One:News/Македонски

From eRepublik Official Wiki
Jump to: navigation, search
Languages: 
EnglishIcon-English.png
中文(简体)Icon-China.png
SuomiIcon-Finland.png
МакедонскиIcon-Macedonia.png
NederlandsIcon-Netherlands.png
TürkçeIcon-Turkey.png
Медиумите во Erepublik служат како платформа за константна комуникација помеѓу граѓаните. Медиумите служат за промовирање на некои нови идеи, да ги информираат граѓаните или евентуално да шират пропаганда. Редовното следење на медиумите ќе ви овозможи да бидете во тек со сите Национални или Интернационални настани и најдобар начин за новиот играч да стане познат помеѓу останатите играчи е да пишува и да коментира артикли односно вести. Ако пишувате добро вашето име има шанси многу брзо да се дознае иако сте нови.

Медиумски простор

За да влезете во Медијскиот простор треба да го направите тоа преку "Заедница" во табот на главното мени Главното мени или со кликање на 'more news' линкот во новинарскиот дел на почетната страница

Media.jpg

Можете да ги филтрирате вестите базирано врз вашите интереси односно што сакате да читате - топ рангирани, последни војни случувања, или одбирање на вести од некоја земја со избирање на знамето на земјата.

Новинарска страница

Кога ќе кликнеш на артиклот, ќе се отвори страницата на весникот и ќе биде прикажен текстот на артиклот.

Направи свој весник

Да станете уредник и да основате своја медијска империја прво мора да направите весник, за повеќе информации погледнете Новости.

Претплати

Како и во вистинскиот живот, граѓаните можат да ги добијат најновите вести на својата врата односно во поштенското сандаче. За повеќе информации кликнете на Претплати.


Media Module

Newspaper Write article Article Press director Subscriptions