Difference between revisions of "Moving ticket/Македонски"

From eRepublik Official Wiki
Jump to: navigation, search
(link correction)
 
(One intermediate revision by one other user not shown)
Line 1: Line 1:
 
{{LangMenu}}
 
{{LangMenu}}
{{Health}}
+
{{MenuProducts}}
 +
{{Energy}}
 
{{TOCright}}
 
{{TOCright}}
  
Line 9: Line 10:
 
[[File:Icon Moving ticket Q5.png|thumb|Q5 '''Карта за преселба''']]
 
[[File:Icon Moving ticket Q5.png|thumb|Q5 '''Карта за преселба''']]
  
[[File:Icon - Moving Tickets.jpg]] Мора да се употреби '''Карта за преселба''' за [[citizen|граѓанин]] или [[organization|организација]] да се пресели во друг регион или [[country|држава]].
+
[[File:Icon - Moving Tickets.jpg]] Мора да се употреби '''Карта за преселба''' за {{L|Citizen|граѓанин}} да се пресели во друг регион или {{L|Country|држава}}.
  
 
'''Забелешка''': Картите за преселба се многу скапи, затоа препорачано е да се преселите со државна валута.
 
'''Забелешка''': Картите за преселба се многу скапи, затоа препорачано е да се преселите со државна валута.
Line 17: Line 18:
 
|-
 
|-
 
! Билет
 
! Билет
! [[#Moving distance|Далечина]]
+
! [[#Компоненти|Далечина]]
! [[Health|Здравствена добивка]]
+
! {{L|Energy|Вкупна здравствена загуба}}
! [[Health|Вкупна здравствена загуба]]
+
 
|-
 
|-
 
| [[File:Icon Moving ticket Q1.png]]
 
| [[File:Icon Moving ticket Q1.png]]
| 1
 
 
| 1
 
| 1
 
| 4
 
| 4
 
|-
 
|-
 
| [[File:Icon Moving ticket Q2.png]]
 
| [[File:Icon Moving ticket Q2.png]]
| 2
 
 
| 2
 
| 2
 
| 3
 
| 3
 
|-
 
|-
 
| [[File:Icon Moving ticket Q3.png]]
 
| [[File:Icon Moving ticket Q3.png]]
| 3
 
 
| 3
 
| 3
 
| 2
 
| 2
 
|-
 
|-
 
| [[File:Icon Moving ticket Q4.png]]
 
| [[File:Icon Moving ticket Q4.png]]
| 4
 
 
| 4
 
| 4
 
| 1
 
| 1
 
|-
 
|-
 
| [[File:Icon Moving ticket Q5.png]]
 
| [[File:Icon Moving ticket Q5.png]]
| 5
 
 
| 5
 
| 5
 
| 0
 
| 0
Line 50: Line 45:
  
 
==Компоненти==
 
==Компоненти==
Картата за преселба има два компонента: ''документи и план на патување''. Документите ја одредваат промената на [[health|енергија]] при преселба. Планот на патување ја одредува далечината за патување. Колку е поголем планот на патување толку е поголема дистанцата која ќе може да ја поминете.
+
Картата за преселба има два компонента: ''документи и план на патување''. Документите ја одредваат промената на {{L|Energy|енергија}} при преселба. Планот на патување ја одредува далечината за патување. Колку е поголем планот на патување толку е поголема дистанцата која ќе може да ја поминете.
  
 
==Дистанца==
 
==Дистанца==
Кога купуваш карта мора да ја земеш во предвид дистанцата на патување. Можеш да ја видиш минималната дистанца на патување која и треба на картата за патување ако провериш со помош на [http://erepdata.com/blaz/TicketQ/ алатка за квалитет на карта за патување] или кога ќе одиш во Промена на локација (Change residence) и ќе го избереш регионот во кој сакаш да отидеш.
+
Кога купуваш карта мора да ја земеш во предвид дистанцата на патување. Можеш да ја видиш минималната дистанца на патување која и треба на картата за патување ако провериш со помош на [http://erepdata.com/blaz/TicketQ/ алатка за квалитет на карта за патување] или кога ќе одиш во Промена на локација (Travel) и ќе го избереш регионот во кој сакаш да отидеш.
 
