Estonia

From eRepublik Official Wiki
Jump to: navigation, search
Languages: 
EnglishIcon-English.png
ShqipIcon-Albania.png
БългарскиIcon-Bulgaria.png
EestiIcon-Estonia.png
РусскийIcon-Russia.png
Estonia
Flag of Estonia   Estonia Coat of Arms
General
General rank 55
Himni Mu isamaa, mu õnn ja rõõm!
Motoja Welcome to Estonia
Rajoni kryesor Kirde-Eesti
Gjeografia
Gjuha Estonian, English
Popullsia 205
Politika
Presidenti Virvu
Nga partia Edumeelne Eesti Vabakond
Ekonomia
Valuta Flag-Estonia.jpg EEK
Paga minimale Flag-Estonia.jpg 10.00 EEK
Paga mesatare 58.87 EEK
Ushtria
Rajone 2

Map of eRepublik

Përditësuar nga February 25, 2016

Estonia eshte shtuar ne eRepublik me 8 Prill 2009

Icon allcountries.gif Geography

Estonia kufizohet me Icon-Lithuania.png Lituanin, Icon-Latvia.png Latvine dhe Icon-Russia.png Rusine dhe ne det kufizohet me Icon-Finland.png Finlanden dhe Icon-Sweden.png Suedine.

Estonia ka 5 territore origjinale

Regjioni Pushtuar nga Popullata Produktiviteti
Icon-Estonia.png Põhja Icon-Finland.png Finlanda 212 Icon - Fish.png Peshk
Icon-Estonia.png Kesk Icon-Finland.png Finlanda 109 Icon - Fruits.png Fruta
Icon-Estonia.png Kirde Icon-Finland.png Finlanda 163 Icon - Oil.png Hekur
Icon-Estonia.png Laane Icon-Finland.png Finlanda 175 Icon - Fish.png Peshk
Icon-Estonia.png Louna Icon-capital.gif Icon-Latvia.png Latvia 123 Icon - Fruits.png Fruta

*Popullata e 22 nentorit 2011.

Citizen-shape.gif Citizen-shape.gif Citizen-shape.gif Top 5 Lojtaret Estonian

Experiensa Qytetari
60950 Decisiv
53163 Taaniel Tina
49619 sodur
49210 Gerdionu
48586 cdariuks

Perditesimi i fundit me 22 Nentor 2011.

Icon-economy-mic-home.gif Economy

Icon-taxes.gif Taxes

Product Work Tax Import Tax VAT
Icon - Food Q3.png Food 4% 6% 4%
Icon - Weapon Q2.png Weapon 4% 6% 4%
Icon - Aircraft Q1.png Aircraft weapon 4%
Icon - Moving ticket Q3.png Moving ticket 4% 6% 4%
Icon - House Q3.png House 4% 6% 3%
Raw material Work Tax Import Tax VAT
Icon - Food Raw Materials.png Food raw material 4% 6% -
Icon - Weapon Raw Materials.png Weapon raw material 4% 6% -
Icon - Aircraft Weapon Raw Materials.png Aircraft weapon raw material 4% -
Icon - House Raw Materials.png House raw material 4% 1% -
  • Updated: February 25, 2016

Icon-politics-mic-home.gif Politics

Icon position party president.gif Political Parties

Sistemi politik i Estonisë ka qenë partia e reformuar disa herë. Shpesh disa parti me idealet e ngjashme do të formohet dhe më pas të bashkohen së bashku nën një parti politike te riemëruar.

Kongresi në Estoni është afër për të ndarë në mënyrë të barabartë në mes të dy subjekteve politike të mbetura. Liberaalid Isamaalised (Një parti e krahut të djathtë) ka shumicën e anëtarëve të të dy palëve dhe ka pasur një prej anëtarëve të saj të fitojë 5 prej 10 Estonisë zgjedhjet e fundit presidenciale. Mesatarisht ata përfaqësojnë më pak se gjysmën e kongresit Estonez. Rahvuslased ka, deri më sot, i vetmi një zgjedhje e vetme (Won by Rafterman). Estonez Rahvuslased përfaqëson Center-libertarian politikës në Estoni dhe mban shumicën e kongresit.

