Difference between revisions of "Resistance/Română"

From eRepublik Official Wiki
Jump to: navigation, search
m (Andycro moved page Resistance war/Română to Resistance/Română without leaving a redirect: moving to a correct place)
 
Line 2: Line 2:
 
{{Wars}}
 
{{Wars}}
  
==Ce este un Război de Rezistență==
+
'''Războaiele de rezistență''' sunt războaiele începute de cetățeni care doresc să elibereze regiunile aflate sub ocupație.
  
''Războiul de Rezistență'' ''(EN: Resistance War, abreviat '''RW''')'' este un tip de război care poate fi pornit de către populație, indiferent de cetățenie, partid sau unitate militară.
+
== Începerea unui război de rezistență ==
 +
[[File:Organize rw.png|frame|right|Puteți susține un război de rezistență făcând clic pe butonul ''support''. Această interfață este afișată numai dacă puteți începe o rezistență.]]
 +
Instrumentele pentru organizarea unui război de rezistență („RW”) apar pentru toți cetățenii aflați într-o regiune cucerită.
  
Acestea sunt de două tipuri:
+
Voi și alți nouă cetățeni puteți '''susține''' un război de rezistență. Cu toții primiți realizarea {{DL|Resistance hero|Eroul rezistenței}} dacă regiunea este eliberată.
:'''De eliberare''' - Are ca scop eliberarea unei regiuni aflate sub ocupație străină.
+
:'''De drain''' - Are ca scop distragerea Damage-ului inamic.
+
  
==Pornirea==
+
Puteți susține și începe un război de rezistență numai dacă:
[[File:Organize rw.png|frame|right|Poți susține un RW dând click pe butonul Support de pe Homepage.]]
+
* vă aflați în {{DL|region|regiunea}} pe care doriți să o eliberați;
 +
* ești cel puțin la nivelul 25;
 +
* aveți 1000 {{DL|currency|moneda}};
 +
* zece (10) cetățeni susțin războiul de rezistență;
 +
* regiunea a fost cucerită cu mai mult de 24 de ore in urma;
 +
* forța de rezistență a țării nu luptă în prezent intr-un război de rezistență într-o altă regiune din aceeași țară cuceritoare;
 +
* regiunea nu este implicată într-o campanie.
  
Este nevoie ca zece jucători să se mute în regiunea care se vrea eliberată, după care aceștia să susțină Rezistența cu câte 1000 {{Flag|F|Romania}} RON.
+
Războiul de rezistență începe automat când al zecelea cetățean susține războiul de rezistență.
  
'''Atenție'''
+
Dacă țara proprietara inițială a regiunii recucereste regiunea (prin război normal sau inamic natural) înainte de începerea războiului de rezistență, cetățenii care au sprijinit războiul de rezistență vor primi înapoi 1000 de monede . Va trebui să așteptați '''24 de ore''' până când puteți susține din nou mișcarea de rezistență în aceeași regiune.<br>
:Regiunea trebuie să se afle sub ocupație de cel puțin 24 de ore pentru a putea fi pornit un Război de Rezistență.
+
''(De exemplu, {{DL|South Australia|Australia de Sud}} este ocupată de {{DL|Indonesia|Indonezia}}. Opt persoane susțin un război de rezistență, astfel încât încă nu a început. Dacă {{DL|Australia}}, proprietarul regiunii originale, cucerește regiunea prin o bătălie tradițională, cei opt cetățeni care au dat 1000 de monede (AUD în acest caz) pentru începerea războiului de rezistență își primesc banii înapoi).
:Nu poate exista deodată decât un singur Război de Rezistență al unei țări A împotriva unei țări B (De exemplu Bulgaria nu poate deschide mai mult de un RW împotriva României)
+
:În cazul în care Rezistența pierde războiul, țara acesteia nu va mai putea porni alta rezistență impotriva acelui invadator decât după 24 de ore, iar susținătorii nu vor mai putea susține alte Rezistențe timp de 7 zile.
+
  
