Ireland

From eRepublik Official Wiki
Jump to: navigation, search
Languages: 
EnglishIcon-English.png
ShqipIcon-Albania.png
БългарскиIcon-Bulgaria.png
Irlanda
Flag of Ireland   Ireland Coat of Arms
General
General rank 49
Himni Amhrán na bhFiann (The Soldier's Song)
Rajoni kryesor Wexford
Gjeografia
Gjuha English, Irish
Popullsia 232
Politika
Presidenti Winston Hope Smith
Nga partia Independent Labour Party
Ekonomia
Valuta Flag-Ireland.jpg Irish Pound (IEP)
Paga minimale Flag-Ireland.jpg 0.10 IEP
Paga mesatare Flag-Ireland.jpg 59.03 IEP
Ushtria
Rajone 3
Komunikacioni
IRC #Eire on Rizon

Map of eRepublik

Përditësuar nga February 29, 2016

Irlanda (pronounced [aɪɾlənd]; irlandez: Eire [E ː ɾ ʲ ə]; Ulster Scots: Airlann) është një shtet ishull ndodhet në veriperëndim të Evropës. Ajo është e përbërë nga gjashtë rajone dhe kufij të tri kombeve të tjera (në Mbretërinë e Bashkuar, Kanada dhe SHBA). Si Irlanda ka një popullsi të vogël, vendndodhja e saj gjeografike është shfrytëzuar për të krijuar një pozitë të fortë mbrojtës. Irlanda është një ish-anëtar i Edenit, një aleancë që paraqiti shumë prej aleatëve historike Irlandës. Aktualisht Irlanda është një anëtar i vëllazërimit Cua mbrojtëse (Kolumbi, Uruguaj, Argjentina).

Pavarësisht nga madhësia e Irlandës, ajo ka mbajtur një komunitet të fortë me pamje të ndryshme dhe politikës. Ajo ka, zgjedhjet përgjithësisht të shëndetshme dhe është aktiv ekonomikisht, ushtarakisht, dhe në media

Icon position party member.gif Shoqeria

Icon chatroom.gif Community

Artikulli Kryesor: History of Ireland

Irlanda nuk është në shtëpi vetëm për irlandezët, por edhe për banorët nga një shumëllojshmëri të gjerë të origjinave të dallueshme. Irlanda mirëpret individët nga të gjitha shtresat, por shumica e qytetarëve të saj janë megjithatë irlandeze në jetën reale. Grupet shquar mërgimtarëve përfshijnë amerikanët, bullgarët, kanadezët, greke dhe kroatët. Ndërsa Irlanda kërkon të reflektojë, ruajnë, dhe krenohemi në kulturën e saj tradicionale dhe historinë, ai mirëpret ekzistencën e një mozaik kulturor në mesin e shumë qytetarëve të saj të ndryshme dhe të talentuar.

Irlanda është një vend me një popullsi relativisht të vogël. Kur në krahasim me pjesën tjetër të Irlandës botërore në përgjithësi qëndron pothuajse paralel me tendencat e popullsisë botërore. Shumica e popullsisë hedhje të rëndësishme dhe rëniesh, janë të lidhura me mbledhjen ose zbritjen e territoreve kombëtare nëpërmjet konflikteve ushtarake dhe / ose për mbërritjen e një grup i formuar më parë nga një vend tjetër.

Icon - Chat.png

Icon allcountries.gif Gjeografia

Kufijt Irlandez Icon-Canada.png Canada, Icon-United Kingdom.png United Kingdom dhe Icon-USA.png USA.

The original territory of Ireland is composed of several regions: DublinLouth (occupied by Icon-Netherlands.png), ShannonMayoWexford (occupied by Icon-Armenia.png), Cork (occupied by Icon-Ukraine.png), 

Its current territories are listed below:

Original Owner Resource
Dublin Icon-capital.gif Icon-Ireland.png Icon - Iron.png Iron
Languedoc Roussillon Icon-France.png Icon - Sand.png Sand (resource)
Maramures Icon-Romania.png Icon - Granite.png Granite
Mayo Icon-Ireland.png Icon - Cattle.png Cattle
Molise Icon-Italy.png Icon - Oil.png Oil
Shannon Icon-Ireland.png Icon - Fruits.png Fruits
Thrace Icon-Greece.png Icon - Fruits.png Fruits
Valencian Community Icon-Spain.png Icon - Fish.png Fish
Zona Central Icon-Chile.png Icon - Deer.png Deer


Icon position press director.gif Media

The vast majority of Irish media is written in English. Achieving Media Mogul achievements is a difficult task in Ireland as the population is relatively low. Many citizens have their own papers to publish articles in. The Irish government's organizations are also regular contributors to the media. Much of Ireland's media includes articles about the political situation of the country, but the vast majority of the media articles are about social and entertainment and helps to create a rich social environment in the country.

Logo Newspaper Editor Importance
The Irish Community.png The Irish Community The Irish Community Newspaper for the government organization in charge of community events.
Army Orders.png Army Orders Irish Department of Defence Newspaper for the government organization in charge of national defence.