Në mënyrë tipike afër gjysmën e popullsisë së përgjithshme të Estonisë merr pjesë në zgjedhjet presidenciale (Sa më shumë që 40% apo 233 vota në zgjedhjet e 2010 dhjetor). Udhëheqja e Estonisë është i njohur për administratat gjata. Krist0 dhe Albertti janë të lidhura aktualisht për shumicën terma si president (4) me Albertti pasur zgjedhje më të njëpasnjëshëm (4).

Aktualisht ka 4 parti politike aktive në Estoni:

Rank Logo Emri Partise Presidenti Partise Orientimi Ideologjia Antar
1. Party-Eesti Rahvuslased.png Eesti Rahvuslased SirThomasGnohf Center Libertarian 43
2. Default party logo.gif Edumeelne Eesti Vabakond Eesti Mees Center-Right Libertarian 20
3. Party-Uus Eesti.jpg Uus Eesti kronor Center-Left Libertarian 16
4. Default party logo.gif Isamaalised Liberaalid katk Center-Right Libertarian 11
5. Default party logo.gif Eesti Rahvapartei Baron von Kleist Far-Right Totalitarian 8
6. Default party logo.gif Vabade Inimeste Unistus Viskaja Center Anarchist 4
7. Default party logo.gif Socialist Workers Party riverton yildiz Far-Left Anarchist 3
8. Default party logo.gif Eesti Imperiaalne Partei Kretzwald Center Totalitarian 1
  • Updated: February 25, 2016

Icon position country president.gif Presidents

Icon - Congress.jpg Congress

Artikulli Kryesor: Congress of Estonia
Logo Emri Partise Kongresmen
Party-Eesti Rahvuslased.png Eesti Rahvuslased 7/15 (46 %)
Default party logo.gif Isamaalised Liberaalid 2/15 (13 %)
Party-Uus Eesti.jpg Uus Eesti 2/15 (13 %)
Default party logo.gif Edumeelne Eesti Vabakond 4/15 (26 %)
  • Updated: February 25, 2016

Icon-military-mic-home.gif Military

Alliances

Estonia eshte antare e TWO.Icon-war.png Wars

Estonia ishte zënë gjerësisht nga Icon-Finland.png Finlandarreth tetor-nëntor 2010 dhe që është duke u përpjekur për të rifituar sovranitetin e saj dhe të kapitalit nëpërmjet rezistences.

Midis nëntorit dhe dhjetoitr të vitit 2010 u pushtua nga Icon-Latvia.png Latvia si edhe Finlanda dhe Icon-USA.png USA. Një koalicion i kombeve Estonisë dhe Phoenix siguruar çdo rajon Estonian nga ana e tij. Në javët në vijim në Estoni lufta përfundoi dhe u shpall një armëpushim në mes të Finlandës dhe Estonisë.

Tensionet u ndez përsëri në janar 2011 si forcat Estonian Letonia shpalli një Enemy Natyrore. Më pak se një ditë më vonë në 19 janar, forcat Estonia sulmuan Kurzeme, Letoni.Fushata ishte i pasuksesshëm për shkak të përpjekjeve të përbashkëta të Letonisë dhe disa Eden kombeve.

Dhjetor 2011, Estonia organized Operation KROOB.


Fight-war.gif Lufterat Aktive

Estonia është aktualisht në luftë me:

History

Estonianet ne eRepublik

Luftëtarët Estonian te lirise. majtas është s33vald. Djatht eshte K3ndu

Në fillim të marsit 2008, estonezët shumë erdhi në eRepublik. Ata kanë jetuar në Tajland, Afrik te Jugut, Finland, Norvegji, Kore te Jugut dhe ne shtete te tjera.

Linqe te tjera