'''Exemplu'''
+
Dacă războiul de rezistență nu reușește (adică, ocupantul apără cu succes regiunea), cetățenii care au sprijinit războiul de rezistență nu vor putea susține un alt război de rezistență pentru următoarele șapte zile. Vor vedea butonul ''Support'', dar când vor face clic pe acesta vor primi un mesaj care explică de ce nu pot susține războiul de rezistență.<br>
:România cucerește Varna de la bulgari. Aceștia nu pot deschide RW decât după ce s-au împlinit 24 de ore de la finalizarea campaniei.
+
:România cucerește și Burgas tot de la bulgari.
+
:Pentru a putea deschide RW în Burgas trebuie să se îndeplinească urmatoarele condiții: să nu fie nici un alt RW bulgpresc pe teritoriul împotriva României, să fi trecut 24 de ore de când a fost cucerit Burgas de români și să fi trecut 24 de ore de cand bulgarii au pierdut ultimul RW împotriva românilor.
+
:Chiar dacă România cucerește toate regiunile bulgare, bulgarii pot avea maxim un RW împotriva noastră.
+
:Dacă România are jumătate din regiunile bulgare (deci 3), iar Grecia cealaltă jumătate, bulgarii vor putea deschide două RW-uri dar fiecare împotriva altei țări, unul în România și altul în Grecia.
+
  
==Lupta==
+
În plus, cetățenii își pot arăta aprobarea unui război de rezistență prin '''votarea lui''', fără costuri suplimentare. Aceste voturi nu sunt considerate drept '''de sprijin'''. Dacă ați votat sau ați susținut rezistența, veți fi informați când începe războiul de rezistență printr-o alertă.
  
Pentru a putea lupta într-un Război de Rezistență, va trebui să te muți într-o regiune a țării inamice, de exemplu regiunea în care are loc lupta.
+
'''Începând cu ziua 1785 a fost adusă următoarea modificare la războaiele de rezistență:'''<br>
 +
Dacă o țară începe un război de rezistență împotriva unui invadator și pierde bătălia, forța de rezistență va trebui să aștepte 24 de ore înainte de a începe un nou război de rezistență împotriva aceluiași invadator.
  
[[File:Choose_side.png|frame|left|Alege țara pentru care vrei să lupti apăsând butonul respectiv. Rezistența e mereu în partea stângă, iar ocupantul în partea dreaptă. În mijloc se află numele regiunii.]]{{-}}
+
Această perioadă de răcire se va aplica tuturor regiunilor originale ale țărilor aflate sub ocupația invadatorului respectiv.
  
==Rezistențele românești==
+
'''''Vă rugăm să rețineți:'''Costul susținerii unui război de rezistență NU este rambursabil după începerea unui război de rezistență. Singura excepție este atunci când un cetățean susține un război de rezistență într-o regiune cucerită din țara A, dar un război de rezistență este lansat într-o altă regiune a țării A, în astfel de cazuri suma de 1000 de valute este returnată în contul cetățeanului.''
  
În cazul unei ștergeri a României de pe hartă, organizarea strategică a Războaielor de Rezistență este crucială.
+
== Lupta într-un război de rezistență ==
 +
{{Main|Fight}}
 +
Pentru a lupta, trebuie să domiciliați în țara care deține regiunea în care este activ războiul de rezistență. Procesul de luptă este același ca în luptele normale. Singura diferență este că trebuie să alegeți o parte pentru care doriți să luptați. Partea este aleasă din pagina războiului:
  
 +
[[File:Choose_side.png|frame|left|Alegeți partea apăsând opțiunea corespunzătoare. Rezistența este în stânga și aparatorul (proprietarul regiunii) este în partea dreaptă. Numele regiunii este la mijloc.]]{{-}}
  
Strategia de eliberare va fi decisă la nivelul [http://www.erepublik.com/en/newspaper/185153 Ministerului Apărării], strategii precum RW-ul de drain în alte regiuni ocupate de țara inamică sau RW-uri de eliberare a unor regiuni cu scopul de a ”tăia țara inamică în două” astfel încât va pierde bonus de producție.
+
== Determinarea ==
 +
{{Main|Determination }}
 +
De la cea de-a șasea aniversare a eRepublik (ziua 2192), când o regiune este ținută sub ocupație străină, determinarea luptatorilor de a răsturna asupritorii crește în timp. Aceasta duce la un bonus de determinare care înmulțește influența în luptele împotriva opresorului.
  
