по-голям е шансът да уцелите целта. Допълненията (Boosters) могат да повлияят на тези показатели също. Например Допълнението Телескоп (Telescopic Sight Booster) ще увеличи шансът да уцелите другия играч, докато Димната Граната (Smoke Grenade) ще увеличи възможността да избегнете куршум. Винаги има безплатно Допълнение (Booster), което можете да използвате, останалите могат да бъдат закупени и използвани срещу злато. Докато вдигате вашето умение с оръжие и вашият военен чин (military rank) вие ще отключвате нови и по-мощни Допълнения (Boosters).

Докато се биете също така имате шанс за двойна щета. Колкото по-голям е военният ви ранк, толкова по-голям е шансът за „критичен” удар. От друга страна различните ви умения (танкист, пехотинец и т.н.) директно влияят върху щетите, които нанасяте. Колкото по-голям скил – толкова по-голяма щета.

Можете да проследите битките в подробен план, където пише колко щети сте направили и колко са ви нанесли. В края на битката PvP(Играч срещу играч) може да има само един победител. Ако изгубите ще бъдете разпределени за следващия рунд. Ако победите оставате на бойното поле. Но тогава е ред на опонентите ви, като през това време може да се подготвите за възможна атака(възстановяване на здраве и определяне на бонус-буустер). Ако сте в район(АоЕ – area of effect), който се покрива от болница здравето ви се възстановява на всеки рунд.

Пътя към победата е като мозайка, която страната ви и нейните съюзи трябва да нареди. Например, за да превземете район на противник, може просто да придвижите войниците върху него ако той не съдържа противникови войници. На следващия рунд регионът ще е ваш. Ако обаче има войници(пазещи го) трябва да се елиминират всички те, за да се превземе регионът. Това ще доведе до „топли” точки на бойното поле – като мостове и планински преходи. Тук идва и стратегическия момент! Мъдри и властни генералите ще поведат войниците към победа. Може би ти ще този генерал, който ще влезне в историята и името му ще се свързва с епични битки?

Останете на вълната!

Екипът на eRepublik

Military1.png Military2.png


Новата eRepublik форум платформа

Публикувано на April 2nd, 2010

Screenshotforum.jpg

Може също да прочетете тази статия , постната в нашите нови прелестни форуми (тук), което предоставя своите предимства.


Скъпи граждани,
След седмици от тежка от тежка работа , с гордост ви представяме новият eRepublik forum. И под тежка работа,имаме в предвид наистина тежка работа , защото персонализирането му беше огромно, за да се създадат няколко връзки между eRepublik и новата платформа. Работихме радостно , тъй като знаем , колко важна част от играта е форума за игровата комуникация. Не само за вас , гражданите , но и за комуникацията между вас и екипа на eRepublik. Както знаете, медийният модул не е от официалните начини да се свържете с нас , поради усложненията които участват. Но нашата цел е да станем по-отзивчиви и да комуникираме повече с Вас , използвайки форумите.

Има куп нови функции , които ще превърнат комуникацията в приятна дейност. В сравнение със стария форум, сега ние имаме значително подобрена структура на форуми и под-форуми. Имаме мощна търсачка , помагайки ви да намирате това което търсите. Има опции за подреждане на темите по различен начин , както и бутонът "What's new" [Какво ново], който показва новите мнения по различните теми , които форумът съдържа. Друго хубаво нещо са опциите за форматиране на текста и внедряването на снимки/клипове (Embed-Английски) в постовете ви. Може да се абонирате за любимите ви теми и лесно да следите за нови постове. И разбира се имаме възможността за цитиране ["Quote"], бързи отговори ["Quick reply"], търсене на всички постове от даден гражданин и много други. Каним ви да проучите новият форум сами!

Нашият краткосрочен план е да се въведат някои малки подобрения във форума (вашите предложения ще бъдат оценени) и да се създадат Националните форуми за всеки език , който eRepublik поддържа. Тези Национални Форумище имат стандартна структура от форуми и под-форуми, преведени на съответният език, но много по-ориентирани към дискусиите , които могат да протичат в една държава , за разлика от основният форум , който обхваща повече категории. Разбира се , съдържанието в Националните форуми на държавата X , ще бъдат предимно на езика X. На началната страница на форума , ще можете да отидете директно до Националният форум , въз основа на гражданството ви в eRepublik. Разбира се винаги може да си го отметнете (bookmark) , ако искате да имате бърз достъп.


Нещата които да се имат на в предвид:

  • Вашият форум акаунт бива автоматично създаден (или отново потвърден) , веднага след като достигнете до форума , докато сте логнати в eRepublik;
  • Форум-сървърът е напълно независим с едно изключение:

когато не сте логнати, форума "говори" със сървърите на eRepublik и запитва дали вашият акаунт е логнат там. Ако "е" , то автоматично се удостоверява във форума също. Ако "не сте" , ще може да пристъпите към ръчно удостоверяване, където може да се логнете , с детайлите на който акаунт си пожелаете. Това означава , че може в eRepublik да сте с гражданският ви акаунт, а във форума с този на организацията ви, или да ги сменяте постоянно без да е нужно да го правите в eRepublik;

  • Главният сайт на eRepublik , може да бъде напълно умрял/офлайн/ , форумът ще продължи да си работи с максимална скорост.

Това казано,
Приятно "форумстване" на всички!