+
==Ефект врз енергијата==
+
При користење на карта за преселба губиш 5 енергија, но доколку картата има костумизирани поени додадени во документите ќе ти ја компензира изгубента енергија, или дури и ќе ти ја зголеми енергијата во зависност од поените.
+
 
+
:'''Енергија <nowiki>=</nowiki> моментална енергија - 5 + енергија добиена од картата за преселба'''
+
 
+
==Производство==
+
За произведување на Карта за преселба потребно е [[File:Icon - Oil.png|30px]][[oil|нафта]].  
+
  
 
==Истотака види==
 
==Истотака види==
* [[Change residence|Промена на локација]]
+
* [[Travel|Промена на локација]]
 
* [[Region|Регион]]
 
* [[Region|Регион]]
* [[Raw_materials#Recommended_Employees|Потребна работна рака]]
+
* {{L|Rising:Moving ticket}}
* [[Raw_materials#Raw_material_usage|Употреба на матерјали]]
+
* {{L|One:Moving ticket}}
* [http://erepdata.com/blaz/TicketQ/ Moving Ticket Zone Calculator]
+
{{MenuEconomy}}
  
{{ProductsNavigation}}
 
 
[[Category:Македонски]]
 
[[Category:Македонски]]

Latest revision as of 11:45, 9 March 2018

Languages: 
EnglishIcon-English.png
ShqipIcon-Albania.png
БългарскиIcon-Bulgaria.png
中文(简体)Icon-China.png
中文(繁體)Icon-Republic of China (Taiwan).png
HrvatskiIcon-Croatia.png
SuomiIcon-Finland.png
FrançaisIcon-France.png
ქართულიIcon-Georgia.png
DeutschIcon-Germany.png
ΕλληνικάIcon-Greece.png
Bahasa IndonesiaIcon-Indonesia.png
ItalianoIcon-Italy.png
한글Icon-South Korea.png
LatviešuIcon-Latvia.png
МакедонскиIcon-Macedonia.png
PolskiIcon-Poland.png
PortuguêsIcon-Portugal.png
Portugues BrasileiroIcon-Brazil.png
RomânăIcon-Romania.png
СрпскиIcon-Serbia.png
SlovenščinaIcon-Slovenia.png
EspañolIcon-Spain.png
TürkçeIcon-Turkey.png


Products:

Icon - Food Q3.png Icon - Weapon Q2.png Icon - Aircraft Q1.png Icon - Moving ticket Q3.png Icon - House Q1.png Icon - Food Raw Materials.png Icon - Weapon Raw Materials.png Icon - Aircraft Raw Materials.png Icon - House Raw Materials.png


Energy and what influences it

Recovering energy: Energy barFirst aid kitFoodHousePower packWeekly challengeWinter treat
Spending energy: FightGuerrilla fightsMoving ticketTrainWork

Q1 Карта за преселба
Q2 Карта за преселба
Q3 Карта за преселба
Q4 Карта за преселба
Q5 Карта за преселба

Icon - Moving Tickets.jpg Мора да се употреби Карта за преселба за граѓанин да се пресели во друг регион или држава.

Забелешка: Картите за преселба се многу скапи, затоа препорачано е да се преселите со државна валута.

Атрибути

Билет Далечина Вкупна здравствена загуба
Icon - Moving ticket Q1.png 1 4
Icon - Moving ticket Q2.png 2 3
Icon - Moving ticket Q3.png 3 2
Icon - Moving ticket Q4.png 4 1
Icon - Moving ticket Q5.png 5 0


Компоненти

Картата за преселба има два компонента: документи и план на патување. Документите ја одредваат промената на енергија при преселба. Планот на патување ја одредува далечината за патување. Колку е поголем планот на патување толку е поголема дистанцата која ќе може да ја поминете.

Дистанца

Кога купуваш карта мора да ја земеш во предвид дистанцата на патување. Можеш да ја видиш минималната дистанца на патување која и треба на картата за патување ако провериш со помош на алатка за квалитет на карта за патување или кога ќе одиш во Промена на локација (Travel) и ќе го избереш регионот во кој сакаш да отидеш.

Истотака види