 +
De exemplu, dacă Finlanda eliberează Laponia de la ocupația suedeză de 200 de zile și Suedia atacă regiunea câteva zile mai târziu, Finlanda și aliații săi vor avea în continuare un bonus ridicat de determinare la apărare. Dacă, totuși, Suedia a cucerit regiunea în ciuda bonusului ridicat de determinare, atunci determinarea este stabilită la 0.
  
'''Atenție''' - NU susțineți Rezistențe românești fără a vă consulta cu echipa [http://www.erepublik.com/en/newspaper/185153 Ministerului Apărării] în prealabil!
+
== Vezi si ==
 +
* {{DL|One:Resistance war|One:Război de rezistență}}
 +
* {{DL|Rising:Resistance war|Rising:Război de rezistență}}
 +
* {{DL|Fight|Luptă}}
 +
* {{DL|Battlefield|Câmpul de luptă}}
 +
* {{DL|Aircraft battle|Batalia aeriana}}
 +
* {{DL|War|Război}}
  
{{MenuRising}}
+
{{SoldierActions}}
 
[[Category:Română]]
 
[[Category:Română]]

Latest revision as of 09:01, 20 February 2020

Languages: 
EnglishIcon-English.png
ShqipIcon-Albania.png
БългарскиIcon-Bulgaria.png
中文(简体)Icon-China.png
中文(繁體)Icon-Republic of China (Taiwan).png
HrvatskiIcon-Croatia.png
فارسیIcon-Iran.png
FrançaisIcon-France.png
DeutschIcon-Germany.png
ΕλληνικάIcon-Greece.png
ItalianoIcon-Italy.png
한글Icon-South Korea.png
МакедонскиIcon-Macedonia.png
NorskIcon-Norway.png
PolskiIcon-Poland.png
PortuguêsIcon-Portugal.png
Portugues BrasileiroIcon-Brazil.png
RomânăIcon-Romania.png
РусскийIcon-Russia.png
СрпскиIcon-Serbia.png
EspañolIcon-Spain.png
TürkçeIcon-Turkey.png
УкраїнськаIcon-Ukraine.png


Război

Noțiuni de bază: Tutorial militarRăzboiDeclarați un războiInamic naționalLovitură aerianăCâmp de luptăLuptăPriorități de luptăDeterminareImperiuScutul de apărare
Tipuri și liste: Luptă aerianăLuptă la solLuptă Rece; Luptă completă sau Luptă epicăRăzboi de rezistențăRăzboi civilRăzboi de eliberareRăzboaie, pagina din jocLista conflictelor militare

Războaiele de rezistență sunt războaiele începute de cetățeni care doresc să elibereze regiunile aflate sub ocupație.

Începerea unui război de rezistență

Puteți susține un război de rezistență făcând clic pe butonul support. Această interfață este afișată numai dacă puteți începe o rezistență.

Instrumentele pentru organizarea unui război de rezistență („RW”) apar pentru toți cetățenii aflați într-o regiune cucerită.

Voi și alți nouă cetățeni puteți susține un război de rezistență. Cu toții primiți realizarea Eroul rezistenței dacă regiunea este eliberată.

Puteți susține și începe un război de rezistență numai dacă:

  • vă aflați în regiunea pe care doriți să o eliberați;
  • ești cel puțin la nivelul 25;
  • aveți 1000 moneda;
  • zece (10) cetățeni susțin războiul de rezistență;
  • regiunea a fost cucerită cu mai mult de 24 de ore in urma;
  • forța de rezistență a țării nu luptă în prezent intr-un război de rezistență într-o altă regiune din aceeași țară cuceritoare;
  • regiunea nu este implicată într-o campanie.

Războiul de rezistență începe automat când al zecelea cetățean susține războiul de rezistență.

