EI February 2010/Српски

From eRepublik Official Wiki
Jump to: navigation, search
Languages: 
EnglishIcon-English.png
MagyarIcon-Hungary.png
СрпскиIcon-Serbia.png


Нови економски модул - општи преглед

Објављено 4. фебруара 2010.


Поштовани грађани,


Даме и господо, дечаци и девојчице, бета-дивови и бебе, идемо: Дуг пут, оивичен изобиљем нових узбудљивих могућности играња у еРепублици, је пред нама! Овај чланак је први у серији од најмање 12 чланака који ће представити предстојеће нове економске и војне могућности до детаља! Овај први чланак Вам пружа општи преглед онога што Вам нуде нове економске могућности. Предстојећи чланци ће затим бацити светло на појединачна економска обележја много детаљније, зато се припремите за нове играчке могућности. После представљања модула економије, наставићемо са војним. Припремите се за нову економију!

Неке одлике нове економије ће проширити постојеће могућности, друге ће бити потпуно нове, а неке ће остати какве јесу. Читајте даље како би научили више о главним изменама и допунама:

Управљање временом


Ново срце Вашег свакодневног доживљаја еРепублике ће бити обележје које називамо управљање временом. Као и у стварном животу, Ваш грађанин ће живети кроз виртуелни 24-очасовни дан. Ово значи да можете да одлучите на који начин ће Ваш грађанин утрошити своје време. Можда ће Вам једног дана бити потребно више новца, па ћете одлучити да Ваш грађанин ради 12 уместо 8 сати. Нисте задовољни тренутним запослењем? Желите са пронађете бољи посао? Пошаљите свог грађанина у библиотеку да учи следећих осам сати како би брже повећао своју вештину рада. После толико активности Ваш грађанин би требало да се одмори преосталих 4 сата на дан; у супротном ће се ниво задовољства Вашег грађанина превише смањити током времена!

Слање Вашег грађанина да ради 8 сати не значи да морате да чекате толико у стварном животу пре доношења одлуке о томе шта урадити следеће! И даље можете организовати дневни живот Вашег грађанина за само неколико минута. Али уз нови економски модул у игри можете потрошити више времена са Вашим грађанином уколико желите, поред читања новинских чланака.

Задовољство


Задовољство зависи од животне равнотеже. Уколико Ваш грађанин троши превише времена на послу или у библиотеци неће имати довљно преосталог времена у виртуелном животу за одмор и опоравак задовољства. За Вас ће бити важно пронаћи прави однос равнотеже између активности и разоноде. Златно правило гласи: Одржавајте задовољство на високом нивоу како би Ваш грађанин био продуктивнији, учио брже и борио се боље.

Нова занимања


Заменићемо постојећа занимања новим и чак додати још неколико. Не паничите! Ваш грађанин неће изгубити постојеће нивое вештина! Моћи ћете да их пребаците директно у нови систем занимања. Нећете ништа изгубити, само ћете добити шири распон избора. Компаније ће моћи да производе нове врсте робе, за шта су им потребни експерти. Потребни сте им! На пример, компанији која гради куће ће бити потребни зидари, кровни мајстори и архитекте који пројектју основе. Свако занимање има свој ток напретка. Почињете као приправници и временом напредујете до виших нивоа вештине и звања (нпр. предузимач).

Прилагођавање производа


Моћи ћете да се специјализујете на различитим радним местима јер ће власницима компанија бити потребни експерти различитих профила! На пример, шта Вас тера да одлучите коју ћете храну купити у датом тренутку? Наравно, цена; и само цена! Уз нове економске погодности власници компанија ће бити у могућности да прилагоде различите састојке од којих су сачињени њихови производи. Сваки производ је састављен из састојака које запошљени стварају појединачно како би саставили коначни производ. Као што је напоменуто, кућа се састоји од зидова, крова и пројекта, а сваки од ових састојака захтева посебну врсту радника. Такође, сваки састојак директно утиче на атрибуте грађана, па ће начин на који власници компанија прилагођавају њихове куће бити од великог значаја и начиниће промене на тржишту. Што су зидови снажнији кућа ће дуже трајати (=већа издржљивост); бољи кровови доносе више здравља које кућа надокнађује сваког дана; бољи пројекти пружају више задовољства. Шта све ово значи? Производи се на тржишту више неће са другим производима надметати само по цени, већ и по начину на који су прилагођени од стране власника компаније која их производи! Коначно једно право конкурентско тржиште!

Поени за прилагођавање


Ово нас доводи до поена за прилагођавање (customization points; у даљем тексту CP). У овом тренутку власници већ могу да надограде квалитет својих компанија. У новим економским условима свака надоградња компаније ће ићи са CP које власници компанија могу да утроше на разне састојке производа како би увећали њихов квалитет и својства. На Вама, као власнику компаније, је да одкучите да ли ће Ваша кућа сваког дана пружати више здравља, задовољства или ће бити она чији је животни век дужи. Тржиште захтева већи број кућа дужег века трајања? Онда утрошите своје CP на зидове и ангажујте више грађевинаца. Прилагодите својства производа захтевима на тржишту.

Нови производи


Дакле, о којим то производима говоримо? Ово је избор нових производа које ће компаније моћи да производе и прилагођавају:

- Пушке - Тенкови - Хелихоптери - Артиљерија

То је све за сада. Надамо се да Вам је овај чланак дао увид у нове економске услове. Следећи чланак ће одабрати једну од поменутих нових одлика економије и приказати је у више детаља.

Умало да заборавим: Наравно, нова економија ће такође донети и редизајнирану пијацу, биро рада, стрницу компаније, профил грђана, главну страницу и још тога.


Останите са нама! Тим еРепублике