Employee.gif Ekonomia

Icon taxes.gif Taksat

Product Work Tax Import Tax VAT
Icon - Food Q3.png Food 1% 98% 1%
Icon - Weapon Q2.png Weapon 1% 98% 1%
Icon - Aircraft Q1.png Aircraft weapon 1%
Icon - Moving ticket Q3.png Moving ticket 1% 99% 1%
Icon - House Q3.png House 1% 99% 1%
Raw material Work Tax Import Tax VAT
Icon - Food Raw Materials.png Food raw material 1% 99% -
Icon - Weapon Raw Materials.png Weapon raw material 1% 99% -
Icon - Aircraft Weapon Raw Materials.png Aircraft weapon raw material 1% -
Icon - House Raw Materials.png House raw material 1% 99% -

Updated: 29 February 2016

Icon donation.gif Monedha

Monedha e Irlandes eshte Irish Pound (IEP)

Paga shumë të ulëta Irlandës minimale ishte krijuar për të akomoduar komuna që kërkuan të paguajnë punëtorët në furnizimet sesa pagat. Kjo pagë të ulët nuk ka të ndikojë parashikueshëm për industrinë kapitalist, si pagat mesatare në Irlandë janë besueshmëri shumë më të larta se çdo paga minimale të arsyeshme. Që atëherë, lloji komune është mjaft i popullarizuar në mesin e njësive ushtarake, dhe ka zhvendosur në përgjithësi të tregut për prodhimin e armëve. Prodhimi i ushqimit varion midis komunave dhe kompanive të tregut, me këtë të fundit përgjithësisht dominante.

Paga Minimale 0.10 IEPFlag-Ireland.jpg

Icon embargo.gif Trade Embargoes

This country doesn't have any trading embargoes at the moment.


Icon position party president.gif Politika

Icon welcome.gif Qeveria

Artikulli Kryesor: Ireland/Government Structure

Ashtu si shumë vende të tjera, komuniteti irlandez ka emërtuar institucionet gjenerike e eRepublik për të pasqyruar kulturën Individi dhe komuniteti e Irlandës. Hollësi të mëtejshme mbi titujve qeveritarë të zakonshme të Irlandës mund të gjenden në faqen e strukturës së qeverisë.

Qeveria irlandeze janar 2013

Government - Oireachtas Personel
President - Taoiseach Sweet Drinker
Ministria e Mbrojtjes Seanan
Ministria e Puneve te Jashtme Brian Boru
Programi i Ambasadoreve Raven Anarcho
Përfaqësuesi (3 Internacional Takimi i eRepublik Columbia
Ministria e Financave AppleMan
Ministria e Edukimit Ian E Coleman

Icon position country president.gif Presidenti

Icon - national goals set.jpg Partite Politike

Artikulli Kryesor: Irish Party History

Listuara më poshtë janë partitë aktuale politike kryesore e Irlandës.

Partitë politike aktuale renditjen e Irlandës

Rank Logo Emri Shkurtesa Lideri Orientacioni Antar
1. Party-Independent Labour Party.jpg Independent Labour Party ILP Winston Hope Smith Far-Left, Anarchist 37
2. Party-Eire Aonair.jpg Éire Aonair ÉA Martinho69 Center, Liberterian 25
3. Party-Irish Freedom Party.jpg Irish Freedom Party IFP Sean Durkin Center, Libertarian 20
4. Default party logo.gif Omega Eireann OE azaraliiii Center, Authoritarian 8
5. Default party logo.gif Irish Liberal Democrats ILD Ante The Animal Center-Right, Libertarian 7

Updated: 29 February 2016

Icon - Congress.jpg Dáil Éireann

Artikulli Kryesor: Congress of Ireland

Kongresi irlandez (Dáil) është i përbërë nga40 Dáil antar. Kjo është selia e pushtetit legjislativ në Irlandë dhe gjithashtu pikëtakim për anëtarët Dail.

30%

40%

20%

10%

Note: One or more parties received no seats in this elections.


Irlanda nuk ka kongres kete muaj

Icon-RW.gif Ushtria

Artikulli Kryesor: Irish Military History

Icon Private.jpg Njesite Ushtarake

The Departamenti i Mbrojtjes është organi përgjegjës për organizimin dhe koordinimin e irlandeze Army. Ajo është e mbikëqyrur nga Ministri i Mbrojtjes.

Njësitë ushtarake e mëposhtme ekzistojnë në Irlandë:

Logo Emri Statusi
Irish Army v5.jpg Irish Army Irish Army Eshte MU mbrojtese e Irlandes.
Irish Citizen Army.jpg Irish Citizen Army Fraksioni i vjetër i mbetur ushtarake në Irlandë.
Labour People's Army.jpg Labour People's Army Independent Labour Party's Military Wing

Icon peace.png Alliances

Irlanda ka Paktet ndërsjella mbrojtjes me:

This country doesn't have any mutual protection pacts at the moment.


Icon-war.png Luftat

Irlanda eshte ne Lufte me United Kingdom