Dacă țara proprietara inițială a regiunii recucereste regiunea (prin război normal sau inamic natural) înainte de începerea războiului de rezistență, cetățenii care au sprijinit războiul de rezistență vor primi înapoi 1000 de monede . Va trebui să așteptați 24 de ore până când puteți susține din nou mișcarea de rezistență în aceeași regiune.
(De exemplu, Australia de Sud este ocupată de Indonezia. Opt persoane susțin un război de rezistență, astfel încât încă nu a început. Dacă Australia, proprietarul regiunii originale, cucerește regiunea prin o bătălie tradițională, cei opt cetățeni care au dat 1000 de monede (AUD în acest caz) pentru începerea războiului de rezistență își primesc banii înapoi).

Dacă războiul de rezistență nu reușește (adică, ocupantul apără cu succes regiunea), cetățenii care au sprijinit războiul de rezistență nu vor putea susține un alt război de rezistență pentru următoarele șapte zile. Vor vedea butonul Support, dar când vor face clic pe acesta vor primi un mesaj care explică de ce nu pot susține războiul de rezistență.

În plus, cetățenii își pot arăta aprobarea unui război de rezistență prin votarea lui, fără costuri suplimentare. Aceste voturi nu sunt considerate drept de sprijin. Dacă ați votat sau ați susținut rezistența, veți fi informați când începe războiul de rezistență printr-o alertă.

Începând cu ziua 1785 a fost adusă următoarea modificare la războaiele de rezistență:
Dacă o țară începe un război de rezistență împotriva unui invadator și pierde bătălia, forța de rezistență va trebui să aștepte 24 de ore înainte de a începe un nou război de rezistență împotriva aceluiași invadator.

Această perioadă de răcire se va aplica tuturor regiunilor originale ale țărilor aflate sub ocupația invadatorului respectiv.

Vă rugăm să rețineți:Costul susținerii unui război de rezistență NU este rambursabil după începerea unui război de rezistență. Singura excepție este atunci când un cetățean susține un război de rezistență într-o regiune cucerită din țara A, dar un război de rezistență este lansat într-o altă regiune a țării A, în astfel de cazuri suma de 1000 de valute este returnată în contul cetățeanului.

Lupta într-un război de rezistență

Pagina principală: Fight

Pentru a lupta, trebuie să domiciliați în țara care deține regiunea în care este activ războiul de rezistență. Procesul de luptă este același ca în luptele normale. Singura diferență este că trebuie să alegeți o parte pentru care doriți să luptați. Partea este aleasă din pagina războiului:

Alegeți partea apăsând opțiunea corespunzătoare. Rezistența este în stânga și aparatorul (proprietarul regiunii) este în partea dreaptă. Numele regiunii este la mijloc.

Determinarea

Pagina principală: Determination

De la cea de-a șasea aniversare a eRepublik (ziua 2192), când o regiune este ținută sub ocupație străină, determinarea luptatorilor de a răsturna asupritorii crește în timp. Aceasta duce la un bonus de determinare care înmulțește influența în luptele împotriva opresorului.

De exemplu, dacă Finlanda eliberează Laponia de la ocupația suedeză de 200 de zile și Suedia atacă regiunea câteva zile mai târziu, Finlanda și aliații săi vor avea în continuare un bonus ridicat de determinare la apărare. Dacă, totuși, Suedia a cucerit regiunea în ciuda bonusului ridicat de determinare, atunci determinarea este stabilită la 0.

Vezi si


Acțiunile soldatului

Noțiuni de bază: Ranguri militareRanguri de aviatorPutereDauneInfluențăArmeBoosterCâmp de luptăLuptă la solLuptă aeriană
Realizări: Eroul bătălieiEroul campanieiLuptător pentru libertateMercenarEroul ceruluiSuper soldatAviator de topLuptător de topPatriot adevărat
Unitate militară: ComandantAl doilea comandantCăpitanRegimentOrdinul zilnicOrdinele de luptă
Acțiuni: AntrenamentLuptăDeployLupte de guerilla
Sfaturi și trucuri: Tutorial militarFormule militare
Vizuale: Depozit de vehicoleAspectul tanculuiAspectul avionului